İnsan olarak hayatın boyunca sana 'DOĞRU' diye kaktırılan şeylerden ibarettin... Demek ki insan çoğunluktan ibaretti.
Sayfa 125·Kitabı okuyor
Alıntı
Bir zamanlar duyuların görünüşü ve her tür dışsal deneyim karşısında kendini bu tür safdilliklerden tamamen kurtarmış düşünce olarak konumlayan felsefenin kendisi de artık, nesnel olarak, yüz elli yıl önce Goethe’nin öznel spekülasyondan beslenen sefil âlimler olarak gördüğü kişiler kadar safdilleşmiş durumdadır. İçe dönük düşünce mimarı, dışa dönük teknisyenlerin el koyduğu Ay'ın karanlık tarafında ikamet etmektedir.
Sayfa 15·Kitabı okuyor
Felsefe
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Gözlerimi açmam ve bakmak lazım. Ve hayatı yaşanırken fark etmem. Sadece benim olmasını istediğim gibi değil.
"İnsanlığın öyküsü; engin deneyim, köklü korkular, endişeler, haz ve binlerce yıl boyunca birikmiş inançlar sizin içinizde. O kitap sizsiniz."
1000Kitap
Furtwängler’e duyduğum hayranlığın enikonu sınırlı bir deneyim olarak kalmasının başlıca nedenlerinden biri, zamanın gerçekte ilkel ve sınırlayıcı bir şey olduğuna ilişkin duygumdu..
Ömrümde bu çapta bir virtüözlük görmemiş biri olarak nasıl büyük bir coşkuya kapıldığımı, iki kısacık saatten ibaret bu deneyim biraz daha sürsün, aldığım keyif hiç bitmesin diye nasıl uğraşıp didindiğimi hiç unutmam..