Çevirmen:
Tasarımcı:
Utku Lomlu

2023 5. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 03:23
Uzun zamandır okumak istediğim fakat fırsat bulamadığım bir kitabı bitirmis bulunmaktayım . Bram Stoker 'in Dracula kitabı defalarca filmleri , dizileri, tiyatrolari yapılmis , uyarlanmış, farklı alanlara da ilham olmuştur . Konuya gelecek olursak Kont Dracula artık Transilvanya' daki satosundan sıkılmış ve vampir soyunu devam ettirmek için İngiltere'ye gider . Burada nişanlı olan Lucy 'i ziyaret ederek defalarca ondan beslenir ve dönüştürür. Doktor Van Helsing Lucy'nin dönüşümunden önce kızı kurtarmak için mücadele eder fakat Kont Dracula güçlü ve istikrarlıdir . Ve tek kurbani Lucy olmayacaktır . Olay örgüsü ve tarihsel olarak ülkemizin çeşitli yerlerinin geçtigi bu kitap çokça ilham kaynağı olmuş yazarımıza .
2025 80. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 15:25
Spooky Season gelmişken gotik edebiyatın yapıtaşlarından birini okuyayım dedim. Çok da heyecanlıydım aslında ama ne yazık ki beklentimi hiç karşılamadı :( Roman birkaç karakterin ağzından, günlükler şeklinde ilerliyor. Bu anlatım biçimi odağı fazlasıyla dağıtıyor çünkü her karakter, diyaloglara kadar her detayı uzun uzun aktarıyor. Kim günlüklerini bu kadar ayrıntılı yazar ki :( Kitabın en güzel bölümü ilk yüz sayfaydı — yani Jonathan Harker’ın Dracula’nın yanında olduğu kısımlar. Bunun dışındaki bölümlerde Dracula’yı doğru düzgün göremiyoruz. Gereksiz ayrıntılar hikâyeyi biraz boğmuş gibiydi. Yine de vampirlerin özelliklerinin anlatıldığı ve Scholomance adlı yerden bahsedilen bölümler çok ilgimi çekti. Bu kısımlarda hem çok keyif aldım hem de hoş şeyler öğrendim.
2021 40. kitabı
Okunma: 19 Mart 2021 14:40
Selamlar; Başlar da korkmadığım ama sonlara doğru içimim ürperdiği bir kitap ile geldim. Bu kitabı okumayı düşünmüyordum 501 kitap listesinde olduğunu görünce hemen @okuyan_kadınlar_klubu etkinliğin de var iken ben de eşlik etmek istedim . Günlükler den oluşan bir kitap , Jonathan Harker'in , Kont Dracula ‘nın şatosuna ziyareti ile başlıyor . Jonathan ‘ a gitme diyenler oldu ise de kimseyi dinlemedi ve meşhur Şatoya gitmeye karar verdi. Ve gittikten bir kaç gün sonra Jonathan ‘ı esir alan Dracula ne planlar yaptı bir bilseniz . Peki Jonathan nasıl kaçacak Dracula’nın şatosundan işte bunu anlatamam . Bir yandan sevgilisi Mina çok endişelidir, bir gün Jonathan dan gelen bir haber ve bu haber ile kitap birden heyecanlanmaya başlıyor bilginize !!! .Tahmin edebilirsiniz belki olacakları, . Kitap içerisinde elbette farklı karakterler de var elbette. Bu karakterler Jonathan ‘ ı kurtarmak ve tehlikeyi yok etmek başka insanların canları acımasın diye Dracula’nın ortadan yok olmasını başarabilecekler mi ? ... tüm bunları okurken heyecanlanabilir , hatta benim gibi korku , fantastik okumayan bir kişi iseniz etkilenip rüya bile görebilirsiniz Kitabın bir çok kişinin güncesinden yazılmasına rağmen kopukluk yoktu.Akıcı , heyecan dolu bir kitaptı .
