Güneşi Uyandıralım
Puan vermedi·275 syf.··
2026 35. kitabı
"Büyümek ne kadar kötü bir şey, Maurice. Keşke hep küçük bir çocuk olarak kalabilseydim." Şeker Portakalı'nın yürek sızlatan devam kitabı. Zeze bu kez daha büyümüş, daha yalnız ama hayallerine hâlâ sımsıkı sarılıyor. Büyüklerin kuralcı ve soğuk dünyasında kendi içindeki güneşi uyandırmaya çalışan bir çocuğun sarsıcı büyüme hikayesi. İlk kitap kalbinize dokunduysa, Zeze'nin bu olgunluk dönemine de mutlaka eşlik etmelisiniz. Kalbimin bir köşesi hep Zeze ile kalacak.
Duygu ve Düşünce
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202342,8bin okunma
6/10
·210 syf.··
2026 9. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 12 Haziran 2026 16:16
Hikayenin sonunda Fugui her şeyini kaybetmiş olmasına rağmen hayatına devam edecek gücü bulmuş ve insanların en ağır yüklerle bile yürümeye devam edebilecek bir esnekliğe sahip olduğunu göstermiştir. “İnsan yaşamak için yaşar; yaşamak dışındaki hiçbir şey için değil.” 🪽
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,1bin okunma
Reklam
10/10
·111 syf.··
Beğendi
·
2026 214. kitabı
·
3 saatte okudu
·
Okunma: 12 Haziran 2026 16:58
Hayat Yollarında ise daha çok yazarın çocukluk ve gençlik yıllarındaki anılarından oluşuyor. Bir nevi biyografik bir kitap diyebiliriz. Ama olaylar sizi içine alacak güzel bir kurguda anlatılıyor. Biyografi sıkıcılığı yok. (Ben biraz sıkıcı bulurum bu türü, O yüzden öyle diyorum. Alınma, gücenme olmasın eheh.) Hikayede Panait Istrati'nin ilk kez annesinin yanından ayrılarak gerçek hayatın acımasızlıklarıyla yüzleşmesi anlatılıyor. Çocukluk ve gençlik döneminde, iş hayatında karşılaştığı zorluklar, haksızlıklar, bunlar karşısında bocalayışı, ayakta kalma çabaları yer alıyor kitapta. Bu zamanlarda tek destekçisi kitapları ve elindeki Romence dil bilgisi sözlüğü oluyor. Hayatımızın her döneminde karşılaştığımız zorluklarda bize güç verecek, cesaretimizi ve yaşama sevincimizi yitirmemizi engelleyecek bir şeye ya da bir kimseye ihtiyacımız olur ya, burada da sözlük o görevi görüyor işte. Hikaye, daha sonraları yazarın yaşadığı topraklardan kaçıp uzaklaşarak en büyük hayali olan Fransa'ya ulaşma çabaları ile devam ediyor.
Hayata Dair
Hayat YollarındaPanait Istrati · Varlık Yayınları · 2015649 okunma
Şeker Portakalı
Puan vermedi·184 syf.··
2026 34. kitabı
Şeker Portakalı, sadece bir çocukluk hikayesi değil; çocuk kalbi kırıldığında bir insanın nasıl erkenden büyümek zorunda kaldığının trajik bir anlatısı. Her yaştan insanın dönüp dönüp okuması ve içindeki çocuğa sarılması gereken bir başyapıt. Kalbimin en özel köşesinde kalmaya devam edecek.
