Türkiye'nin ekonomik ve siyasi yapısını kökten değiştirmek, denetimini tümüyle emperyalist ülkelerin denetimine vermek için 5 Ocak 79 Guadeloupe Zirvesi'nde alınan kararlar neydi?
Anımsayalım:
a) Türkiye'de uygulanan karma ekonomi anlayışının tamamen terk edilmesi,
b) kamunun ekonomiden tamamamen çekilmesi,
c) KiT'lerin özelleştirilmesi,
d) tüm sübvansiyonların, devlet desteklerinin kaldırılması,
e) sermayenin tamamen özgürleştirilmesi,
f) kapitalist piyasa ekonomisinin önündeki tüm engellerin kaldırılması.
Bütün bunlar, emperyalizmin "globalleşme", "neoliberalizm" dediği, başına "yeni" sözcüğü ekleyerek "yeniden" piyasaya sürdüğü, ama eskisinden çok daha fazla "emek sömürüsüne" dayanan, "emeğe kölelik", "sermayeye sınırsız özgürlük" getirmeyi hedefleyen uygulamalardı.
Washington, D.C.'deki American University'den cinsel eğitmenler Barry ve Emily McCarthy, bu alandaki araştırmaları inceledi. Vardıkları sonuca göre, memnun eşler mutluluklarının yalnızca yüzde 15 ila 20'sini tatmin edici bir cinsel yaşama bağlıyor; ancak mutsuz eşler yaşadıkları sıkıntının yüzde 50 ila 70'ini cinsel sorunlara atfediyor. Memnun partnerler cinselliği keyif ve yakınlığın birçok kaynağından yalnızca biri olarak görürken, umutsuz partnerler cinselliğe odaklanıyor ve onu genellikle sorunların temel kaynağı olarak değerlendiriyor.
İlim öğrenmek ile niyetin sadece alimlerden öğrendiğini nakletmek değil, hidayeti bulmak ise seni müjdelerim. Çünkü bu niyetle ilim yolunda bulunduğun müddetçe melekler geçtiğin yollara rahmet kanatlarını yayarlar. Denizdeki balıklar, Allah'tan (c.c) senin için mağfiret dilerler.
Ebü'd-Derdâ'dan (r.a) rivayet edilen hadis-i şerifte Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Her kim ilim öğrenmek için evinden çıkarsa, Allah ona cennetin yolunu açar. Melekler, geçtiği yollara rahmet kanatlarını yayar. Denizdeki balıklara varıncaya kadar yeryüzü ve gökyüzünde bulunan her şey onun için mağfiret diler..."
(1) Altmış beş yaşında meme kanseri olduğu tespit edildi.
(2) Bir göğsünü almaları gerekti.
(3) Kısa süre sonra Alzheimer başladı.
(4) Çocuklarını, torunlarını, kimseyi tanımıyordu.
(5) Beni bile tanımıyordu.
(6) Fakat bir göğsünün eksik olduğunu asla unutmadı.
A) Hiçbiri
B) 1
C) 2
D) 4
E) 5
ESPIRIN
Efervesan tablet içeriği:
Her tablet espirin 0.5 g asetilsalisilik asit içerir.
(Her asetilsalisilik asit de; asalakpolitisilik hassittir içermektedir!)
Farmakolojik özellikleri:
Efervesan bir kitap olduğu için daha kolay absorbe edilir. Bu yüzden her espirin tableti okuyanın zihninde hemen erir. Yazarı CD beyden ötürü kitaptaki espirinler bol miktarda C ve D vitaminleri ihtiva eder.