2024 8. kitabı
Bram Stoker'ın 1897 yılında yayınlanan gotik korku romanı Dracula’yı bilmeyen yoktur. Dracula, Stoker’ın bir kurgu karakteri olmasına rağmen -aralarında benim de bulunduğum- birçok kişi, geceleri kana susamış halde tabutlarından çıkan vampirlerin varlıklarına inanır ya da inanmak ister. Hatta keşke vampir olsam diyen, vakti geldiğinde vampir olacağına inanan insanlar da bulabilirsiniz. Çocukluğumdan beri bildiğim bir karakter olan Dracula’nın, vampir avcısı Van Helsing’in ve diğer karakterlerin bu kitaptan esinlenerek oluşturulmuş olması romanın edebiyat ve sinema tarihi açısından çok kıymetli bir eser olduğunu kitabı her elime alışımda aklıma getirdi... Kitap bir süredir rafta duruyordu, kulağa garip gelebilir ama kitabı okumak için havaların soğumasını, yağmurun yağmasını bekledim ki o ortama iyice ben de girebileyim. Gerçekten de öyle oldu yazarın betimlemeleri ile Dracula’nın şatosunun kasvetini, İngiltere’nin yağmurlu, karanlık havasını bu şekilde bir nebze de olsa hissetmiş oldum. Bazı kitapları okumak bazı filmleri izlemek için o atmosferi yakalamak için, bulunan ortamın renginin, enerjisinin değişmesi gerekiyor. **Kitabı okurken bir şey dikkatimi çekmişti Lucy karakteri her güçsüz düştüğünde kadına sürekli birilerinin kanını transfer ediyorlar. Düşündüm ve burada bariz bir bilimsel kusur/eksiklik olduğunu kanaat getirdim. Küçük bir araştırma yaptım ve kan gruplarının keşfinin Bram Stoker’ın kitabını yazmasından sonra bulunduğunu fark ettim. Şimdi buna mı takıldın diye düşünebilirsiniz ama benim için küçük güzel bir aydınlanmaydı ve bunu da paylaşmak istedim. ** Küçük bir alıntı ile bitiriyorum. ‘’Dracula, Ulah prensi III. Vlad'ın hayali vampir versiyonudur. Etnik kökeni Macar olup, Transilvanya'da yaşamaktadır. Ulah prensi III. Vlad'a dayanarak
2021 15. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2021 10:35
Roman, hikaye olarak sürükleyici. Tarihi ve mitolojik öğeler güzelce harmanlanmış. Senaryo kendini merak ettiriyor, ancak yazım dili, diyaloglar ve durağanlık çok sık yordu beni. Bazen sayfalarca okuyorsunuz ve hala yeni bir gelişme yaşanmamış oluyor. Diyaloglar cok abartılı ve yer yer komik hissettiriyor. Kendi adıma konuşacak olursam; olay örgüsü dışındaki öğeleri fazla uzatmadan, 200-250 sayfa arası bir kitap olsa çok daha başarılı olabilirmiş. Ayrıca bence kitabın en büyük noksani, finali. Final icin kitap kendi içinde büyük bir beklenti oluşturmaya çalışıyor, ancak uzun, gereksiz detaylara boğulmuş ve çok sönük bir finalle karşılaşıyorsunuz. Zamanına gore kaliteli bir eser olabilir belki ama günümüzde okunmasa bir şey kaybedilmez bir kitap olarak görüyorum.
