Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni Ne doğruyu aç gördüm ne eğriyi tok Eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok
İnsanların Yüreğine Hıdırellez Günü Ekilen Sevgiyi Büyüteceğiz
Sevgi neden insanlığını kaybetmemiş insanların yüreğine ekildi? Çünkü GADDARLIK dünyada hüküm sürüyordu. Yaratan varsa neden bu zulmü görmüyor diyen us ve duyuncu felç olmuş çaresizliğin pençesine düşmüş insanlar yüzünden bu gaddarlık hüküm sürüyordu. Zulme karşı çıkan o zulmü insanlık adına durdurabilirdi. Ve Mobbing Bank kitabının ilk
Reklam
Yâ Rabbî; sen kendi meşiyet ve irâdenle bize öyle bir temyiz ve fark etme hassası ihsan et ki, onunla, eğri ve doğru nişanları anlayalım.
1923 kafası ve iradesi imkânsızlığa meydan okumuştur. Doğru, eğri eksik tamam, fakat ''Türk'ün yapamayacağı'' sabit fikrini yenmiştir.
Sayfa 473Kitabı okudu
Biri doğru ve dürüst bir Hamza gibi, Biri eğri büğrü bir hemze gibi.
Evdekiler bu diziyi izliyorlar. Bende denk geldikçe biraz bakıyorum. Eğrisi doğrusu bir tutmayan Fox Tv'de çıkan güzel bir filme benziyor. Bu diziyi biraz izledim ve anlatım şekli aklıma önceden okuduğum
A'mak-ı Hayal
A'mak-ı Hayal
ve
Hay Bin Yakzan
Hay Bin Yakzan
kitabını getirdi. Bu iki de ana karakterlerin teması anlam arayışı. Anlamı ararken hak yolunda hayatı tecrübe ediyorlar. Hak yolunda giderken neyin eğri neyin doğru olduğunu tecrübe ediyorlar. Mesela Amak-ı Hayal'de hayatı sorgulayan bir genç mezarlıkta bir dervişle tanışıyor. Dervişin muhabbetleri, öğütleri gencin kafasında ki sorulara cevap oluyor. Hayy Bin Yakzan kitabında annesi tarafından bebekken ırmağa salınan çocuk geyikleri elinde büyüyor. Ergenlik yaşa gelince kendindeki farklılıkla kendisini yetiştirenler arasında ki farklılığı sorguluyor. Bunda da hak yolunda tecrübe ediniyor. Aslında hayatımız sorgu sual. Her gün çeşitli şeyler tecrübe ediniyoruz. Kızıl Goncalar dizisi hem isminin manedarlığıyla hemde konusuyla güzel bir şeye benziyor ama Fox TV gibi oynak kanalda çıkıyor.
Reklam
imam - ı şafii'ye sormuşlar, hakikati nasıl buluruz? eğri ile doğruyu, günah ile sevabı, doğru ile yanlışı,suçlu ile masumu, iyi ile kötüyü ;sözün özü hakikati nasıl buluruz? imam - ı şafii ; "hakikati arayan batılın attığı oku takip etsin, o okun saplandığı hakikattir. masumu arayan zâlimin attığı oku takip etsin. mümini arayan kâfirin attığı oku takip etsin. musa'yı arayan firavun 'nun attığı oku takip etsin."demiştir.
“Sen doğru dur. Eğri eninde sonunda belasını bulur.”
Komik olma, akıllı ol. Sinirlenme, sakin ol. Eğri olma, doğru ol. Ayakkabı olma, ayak ol. Korkak olma, cesur ol. Canan olma, can ol.
Eğri cetvel, doğru çizgi çizemez. Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz. Eğer ben terbiye olmamışsam, başkasını terbiye edemem. Ben eğriysem nasıl doğru adamlar yetiştirebilirim!
Sayfa 42 - 2. KitapKitabı okuyor
Reklam
“Doğru söylerim halk razı değil. Eğri söylerim Hâkk razı değil..”
Mecazi Anlatım
"Kadınlara iyi muamele edin. Çünkü kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı üst kısmıdır. Düzeltmeye kalkışırsanız kırarsınız. Tamamen terk ederseniz eğri kalır. Kadınlara hayırla muamele edin." (Buhârî, Enbiya, 2; Müslim, Radâ', 60.) Bu hadis mecazi manada yorumlanmaktadır. Kazanlı Alim Musa Carullah Bilgiyef' e göre, bu hadis hakiki mana olan kadının kemikten yaratıldığı şeklinde anlaşılmamalıdır. Ona göre Hz. Peygamber bu hadisle hanımların hassas, nazik, ince ruhlu ve nazenin birer varlık olduklarını ifade etmiş, onlara zulmetmemek, hukuklarına saygı göstermek, varsa kusurlarını affetmek, bazen cefalarına da katlanmak gerektiğini söylemiştir.
Doğruluk
Herkesler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen. Yunus Emre
372 syf.
8/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Sokrates ve arkadaşlarının sohbet havasında geçen ‘’ideal devlet nedir, nasıl kurulur, en küçük topluluktaki iyi ve kötü normlar nelerdir? yöneticinin, bekçinin hangi özelliklerde olması gerekir? yönetilenler nasıl bir tutum içinde olmalıdır, doğru ve eğri nedir?’’ gibi soruların cevaplarını verdiği .. en temelden toplulukların nasıl korunması, nasıl sosyoekonomik düzeylerinin eşitlenmesi ve sonrasında yöneten ile ilgili perspektiflerini ele alan bir kitap.. Platon’un bu kitabı yazarken Hades, Eros gibi yardımcı tanrılardan da esinlendiğini söyleyebilirim.. Hem böyle yaparak ideolojilerini pekiştirmiş ve de sebep-sonuç ilişkisi kurmuştur.. Kitap kendi içinde toplamda on kitaptan (bölümden) oluşuyor..
Devlet
DevletPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201926,7bin okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.