Önümüzde iki şık vardı şimdi: İsrail, bu süreçten sonra yalan haber­lerle ümmeti bölüyor olabilir ya da AK Parti'nin İsrail'e, Batı'ya gösterdiği sert tavrından dolayı Gülen Cemaati onlarla yol ayrımına giriyordu. Hele de CHP'nin yani Kemal Kılıçdaroğlu'nun ileriye dö­nük umut vermesi, olası bir CHP-MHP koalisyonunun görünmesi Gülen Cemaati'nin yeni rotasını belirliyor olabilirdi. Tabii bunların hepsi beyin jimnastiği, gerçeği yalnızca Allah biliyor...
Her kişi kazancında dökmeli ak ter, Elzemdir insana önce karakter.
Reklam
Nitekim "Ramazân" kelimesinin kendisinden alındığı "Ramz" kökü, "şiddetli sıcak" anlamına gelmektedir. Bu konuda şöyle denilmiştir: "Kumlar ve taşlar güneşin hararetinden ısındığı gibi, ramazân-ı şerîf ayında yapılan vaaz-u nasîhatlerden etkilenen kalpler de kazandıkları manevî hararetle âhiret konularında düşünmeye başlar. İmam-ı Halil (Rahimehullah)'ın beyanı vechile; bu mübarek isim sonbahardan önce gelen anlamındaki yağmur kelimesinden alınmadır. "Ramz" Bu ayın bununla isimlendirilmesi ise, yağmur suyu bedenleri pakladığı gibi, bu mübarek ay da, bedenleri ve kalpleri maddî ve manevî tüm kötülüklerden yıkayarak ak pak ettiği içindir.
HURMA İLE İLGİLİ BAZI HADİS-İ ŞERİFLER
Akşam Yemeğini Terketmek Hz. Enes (r.a.) anlatıyor: "Resulullah (a) buyurdular ki: "Bir avuç haşef" hurma ile de olsa akşam yemeği yiyin. Zira ak şam yemeğinin terki, ihtiyarlık sebebidir." Günümüzde bazı kimseler, akşam yememeyi tavsiye eder. Bunun nedeni, İslam'dan ve Resulullah'ın hayatından habersiz olmalarıdır. Oysa bu Hadis-i Şerif, bu iddiaların hepsini çöp etmektedir. Akşam yemeğini terk etmemeyi, ne olursa olsun bir şeyler yemeyi tavsiye etmektedir. Ayrıca akşam yemeğinin terk edilmesinin, insanın erken yaşlanmasına sebep olacağı belirtilmektedir. Münâvi, bunu tıbbi bir açıklamaya kavuşturur: "Akşam yemeğini terk, zayıflık ve ihtiyarlığa sebep olur, çünkü boş mide ile uyku, hazmetmede işe yarayan asli rutu- betin (mide asitlerinin) çözülmesine sebep olur." Zeynüddin el-Iråkî der ki: "Hadis, şayet hüccet olmaya elverişli ise, akşam yemeğinin mendub olduğuna delalet eder, çünkü terkinde ihtiyarlık vardır. Hadis, ayrıca ihtiyarlığa götürecek işlere girmemek gerektiğini ifade etmektedir. Çünkü ihtiyarlık, insanı ibadetten de alıkoyar." Askeri der ki: "Sakın bu hadisten, Resulullah'ın çok yemeye teşvik ettiği manası çıkarılmasın! Bu, büyük bir hata olur. Zira kişinin doymanın fevkinde yemesi, haramdır. Resulullah s.a.s. haram yemeyi nasıl emreder? Hadisin manası şudur: O zaman bazıları az yiyorlar ve normal gıdalarını da almıyorlar ve bunu da birbirlerine tavsiye ediyorlardı. Bunun üzerine, Resulullah akşam yemeklerini ihmal etmemeleri hususunda ikazda bulundu.
Sayfa 28 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Af bekleyen kullar olar ak, affetmesini de bilelim.
Așk risalesi
❥︎ Ah bir yalnızlık vaktinde, Herkesle birlikte olduğumuz, Gene de yalnız olduğumuz..🌿 ||•
Erdem Bayazıt
Erdem Bayazıt
Reklam
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.