Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nurcan Filiz

Nurcan Filiz tekrar paylaştı.
Arkadaşlarımı daima beni yükseltecek insanlar arasından seçtim. Tıpkı güzellik gibi zekânın da bulaşıcı olduğunu düşünüyordum.
Sayfa 118 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
128 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Otopsim
OtopsimJean-Louis Fournier
7.5/10 · 1.609 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hayatım boyunca olağanüstü bir şeyler bekledim, mucize ya da felaket. İkisi de başıma geldi. Cennet ya da cehennem, önemi yok, şairin dediği gibi, bilinmeyenin dibinde yerini bulmak. Ufka yaklaşmak istedim, daima uzaklaştı.
mizah benim için kontrollü bir kaçış yolu, bir ağrı kesici, dayanılmaz olana bir meydan okuma, sol gösterip sağ vurma, iki tarafı keskin bir bıçak, bir deterjandı.
Reklam
…çünkü kendilerine ait olduğu sürece, bir tas sıvının deniz olduğuna inanacak insanlar var.
odama geçip yattım ve söylemesi tuhaf ama hiç rüya görmedim. ümitsizliğin kendine has yatıştırma yolları var.
"evet, belki artık atışmıyoruz ama, kalplerimizde tekme tokat birbirimize saldırmaya devam ediyoruz."
Sayfa 170Kitabı okudu
2024 OKUMA HEDEFİ
8/35 kitap - %23 tamamlandı
8 kitap okudu
35 kitap
2.495 sayfa
1 inceleme
5 alıntı
9 günde 1 kitap okumalı.
Bir gün gelecek o ayları ömrüne katıp yoğurmayı, kabullenmeyi ve geride bırakmayı öğrenecekti. Hep öğrenmişti.
Sayfa 444Kitabı okudu
Reklam
insanların yaşıyla her zaman sorunum olmuştur. zamanın sadece geçtiğini durmadığını unutuyorum. insan ancak sonradan, bıraktığı izlerden anlıyor zamanı.
232 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Biz
Öncelikle belirtmeliyim ki kitap incelemesi yapabilmek için henüz yeteri teknik bilgilere sahip değilim fakat kendi okuma deneyimlerimden ve okuma zevkimden yola çıkacağım. çok fazla distopya türünde kitap okumamış olmakla birlikte okuduğum diğer distopik kitaplarla çok benzer bir altyapıya sahipti bence. ki bunun nedeni şudur (ben de yeni öğrendim) edebiyatta kara dörtleme dediğimiz 4 tane distopya türünde kitaptan oluşan bir dörtleme varmis (1984, cesur yeni dünya, fahrenheit 451 ve Biz ) ve diğer 3 ü'nün Biz adlı eserden esinlendigi söyleniyor. Gelelim kitabın konusuna, Yeşil duvarlar dediğimiz duvarların ardında, Tanrı olarak görülen Velinimet'in himayesi ve boyunduruğu altında bir millet. Tek devlet olarak adlandirdiklari, cinselligin bile kuponlara bağlandığı, 26. yüzyılda geçen ve insanların numara ve harflerle isimlendirildiği bir dünya var kitapta. Edebiyat bile tamamen devlete bağlı bir şekilde işliyor ve Devlet'in malına veya Velinimet'e ve düzene şiirler yazılıyor. Matematik ve mantığa karşı gelebilecek herhangi bir durum veya obje söz konusu bile olamaz. Her şey camdan, yiyecekler yapay, hangi saatte nerde olmaları ve ne yapmaları gerektiğini gösteren saat çizelgeler... İntegral adlı bir uzay aracı ve mühendisi olan D503 Devletine körü körüne bağlı, mantıkçı ana karakterimiz D503, I330 adlı devrime niyetli bir kadınla tanışır ve ruhunun varlığını hisseder. Ruhun var oluşunu ya da kendisini bir hastalık olarak nitelendiren d503 bakalım ruhundan kurulabilecek mi?
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20229,3bin okunma
118 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.