Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Kendimi akıl hastalarının arasında görünce benim için her şeyin o ana kadar hayallerden başka bir şey olmadığını anladım. Ancak bazı şeylerin geçmem gereken bir dizi sınavla gerçekleşeceğini düşünüyordum. Böylece sınavlara razı oldum."
"Benim yaşımda ve benim neslimden olduğu için, "Böyle aniden ölsem ne olurdu?" diye sordum kendi kendime."
Reklam
Kaba Oyalanmalar
En sonunda aşk acısından kendini asan şair, hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğini anladıktan sonra, Aurélia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatın kendisine yalnızca "kaba oyalanmalar" bıraktığını söyler.
110 syf.
·
Puan vermedi
Ortaya Karışık
Bayıldım. Aşk acısı yüzünden akıl sağlığını yitiren yazar kendi deneyimlerini anlatıyor. Bir tedavi merkezindeki rüyalar, sanrılar, imgelerle dolu zihni gerçek dünya ve bu dünya arasında gidip geliyor. Aşk nasıl bir yoğunluksa beyinde böyle bir etkide bulunuyor. İnsanı hem özgürleştirip hem de bir labirente hapsedebiliyor. Bu ikisinin karışımı akıl hastalığı oluyor sanırım. Zihniyle tarihte gezinen adamın aklında ne yok ki; kadim yahudi öğretisi kabala, İslamiyet, Hıristiyanlık, İskandinav ve Yunan Mitolojileri, tarihteki bir sürü karakter olay ve olgu. Çok güzel ve açıkçası beyni yoran bir anlatım. Bu kitabı daha önce niye fark etmedim dedirtti. Aklıma Sadık Hidayet'in anlatımı, 2008 yapımı işkence çeken insan ölümden sonrasını deneyimler temalı Martyrs filmi ve başrolünde Scarlett Johansson' un oynadığı Lucy filmi geldi. Lucy de beyninin yüzde yüzünü kullanınca benzer deneyimler yaşamıştı. Rus,Alman İngiliz edebiyatları iyi de bana göre dünyanın en iyi edebiyatı Fransız edebiyatidir.
Aurélia
AuréliaGérard de Nerval · Kolektif Kitap · 2018187 okunma
Çoğu zaman güneşin parlaklığına hayran kalsak da, güneşi rüyalarımızda görmedigimizi herkes bilir
Yüzyılımızın sıradan insanından bir Gloria yada Beatrice yaratmıştım.
Reklam
33. Kaba Oyalanmalar
"Hayat sanki benden uzaklaşmış, o güne kadar hissettiğim gücünü ve rengini kaybetmiş, eşyalar bir zamanlar hissettiğim (ve hissettiğimin de ne yazık ki farkına varmadığım) güçlerini ve hakikiliklerini yitirmişlerdi. Yıllar sonra kendimi kitaplara verdiğim zaman, o günlerde hissettiğim sıradanlığı ve bayalığı en iyi ifade eden satırları Fransız şair Gérard de Nerval'in bir kitabında okudum. En sonunda aşk acısından kendini asan şair, hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğini anladıktan sonra, Aurélia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatının kendisine yalnızca "kaba oyalanmalar" bıraktığını söyler. "
Sayfa 189 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Yavaş yavaş aydınlanan belirsiz bir yeraltıdır uyku, burada gölgeden ve gecenin içinden, arafı mesken tutmuş, ciddiyetle hareketsiz duran soluk silüetler çıkagelir. Sonra tablo şekil alır ve yeni bir berraklık bu görüntüleri aydınlatıp hareketlendirir; ruhlar dünyası kapısını bizlere açar.
Uykunun ilk anları ölüme benzer, bulanık bir uyuşukluk aklımızı ele geçirir ve ben'in tam olarak hangi anda başka bir biçimde varoluş görevine devam ettiğini anlamayız.
Reklam
En sonunda aşk acısından kendini asan şair, hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğini anladıktan sonra, Aurélia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatın kendisine yalnızca "kaba oyalanmalar" bıraktığını söyler. Ben de öyle hissediyor, Füsun'suz geçirdiğim günlerde yaptığım her şeyin kaba, sıradan ve anlamsız olduğu duygusundan kurtulamıyor ve bütün bu bayağılıklara yol açan şeylere, kişilere öfke duyuyordum.
Sayfa 160Kitabı okudu
Bazılarına hep yek ..
Eski bir deyişe göre, insan çift yaratılır, benzerini görürse ölüm yakın demektir.
Hayat sanki benden uzaklaşmış, o güne kadar hissettiğim gücünü ve rengini kaybetmiş, eşyalar bir zamanlar hissettiğim (ve hissettiğimin de ne yazık ki farkına varmadığım) güçlerini ve hakikiliklerini yitirmişlerdi. Yıllar sonra kendimi kitaplara verdiğim zaman, o günlerde hissettiğim sıradanlığı ve bayağılığı en iyi ifade eden satırları Fransız şait Gerard de Nerval’in bir kitabında okudum. En sonunda aşk acısından kendini asan şair,hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğini anladıktan sonra, Aurelia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatın kendisine yalnızca “kaba oyalanmalar” bıraktığını söyler. Ben de öyle hissediyor, Füsun’suz geçirdiğim günlerde yaptığım her şeyin kaba,sıradan ve anlamsız olduğu duygusundan kurtulamıyor ve bütün bu bayağılıklara yol açan şeylere,kişilere öfke duyuyordum.
Yıllar sonra kendimi kitaplara verdiğim zaman, o günlerde hissettiğim sıradanlığı ve bayağılığı en iyi ifade eden satırları Fransız şair Gérard de Nerval'in bir kitabında okudum. En sonunda aşk acısından kendini asan şair, hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğini anladıktan sonra, Aurélia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatın kendisine yalnızca "kaba oyalanmalar" bıraktığını söyler.
En sonunda aşk acısından kendini aşan şair, hayatının aşkını sonuna kadar kaybettiğimi anladıktan sonra, Aurelia adlı kitabının bir sayfasında, bundan sonra hayatın kendisine yalnızca “kaba oyalanmalar” bıraktığını söyler. Ben de öyle hissediyor, Füsunsuz geçirdiğim günlerde yaptığım her şeyin kaba, sıradan ve anlamsız olduğu duygusundan kurtulamıyor ve büyün bu bayağılıklara yol açan şeylere, kişilere öfke duyuyordum.
Sayfa 161Kitabı okudu
674 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.