Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Prof. Dr. Huriye Martı Bir Hadis, Bir Kudüs – Yalan PROF. DR. HURİYE MARTI 14.03.2024 - 17:45 YAYINLANMA Google News Sadakat ve dürüstlükten asla taviz vermeyen Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: “Oruç tutarken yalan söylemeyi ve yalan ile iş yapmayı bırakmayan kimsenin yemeyi içmeyi terk etmesine Allah’ın ihtiyacı yoktur.”
Çok doğru bir söz yapılan bir ibadet gizli olmalı
İbadetlerimiz gizli kalmalı bunu kesinlikle savunuyorum ama örnek ve teşvik edici olabiliriz bence. Bu da düşünce ve sözlü ifade ile... Tabiki namaz kılarken video çekmek vs bunlar kesinlikle bana göre doğru değil.
Reklam
Köprülüzade Fuad, Arap harflerinin yerini Latin harflerinin alması fikrine muhalif bir zat imiş. Bu konuda da beyanları sözlü ve yazılı olarak varmış. Fakat bir gün kendisinin Sultanahmet’teki ikametgâhına Mustafa Kemal bizzat gitmiş. O akşam ne kadar konuştularsa konuşmuşlar. Ertesi sabah Köprülüzade Fuat, Latin alfabesi lehine bir yazı yazmış.
Kara Gül Yemini
“Anlatın bana, soğuk, demirden zırhlar kuşanmış şövalyeler, Nasıl unutulur hatıralar, Tam bitti derken hatırlananlar. Kimse neden bahsetmiyor bu göz yaşlarından, Başka bir yolu olmalı; ruhumu vermekten, Neşemize cezir bu hatırlar, Seninleyim, ne kadar uzakta olsan da, Çok yakınımdasın! Güneş batmakta, yıldızlar parlamak üzere, Ah, keşke gün batımını görmek için burada olsaydın! Hayır, korkmuyorum, Artık hazırım! Ruhumu teslim ediyorum. Gel ey tatlı ilaç, Gel ey doğru sözlü kılavuz. Sonsuzluğa doğru yol alan tekneye beni de al!"
Neden alim yetiştiremiyoruz? Prof.Dr. Mehmet Akif Koç’un konuşmasından geniş bir özet sunuyoruz: Hicri ilk üç asırda ne zaman ne gerekmişse ulema onu görmüş ihtiyacı karşılama teşebbüsüne girişmişler. Mesela Hicri dördüncü asırda İbn-i Nedim’in fihristiyle karşılaşıyoruz, daha önce yok. Dört asır boyunca bütün alanlarda ilim kaleme alınmış,
Atasözü, Deyim, Söz Sanatları
_Türk savaşır, rus sevişir, yunan düşünür, arap da masal anlatır. Yunan _Araplar kadar güzel masal uyduran, Farslar kadar güzel anlatan, Türkler kadar da bu masala inanan 2. bir millet yoktur. Azeri _Bir yanlışı haklı çıkarmaya çalışmak, onu iki kat büyütür. Fransız _Cahiller, okumuşların cevaplayamayacağı soruları sorarlar. İran _Yılan
Reklam
Diyalektik 2 – Şeref, Bilgelik, Sanat
*_Düşünce_ _Buda: Her şey düşüncedir. Ne düşünüyorsak o oluruz. Bize düşüncelerimiz şekil verir. Hepimiz düşüncelerimizden doğarız. Bu dünyayı yaratan, zihnimizdir. Bu dünyayı bir hava kabarcığı, bir serap gibi düşün. Dünyayı böyle gören kişiyi ölüm görmez. Biz, içselliğimizin meyvesiyiz. İçimizde ne varsa biz oyuz. Bizi biz yapan zihnimizdir.
78 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.