Dracula: Vahşetin Çağrısı
2026 11. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 12:52
Dracula; vahşetin çağrısı Bir soruşturma dosyasını birinci el kaynaktan öğrenen gözlemci görevi yaptığımız; gerilimi, korkuyu, acıyı, heyecanı en yakınlardan, tanıklardan okuduğumuz mükemmel bir yapıt. Dracula ve onun korkunç karanlığı Hikaye bir avukatın Transilvanya yolculuğuyla başlayıp, Londra'da devam edip sonunda yine o topraklarda son bulan, insanın sevdiği için sevdiğine kıydığı; Londra' da yayılması muhtemel "ölü olmayanlar" furyasının önüne geçmek ve aynı zamanda kendi kaderleriyle mücadele eden bir avuç insanın sarsılmaz iradesini okuduğumuz bir eser. Romanın anlatım tekniği; günce, gazete, mektup, rapor olarak ilerlemekte ve açıkça ifade etmek gerekirse farklı bir deneyim oldu benim için. Gerçekten gerçekçi bir hava oluşturduğunu, kolay uyum sağlanabildiğini söyleyebilirim. Ayrıca bu teknikle birlikte günlükler sayesinde farklı karakterlere farklı perspektiflerden bakabiliyor oluşumuz da kitabı daha da etkili yapmaktadır. Dracula sadece vampir değildi. Dracula bir ürpertiydi. Varoluşu veya yokoluşu sadece gerçekleşene kadardı. Dracula yaptıklarında bir mantık barındırıyordu zannımca. Bu mantık yüzyılın birikmiş bir intikamın ve vahşetin vücut bulmuş haliydi. Transilvanya'dan kopup, Londra gibi bir yere yerleşip acıyı da beraberinde getirdiği karanlık gücün intikamının farklı bir yönüydü. Ve elbette varoluşu da buna bağlıydı, sonuçta o bir vampirdi ve ne kadar kan o kadar güç demekti onun için. En acı sahne ve trajedinin başladığı nokta Lucy ve onun zamanla ölü olmayana dönmesi ve daha da acısı onun ruhunu özgürleştirmek için Arthur'un yapmak zorunda olduğu o zor sahne... O anı şahsen ben yaşadım ve onunla birlikte o acıya tanıklık ettim. Aynı sahnenin aynısını Mina'nın da yaşaması da ayrı bir acıydı. Dr.Seward'ın o gizemli hastası sadece bir deliden
Bram Stoker - Dracula
·520 syf.·
2021 81. kitabı
Belkide defalarca izlediğim Van Helsing filminden, Drakula filmlerinden az çok aşina olduğum bir eserdi. Ama, kesinlikle çok daha fazlası var. Buna emin olabilirsiniz. Bram Stoker kitabı Farklı karakterlerin günlüklerindeki tarihi sıraya göre dizayn etmiş. Araya bolca tasvir, Karpat dağları manzaraları, Londra gibi ufak tefek detaylar da eklemiş. Korku türünde bir esere göre gayet doyurucu bir eserdi. Konuyu özetlemek gerekirse roman Jonathan isimli karakterin Kont Drakula'nın şatosuna gidişiyle başlıyor. Devamında gözlemlediği sıradışı ve korkunç şeyleri günlüğüne yazıyor biz de okuyoruz. Aradan bir süre geçtikten sonra nişanlısı Mina'nın ondan haber alamaması ve Londra'da başlayan birtakım sıradışı olaylarla kitabın içine dalıyoruz. Kitaptaki doğaüstü güçler iyi aktarılmış. Kitabı okurken kesinlikle sizi içine çekecek. Tavsiyem gece ve yalnızken okuyun. İliklerinize kadar hissedin
2023 81. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2023 18:33
Öncelikle kitabı sevenlerden özür diliyorum fakat benim için tam bir işkenceydi. Günlük ve mektup üzerinden ilerlemesi okumamı tamamıyla zorlaştırdı. Hangi insan günlüğüne o kadar detay yazar ki? Veya hangimiz bir muhabbet sırasında karşımızdaki insanın söylediği tüm cümleleri kelime kelimesine hatırlayıp bunu günlüğe geçirebiliriz? Kitap sıkıcıydı. Asla ama asla ilerlemedi. Bir ara heyecanlanır gibi olsa da sonradan gene söndü. Akıcı kitapları seviyorsanız bundan uzak durmanızı tavsiye ederim. Dracula’nın kendisi bile bu kitaba bayılamazdı sanırım.
