“La Maga’ya bir nebülözce, maddelerin somutlaştığı kadına sarılmış düşünüyorum da, ekmek kırıntısından çörek yapmakla hiçbir zaman yazamayacağım bir romanı yazmak ya da halkların bedelini ödeyip satın aldığı düşünceleri savunmak için can vermek aynı anlama gelirdi. Saatin sarkacı gelgitini tamamlıyor, ben de yeniden daha güven verici kategorilere uzanıp yerleşiyorum; ne için belirsiz bir ekmek kırıntısı, özgün bir roman, kahramanca ölüm. Yeni baştan sıraya koyuyorum küçükten büyüğe: çörek, roman, kahramanlık. Ortega ‘nın ve Scheler’in nefis biçimde geliştirdiği değerler sıralamasını düşünüyorum: estetik, etik, dinsel. Dinsel, estetik, etik. Etik, dinsel, estetik.”
kısır yaptım güzelce ama kısır kaldım pek çok konuda.susam ve çörek otunu özenli bir şekilde serpiştirirken pişirdiğim kurabiyelere,hayatıma serpiştiremediğim şeyleri düşündüm.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Bir iki çörek için hiç kimse kapıya konmazdı, onun zamanında olsaydı Bay Mendel hayatının sonuna kadar para vermeden karnını doyurabilirdi. Fakat günümüz insanı kalpsiz.
Peki, ne istiyoruz?" Sorunun cevabı kime sorduğunuza bağlıdır:Kimisi zengin olmak, bir başkası da iyi bir baba olmak ister. Soruyu ne zaman sorduğunuz da önemlidir.Akşam yedide cevap "akşam yemeği"; sabah yedide cevap "on dakika uyku daha" olabilir.Bazen insanlar ne istediklerini bile bilmiyorlar;bazı zamanlarda da birçok şey istiyorlar ve bu istedikleri şeyleri aynı anda elde edemiyorlar, çünkü bu şeyler birbiriyle çakışıyorlar.Çoğu kişi çikolatalı bir çörek gördüğünde onu yemek ister.Çoğu kişi de çikolatalı bir çörek gördüğünde onu yemek istemez.Neler oluyor yahu?