Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur.
Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur. Bazen farklı olanı ötekileştirerek veya daha aşağı görerek, kendimizi daha akıllı, daha üstün veya daha yetenekli gibi algılanz.
Reklam
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur.
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur.
Ötekileştirme
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur. Bazen farklı olanı ötekileştirerek veya daha aşağı görerek, kendimizi daha akıllı, daha üstün veya daha yetenekli gibi algılarız. Türümüzün en çirkin davranış­larının kökü (birkaç tanesini adlandırmak gerekirse, ırkçılık, yaş ayrımcılığı, kadın düşmanlığı, anti-Semitizm) algılanmış tehdide karşı ortaya çıkan bu temel beyin tepkisinde gizlidir. Anlayamadığımız şeyden hemen korkmaya başlarız ve bu korku beynimizin rasyonel kısımlarını bastırabileceği için hemen nefrete ve hatta şiddete dönüşebilir.
Sayfa 264Kitabı okudu
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur.
Sayfa 264Kitabı okudu
Reklam
İnsanlar anlamadıklann­dan korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur. Bazen farklı olanı ötekileştire­rek veya daha aşağı görerek, kendimizi daha akıllı, daha üstün veya daha yetenekli gibi algılanz. Türümüzün en çirkin davranış­larının kökü (birkaç tanesini adlandırmak gerekirse, ırkçılık, yaş ayrımcılığı, kadın düşmanlığı, anti-Semitizm) algılanmış tehdide karşı ortaya çıkan bu temel beyin tepkisinde gizlidir.
Sayfa 264Kitabı okudu
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur. Bazen farklı olanı ötekileştire­rek veya daha aşağı görerek, kendimizi daha akıllı, daha üstün veya daha yetenekli gibi algılanz. Türümüzün en çirkin davranış­larınız kökü (birkaç tanesini adlandırmak gerekirse, ırkçılık, yaş ayrımcılığı, kadın düşmanlığı, anti-Semitizm) algılanmış tehdide karşı ortaya çıkan bu temel beyin tepkisinde gizlidir.­ Anlayamadığımız şeyden hemen korkmaya başlarız ve bu korku beynimizin rasyonel kısımlannı bastırabileceği için hemen nefrete ve hat­ta şiddete dönüşebilir.
“İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur.”
Sayfa 264 - Okuyan Us YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ölümün ne olduğunu bilmeyiz. Her bilinmeyen gibi, karşılaşmadığımız sürece bizi korkutur. Bilinmeyen, her zaman bize düşmandır. Yavaş yavaş kendini gösterdikçe korkumuz uçup gider, her şey açıklığa kavuşur, aklımızia karanlığı deler, karanlığın da gözle görülebildiğinin bilincine varınz: Ölüm yoktur, o sadece yaşamın bir parçasıdır.
İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur.
Sayfa 264Kitabı okudu
" insanlar anlamadıklarından korkarlar. Bilinmeyen bizi korkutur. Bize tanıdık gelmeyen, tuhaf bir biçimde davranan insanlarla tanıştığımızda ilk tepkimiz onlardan biraz uzak durmak olur. Bazen Farklı olanı ötekileştirerek veya daha aşağı görerek kendimizi daha akıllı, daha üstün veya daha yetenekli gibi algılarız. Türümüzün en çirkin davranışlarının kökü (birkaç tanesini adlandırmak gerekirse ırkçılık, yaş ayrımcılığı, kadın düşmanlığı, anti-semitizm) algılanmış tehdide karşı ortaya çıkan bu temel beyin tepkisinde gizlidir. Anlayamadığımız şeyden hemen korkmaya başlarız ve bu korku beynimizin rasyonel kısımlarını bastırabileceği için hemen nefrete ve hatta şiddete dönüşebilir."
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.