1000k
2025 39. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 11:24
1897 yılında baskıya giren ve "Şimdiye kadar yazılmış en güçlü korku hikayelerinden biri," olarak kabul edilen 𝘿𝙍𝘼𝘾𝙐𝙇𝘼 sadece bir vampir hikayesi değil. Aynı zamanda Viktorya dönemi İngiltere'sine bir pencere açarak bize dönemin toplumsal ve psikolojik dinamiklerini de gösteriyor. ~~Hukuk danışmanlığı yapan Jonathan Harker, Londra da ev almak isteyen Kont Dracula ile görüşmek için Transilvanya'ya gider. Henüz şatoya varmadan tuhaflıklar hissetmeye başlar. Sonraki günlerde Kont'un tuhaf davranışları, şato da olan ürpertici olaylar Jonathan'ı iyice korkutmaya başlar. Gizlice yaşadığı her şeyi not alır. Kaçmak için teşebbüslerde bulunsa da işi hiç kolay değildir. Bu arada Londra'da da tuhaf olaylar yaşanmaya başlar. Baygın bulunan ve boyunlarında diş izleri olan çocuklar, esrarengiz kayıplar, çığlık sesleri... Ve bu gizemi çözmek için bir araya gelen bir grup insan... Romanın mektuplar, günlük kayıtları ve gazete haberleri aracılığıyla anlatılması, olayların gerçekçiliğini artırarak okuyucuyu hikayenin içine çekiyor. Yazarın anlatımındaki gotik unsurlar, hikayenin atmosferini yoğunlaştırıyor. Kasvetli şatolar, karanlık ormanlar, fırtınalı geceler ve tekinsiz mekanlar, okuyucuyu sürekli bir gerilim ve korku içinde tutuyor. Daha önce gotik edebiyatın en iyilerinden sayılan #beyazlıkadın, #rebacca , #lanetliotel gibi eserleri okumuştum. Bu kitabın gotik yönünün onlardan çok daha belirgin olduğunu söyleyebilirim. Son olarak yayımlanmasının üzerinden yüzyıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala bu kadar ilgi gören ve beğenilen 𝘿𝙧𝙖𝙘𝙪𝙡𝙖 'yı okumadıysanız mutlaka okuyun diyorum. Kitabı okumaya başlamadan önce yazarın hayatını biraz araştırmıştım. Kesinlikle film veya kitap olmayı hakedecek kadar ilgi çekici bir yaşam öyküsü. Mutlaka ona da bakın Klasik kitaplarda okuma
Vampir Kitaplarının Atası
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 08:52
Günümüzde çok fazla fantastik kitap var ama 1800’lerden 1900’lere geçerken olan zamanlar için böyle bir kitap inanılmaz. Vampir olaylarının atası denilebilir bu kitaba. Okurken bazen zorlandım biraz daha kısa olabilirdi diye düşündüm çok yoğun detaylı bir olay sürgüsü ama genel olarak beğendim. DraculaDracula Bram StokerBram Stoker

Bram StokerYazar · 22 kitap
8 Kasım 1847 yılında İrlanda'nın Dublin şehrinde doğan Stoker, nedeni bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bir süre ayağa kalkamaz. Daha sonra iyileşir ve sıradan bir çocukluk dönemi geçirir. Eğitimini tamamladıktan sonra memurluk yapmaya başlar ve aynı zamanda Drakula (Dracula) isimli eseri yazmaya başlar. Takip eden yıllarda tiyatro eleştirilerine dair birçok yazı yazan Bram Stoker, yazdığı Drakula kitabını Londra'da basma şansını yakalar. Bu roman ile elde ettiği ün sonunda geri kalan hayatını bir edebiyatçı ve yazar olarak sürdürür. Yaşadığı toplum tarafından karakteri ile de beğeni kazanan İrlandalı yazar 1912 yılında, 64 yaşındayken yaşamını yitirmiştir.