Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Neden biri gönlümüze hoş geliyor da diğeri gelmiyor, çoğu zaman kendimize anlatamayız.
336 syf.
·
Puan vermedi
Bir anne ve iki kızının öyküsünü okurken, ‘Bu kadar da olmaz!’ diyeceksiniz. Belki o sırada gözlerinizin dolduğunu fark edeceksiniz. Ağlayarak kenara bıraktığınız kitaba her fırsatta geri döneceksiniz. İki Birminghamlı kız, Nadia ile Zana, Yemen’e babaları tarafından tatile gönderildiklerinde, onlara bir serüven yaşayacakları anlatılmıştı. Harika sahilleri görmeyi, eyersiz ata binmeyi ve deve yarışlarını izlemeyi umut etmişlerdi. Ama kendilerini on dört ve on beş yaşlarında, Mokbana bölgesindeki kabile köylerinden birinden iki delikanlıyla evlendirilmiş buldular. Bu Orta Çağ kurallarının hüküm sürdüğü dünyada, kadınların neredeyse hiç hakları yoktur; kesinlikle kendi yaşamları üzerinde kontrolleri bulunmamaktadır. Aileleri içinde, tümüyle erkeklerin baskısı altında yaşarlar. Erkekler, onların üzerinde yasadır. İki genç kızın yüreğinizi parçalayacak tüylerinizi ürpertecek gerçek bir ‘Kardeşlik Bağı’ öyküsü…
Annemi Bir Kez Daha Görebilsem
Annemi Bir Kez Daha GörebilsemZana Muhsen · Sonsuz Kitap · 20192,464 okunma
Reklam
504 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bu devam romanında öyle yerler var ki Lydia Teyze gibi korkunç bir kadına sempati duymama sebep oldu. Nicole Bebeğin büyümüş ve genç kız olmuş halini okumak da merak uyandırdı. 1980'lerde yazılan Damızlık Kızın Öyküsü romanından daha iyi olmuş bence. Margaret Atwood 35 yıl aradan sonra yine iyi bir iş çıkarmış. Dizisini de heyecanla izleyen biri olarak çok beğendim.
Ahitler
AhitlerMargaret Atwood · Doğan Kitap · 2020963 okunma
400 syf.
·
Puan vermedi
Psikiyatrist Budayıcıoğlu'ndan roman tadında bir anlatı... Hiç de güzel denemeyecek suskun mu suskun bir kız... O sustukça, terapistin tarihin mahrem yerlerinden bulup çıkardığı unutulmuş hikâyeler dökülüyor ortaya. Genç firavun Tutankamon un esrarı, Hitler ve Freud un kişiliklerinde gücün analizi... 18. yüzyılda adına  Fısıltı Sanatı  dedikleri, evli kadınların yaşadığı aşk ilişkileri... Çariçe Katerina nın çamaşırcılık ve hayat kadınlığından başlayan tılsımlı yazgısı... Eva Peron un ve Prenses Süreyya nın hüzünlü hayat hikâyeleri ve daha niceleri... Derken suskunluk bozuluyor. Çirkin kızın hikâyesi başlıyor. Öyle bir hikâye ki acısıyla, dehşetiyle, hüznüyle her şeyi gölgede bırakıyor. Çirkin genç kızın açıldıkça güzel bir prensese dönüşmesi... Psikanalizin sihirli değneğinin dokunduğu yerde ortaya çıkan bir başarı öyküsü. Hayata Dön kitabı... #hayatadön #drgülserenbudayıcıoğlu
Hayata Dön
Hayata DönGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202011,8bin okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
2021 okuma hedeflerim arasında eksik Stefan Zweig kitaplarını tamamlamak vardı. Bu yüzden Ocak ayına Zweig'in Hayatın Mucizleri ile başladım ve kitabı çok sevdim. Bir tüccar adına kiliseye bir meryem portresi çizecek olan yaşlı bir ressam ile modeli olarak kullandığı ve ailesi Hristiyanlar tarafından öldürülmüş Yahudi, içine kapanık genç kızın dostluk hikayesini anlatan kitap, hem yaşlı adam hem de genç kız için tam bir karakter gelişimi öyküsü. Özellikle finali ile beni oldukça vurdu.
Hayatın Mucizeleri
Hayatın MucizeleriStefan Zweig · İş Bankası Kültür Yayınları · 202214,4bin okunma
248 syf.
