Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Yumuşak tuğlaların altında birtakım fâni yuvarlaklıklar kımıldıyor, nihâyetsiz bir uğultu semâya yükseliyordu: "Ya...şa...sın... Hür...ri...yet..!"
Sayfa 25 - Hürriyete Layık Bir Kahraman
Herkes seni bizzat kendi kadar tanır, Efruzcuğum! Bugün hiç kimse sana yabancı değildir. Çünkü sen "hepimiz" değilsen bile "hepimizden bir parça"sın.
Sayfa 6 - Ön söz
Reklam
Lisedeki edebiyat öğretmeni Ömer Seyfettin’i severdi. Efruz Bey ’di galiba, kendini birdenbire kahraman sanıp sokağa fırlayan. Bu öğretmen ilginç bir adamdı Olric. Bize okuma sevgisi aşıladı biraz. Bizlere ne kadar aşılanabilirse o kadar. İşini seven, az bulunur öğretmenlerden.
Sayfa 51 - İletişim Sinan Yayınları Dördüncü Bölüm
"İlim kitaplarda ise irfan hayattadır.Biz 'âlim' olmaya 'arif' olmayı tercih edenlerdeniz! Unutma ki, hakikat kitapta değil,hayattadır..."
Sayfa 106 - Kırmızı kedi yayıneviKitabı okudu
·
Puan vermedi
Asıl adı Ahmet. Nişantaşı’nda varlıklı bir ailenin oğlu olarak yaşıyor gösteriş, şan ve mevki düşkünü Efruz Bey. Okumayı sevmiyor. Gereksiz bir eylem onun için okumak. Okuyacak zamanı da yok zaten. O yüzden hep konuşup ders vermeyi tercih ediyor. Hem de hiç hazırlık yapmadan. Marifet okumadan söylemek çünkü. Bilinçsiz halk yığınlarını coşturup
Efruz Bey
Efruz BeyÖmer Seyfettin · Ötüken Neşriyat · 20181,643 okunma
Reklam
292 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
“Herkes seni bizzat kendi kadar tanır Efruzcuğum. Bugün hiç kimse sana yabancı değildir. Çünkü sen, hepimiz değilsen bile hepimizden bir parçasın.” sözleriyle özetlenen bir eser olmuş aslen fakat ben yine de birkaç kelam etmeden duramayacağım. Zamanenin Levantenlerine ait kıyafetleri Efruz Bey’e öyle özenle giydirmiş ki üstadım, vallahi mizahı tadından yenmiyor. Döneme buradan bakmak ve maalesef o kokuşmuşluğu bugün de buram buram duymak yüreğimizi sızlatsa da hakikatin ekmeği acıdır dostlarım. Yüksek idrakınıza sığınarak söylüyorum; vakit, tatlı ekmekleri çöpe atma vaktidir. Şiddetle tavsiyemiz!..
Efruz Bey
Efruz BeyÖmer Seyfettin · Ötüken Neşriyat · 20181,643 okunma
“Birey olmak, kendini toplumdan soyutlamak veya toplumsal değerlere aykırı durarak farklı görünmek değil; toplum içinde kendin olabilmektir.”
“Sürünün taptığı şey, maddi veya manevi güçtür.”
“Cesaret; cüssede, kılık, kıyafette değil; ruhtadır. Tıpkı cüppeyi, sarığı, takkeyi imân alâmeti saymaktaki gibi… Saldırganlık yiğitlikten değil, korkaklıktandır.”
Reklam
“Bu cemiyet öyle berbat bir şeydi ki dün peygamber diye göğe çıkardığını yarın indirir, çarmıha gererdi.”
“Dünya bu… Aşığa maşuk mu bulunmaz.”
“ Fakat ihtiyaç insana her şeyi buldurur.”
“ Fertler uğraşmaya değmez. Fertler bir denizin dalgaları gibidir. Asıl olan denizdir, yani cemiyet…”
“Şans onca mehtap gibi bir şeydi. Doğdu mu doğardı, doğmadı mı inat beyhudeydi.”
931 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.