Düşünce
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022275bin okunma
Puan vermedi
Bazen bir hikaye sadece iki insanın aşkını anlatmaz. Bir gecede değişen hayatların,kaybedilen yuvaların ve yıllar boyunca taşınan umutların hikayesini anlatır. Bilinmeze Doğru – Hülya Başarangil Demir Kadir ve Yulian birbirlerini seven iki genç.Ancak yaşadıkları dönemde aşk tek başına mutlu olmaya yetmiyor.Savaşın,baskının ve ayrılıkların gölgesinde kurdukları hayat hiç beklemedikleri olaylarla sarsılıyor. Bir gecede dağılan bir aile... Birbirinden koparılan insanlar... Ve yıllarca cevabı aranan sorular... Hikaye Kırım'dan başlayıp Selanik'e,oradan da İstanbul'a uzanırken yalnızca bir ailenin yaşadıklarını değil bir dönemin insanlara yaşattığı acıları da görüyoruz.Her yeni sayfada farklı hayatlara dokunuyor.Karakterlerin verdiği mücadelelere tanıklık ediyoruz. Kitapta en çok etkilendiğim şeylerden biri karakterlerin yaşadıkları kayıplara rağmen hayata tutunmaya devam etmeleriydi. Çünkü bazen insanın elinden her şey alınabilir ama sevdiklerine kavuşma umudu kolay kolay tükenmez. Kadir'in,Yulian'ın,Vera'nın ve Katherina'nın yolları yıllar boyunca farklı yönlere savrulsa da hikaye boyunca kalbinizde hep aynı duygu kalıyor.Bir gün her şeyin yerini bulmasını istemek... Hazırsanız... Ayrılıkların,göçlerin,özlemlerin ve yıllara meydan okuyan bağların eşlik ettiği bu yolculuğa çıkabiliriz... Çünkü bazı hikayeler mutlu başlamak için değil unutulmamak için yazılır.
Bilinmeze DoğruHülya Başarangil Demir · Bilge Kültür-Sanat Yayınları · 202560 okunma
Puan vermedi·64 syf.··
2026 35. kitabı
Çocuk kitapları deyince çok sevdiğim yazarlardan @mertarik100 . Çocukların hayal gücünü destekliyor,meraklandırıp araştırma işini keyifli hâle getiriyor her defasında. Çılgın babaanneyi de özlemişim okurken fark ettim. Çılgın babaannemiz maceradan maceraya atılmaya devam eder bu kitapta da. Dünyayı keşfetmek bir yana yaşadıkları kasabada da daha önce hiç duyulmamış dernekler kurmayı, kurslar vermeyi de ihmal etmez. Bir gün gezi dönüşü herkese hediye verirken Ezgiş'e çok özel olduğunu ifade ettiği bir hediye verir. Kutudan bir ağaç dalı çıkar. "Ne olabileceğiyle ilgilen" diyen babaannesinin sözlerini aklından çıkarmayan Ezgiş düşünmeye devam eder. Bu arada çılgın babaanne hepimizin muzdarip olduğu kaybolan çorap olayına el atar ve ortaya harika şeyler çıkar. Babaannesinin bu halinden etkilenen Ezgiş sonunda mükemmel bir fikir bulur. Kitapla ilgili o kadar şey yazmak istiyorum ama fazla ipucu da olmasın diye tutuyorum kendimi . Keşke herkes böyle bir babaanneye sahip olsa diyorum her yeni kitapta. Keşke herkes çocukların hayal güçlerini bu kadar destekleyebilse.. Mert Arık bu işi biliyor kesinlikle,okurken çok keyif aldım.Kitaplarına seçtiği konular, hazırlanan görseller,verilmek istenen mesajlar,ayraçlar buram buram emek kokuyor.Çocuklarımız okumalı,tanışmalı bu yazarla. Peki siz bir ağaç dalıyla ne yapardınız? İnekleri neden uzaya çıkarmazlar,biliyor musunuz? Cevaplarınızı bekliyorum Ararsak bulabiliriz... Şifa aramaktadır.. Kitapların gününüzü aydınlattığı güzel bir gün dilerim #fenciyorumluyor Reklam ( yayınevi göründüğünden)
Şifayı Kaptık HastanesiMert Arık · Timaş Çocuk Yayınları · 2026161 okunma
Reklam
Reklam