7/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Farklı bir distopik eser. Başlarda Atwood'un Damızlık Kızın Öyküsü kitabını anımsatıyor ve insan ister istemez kıyaslama yapıyor. Aslında bu durum yazar için biraz haksızlık, çünkü genç bir yazar ve zamanla kendini daha da geliştirecektir. İnsan okurken sorguluyor. Bizim annelik seçimimizi bir makinanın yaptığı bir dünya. Mavi bileti çektiysen anne olamazsın, beyaz bilete sahipsen sen anne olacaksın ! Seçme şansın yok ve sürüklenip gidiyorsun. Kadın bedeni üzerinde herkesin o kadar çok söz söyleme hakkı var ki , görünmez biletlerini taşıyan insanlar var çevremizde. Dayatmalarla, yasaklarla hayatına şekil verilmeye çalışılan ve asla seçim hakkı olmayan. Artık susun! Bir kadına çocuk sormaktan, kürtaj hakkında yorum yapmaktan, dayatmalardan, neden çok çocuk yaptınlardan vazgeçin. Bırakın da kendi bedenlerimiz hakkındaki kararları kendimiz alalım. Böyle sitemli olduğum konular (!) Kitabın dili son derece akıcı, film izler gibi okuyorsunuz. Ancak kaliteli distopya yazarlarıyla tanıştıysanız ya bir şeyler tam olmamış sanki derken buluyorsunuz kendinizi. Belki deneyim böyle bir şeydir. Yazarın diğer kitabı Su Kürü de okuma listemde , belki o kitap fikrimi değistirir. Kötü asla değil , ancak çok başarılı da bulamadım. Ortalamada (iyi) kaldı bende .
Mavi Bilet
Mavi BiletSophie Mackintosh · Can Yayınları · 2020478 okunma
Reklam
202 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
İçinde beş adet kısa öyküden oluşan kitaptır. Kitaba ismini veren Beyaz Geceler öyküsü, Nastenka isimli -bana göre hain ve kalpsiz- bir genç kızın ihanet sayılabilecek hareketiyle sonlanıyor. Herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir kitaba dönüştü zira klasik okumaktan zevk almayan birini bile içine çekecek tarzda bir kitap olduğuna inanıyorum. İki gün içinde eğlenerek bitirdiğim bir öykü kitabı oldu.
Beyaz Geceler
Beyaz GecelerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202074,7bin okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Her şeye rağmen umudunu yitirmeyen bir genç kızın yaşam öyküsü olan Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu kitabı 7 den 70 e herkesin okuyacağı ve bence kesin okunması gereken bir kitap. Bazı satırları okurken okumakta güçlük çektiğimi gizleyemeyeceğim. Yazar öyle bir kaleme dökmüş ki etkisinde kalmamak mümkün değil. Duygu dolu anlar, yazara özel olarak yazılan mektuplar dolu dolu bir kitap. Son olarak merak etme Sadako bin turna kuşun hazır.
Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu
Sadako ve Kağıttan Bin Turna KuşuEleanor Coerr · Beyaz Balina Yayınları · 202110,5bin okunma
2020 KİTAP FAVORİLERİ
Bu yıl bitinceye kadar belki 2 kitap daha okurum ancak biliyorum ki okuyacaklarımın hiçbiri favorilerime girecek kadar değerli olmayacak gözümde. O yüzden artık bu yılın favorilerini paylaşayım dedim sizlerle. Bu sene birçok değerli yazarla ve kitapla tanışma fırsatı buldum ki bundan ötürü çok çok mutluyum. Bir sonraki yıl daha fazla kitap okumak niyetim. Neyse, gelelim bakalım bu yıl hangi kitapları sevmişim ben. 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣📚 📖 🌙 Swann’ların Tarafı - Marcel Proust 🌙 Değersiz Bir Hayat - Hanya Yanagihara 🌙 Sissoylu Çağların Kahramanı - Brandon Sanderson 🌙 Arcturus’a Yolculuk - David Lindsay 🌙 Gog - Giovanni Papini 🌙 Kargalar Meclisi, Sahte Krallık - Leigh Bardugo 🌙 Hırsızlar Cumhuriyeti - Scott Lynch 🌙 Damızlık Kızın Öyküsü - Margaret Atwood 🌙 Pia Mater, Arachnoid Mater - Serkan Karaismailoğlu 🌙 Rüzgarlı Bayır (Uğultulu Tepeler) - Emily Bronte 🌙 Zaman Çarkı Serisi 3-4 - Robert Jordan 🌙 Dünya Bir Gelindir - Mehmet Sabri Genç 🌙 Gazap Üzümleri - John Steinbeck 📖 Toplamda 15 kitaplık bir favoriler listem var bu sene. Hepsi birbirinden özel kitaplar benim için. Birçoğunun yorumu da sayfamda mevcut zaten. Peki sizlerin bu yılki favorisi hangi kitap oldu? Yorumlarda benimle paylaşın lütfen. Hem de böylelikle birbirimize öneride bulunmuş oluruz😊.
589 öğeden 391 ile 400 arasındakiler gösteriliyor.