355 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
DÖRTLEMELER'LE FEYZİ HALICI'NIN ŞİİRİ
Feyzi Halıcı'nın Dörtlemeler'inin ilk kitabı yayınlandığında yazdığım ve 1994 yılında Türk Edebiyatı dergisinde yayınlanan yazımı aşağıya koyuyorum. Daha sonra bu yazı Şairle tanışmama da vesile olmuştu. Kendisini rahmetle ve özlemle anıyorum. DÖRTLEMELER'LE FEYZİ HALICI'NIN ŞİİRİ Feyzi Halıcı, hece şiirini başka bir öz ve
Dörtlemeler
DörtlemelerFeyzi Halıcı · T. C. Kültür Bakanlığı Yayınları · 19971 okunma
110 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
‘Gelirsen Bir Kimliğim Olur’ Hakkında-Turhan Muharrem Turhan ‘Gelirsen Bir Kimliğim Olur’ Şair Turhan Muharrem Turhan’ın üçüncü, şiir olarak ikinci kitabı. Ocak 2014 tarihinde Delisarmaşık Yayınlarından çıkan şiir kitabı taptaze bizler için. Dört bölüm olarak tasarlanmış kitap. Şiirlerin bütünlüğüyle de uyumlu milattan önce Roma, Asur, Sümer
Gelirsen Bir Kimliğim Olur
Gelirsen Bir Kimliğim OlurTurhan Muharrem Turhan · Delisarmaşık · 20142 okunma
Reklam
120 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Çok güzel bir sayı olmuş. Özellikle Suud'da taht oyunları, ingilizlerin arabistan projesi, osmanlı kudüsü neden kaybetti yazıları dikkat çekiciydi. Bugün derginin genel yayın yönetmenliğini yürüten Taha Kılınç ağabeyin bir yazısı da vardı. Geç olsun, güç olmasın. Allah bu istifadeli derginin ayağına taş değdirmesin :)
Derin Tarih - Sayı 69
Derin Tarih - Sayı 69Derin Tarih Dergisi · Derin Tarih Dergisi · 201720 okunma
KUDÜS BİZİM DAVAMIZ OLMALI.. Selahaddin Kudüs'ün işgal altında olduğu günlerde hep şöyle diyordu: "Kudüs işgal altında iken bir Müslüman nasıl olur da gülebilir, nasıl olur da rahat uyku uyuyabilir, nasıl olur da rahat yemek yiyebilir ve rahatça şu içebilir?.." Eğer bugün de ümmetin bütün ferdleri bu duyguyla yaşar ve bunu hayatının bir parçası haline getirirse etrafı Allah tarafından mübarek kılınmış olan bu şehir ve mukaddes mescid siyanistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır.
SULTAN ABDÜLHAMİD'İN KATLEDİLEN HATIRASI Sultan 2. Abdülhamid'in ilginç icraatlarından biri de ülkesinin merkez şehirlerine saat kuleleri yaptırmasıdır. Kahire, Bağdat, Yafa ve Kudüs bu şehirlerdendi. 1908'de tahta çıkış yıldönümü münasebetiyle El-Halil (Yafa) Kapısı'na yaptırdığı 14 metre yüksekliğindeki saat kulesi aynı anda iki ayrı zamanı göstermekteydi: Namaz vakitlerini ve halkın geleneksel hayatında kullandığı vakit taksimini. Ne var ki kule 1917'de İngilizlerin işgaline kadar hizmet verebildi. Nedense işgalin ardından yıkıldı. Anlaşılan "derin Britanya" izlediği siyasetle kendilerine 33 yıl boyunca kök söktüren Sultanı hatırlatacak hiçbir şeye tahammül edememişti. Hemen ekleyelim, bu pek de işe yaramamış görünüyor. Zira bugün Kudüs'te Sultan 2. Abdülhamid hâlâ en çok sevilen Osmanlı Sultanıdır.
Reklam