"İnsanlar iki çeşittir Firdevs, köleler ve efendiler.”
Sayfa 98·Kitabı okudu
Alıntı
“Birinin kölesi olmayan kimseyi gördün mü? İnsanlar iki çeşittir Firdevs, köleler ve efendiler.”
Reklam
"Ölülerden yardım dilemek,uygar bir toplum için lekedir.Bugün bilim,teknik ve bütün yaygınlığıyla aydınlatıcı uygarlık karşısında filan ya da falan şeyhin öğütleri ile maddi ve manevi mutluluk arayacak kadar ilkel insanların uygar Türk toplumunda bulunabileceğini asla kabul etmiyorum. Efendiler ve ey millet,iyi biliniz ki,Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar ülkesi olamaz. En doğru ve gerçek tarikat,uygarlık tarikatıdır."
Sevgili Dost, Kim kazandı? Atom bombasını Hiroşima’ya atan mı? Everest’in tepesine ilk kez varan mı? Doksanıncı dakikada maçı alan mı? Diriler mi, ölüler mi? Çobanlar mı, sürüler mi? Efendiler mi, köleler mi? Kim kazandı? Sevgili Dost, Herkes kaybetti. Ölüm kazandı.
Sayfa 61·Kitabı okudu
Paşa alkışlar arasında kürsüye çıkarak ilk tarihi nutkunu söyledi. Efendiler, Tarih ve hadisatın sevki ile, bilfiil içine düştüğümüz kan­lı ve kara tehlikeleri görmeyecek ve bundan müteheyyiç ve müteessir olmayacak hiçbir vatanperver tasavvur edilemez.
Sayfa 94·Kitabı okuyor
Alıntı
Dikkat edin, efendiler, biz “Allah” diyen ve demeye yakın görünen her ferdin ayağını öpmekle mükellefiz!
Reklam
Reklam