112 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Einstein adeta bu kitapta laboratuvardan çıkıp karşımızdaki koltuğa oturuyor ve çağın toplumsal sorunlarına, güncel olaylarına bir sosyolog edasıyla yorumlar, çözümler getiriyor. Katılmadığım bazı düşünceleri vardı ama o zaten yorumları yaparken doğru söylediği konusunda diretmiyor. Bunlar sadece benim görüşlerim diyor. Ayrıca bilinenin aksine Einstein bu kitapta gayet anlaşılır. :) Einstein nelere değinmemiş ki, her şeyle ilgili yorum yapmış. Hayatın anlamı, dünya görüşü, zenginlik, din-bilim-toplum ilişkisi, sosyalizm, zenci sorunu, insan hakları, eğitim, savaş ve barışla ilgili derlenmiş denemeler çarpıcı fikirler ve aforizmalarla dolu bir kitap. Ama en dikkat çekicileri ve üzerinde en çok durulanı uluslararası kargaşa ve güç yarışı yerine Einstein'in bir dünya devleti kurulması fikrini sebepleriyle birlikte anlatmasıydı. Ve tabii en çok merak edilenlerden biri: atom bombası. Einstein, yapıştırılan bu yaftayla ilgili de bir şeyler anlatıyor bize. Sadece atom bombası savunması için bile merak edip okunabilir. Bunların yanı sıra eğitim konusunda yetkililere nasihatlar tadında bir deneme ve Freud'a yazdığı mektup da bu kitapta bulunuyor. En başta da dediğim gibi sanki ben bir konu başlıkları listesi hazırlayıp masaya koymuşum ve Einstein o listeyi alıp bu konularla ilgili düşüncelerini söylemiş. Öyle bir tat aldım. İyi ya da kötü Einstein'in fikirlerini merak ediyorsanız bilim dışı denemelerinin derlendiği bu kitabı okuyabilirsiniz.
Dünyamıza Bakış
Dünyamıza BakışAlbert Einstein · Alan Yayıncılık · 1990661 okunma
Albert Einstein "Başarılı bir insan olmaya çalışmayın, değerli bir insan olmaya bakın. Başarılı bir insan, hayattan verdiğinden fazlasını alır. Değerli bir insan ise, hayattan aldığından fazlasını verir." diyor.
Sayfa 204Kitabı okudu
Reklam
Einstein "İnsanda üç şeyin çaresi yoktur; ahmaklık, açgözlülük ve hırs" diyor.
Sayfa 87 - timaşKitabı okudu
296 syf.
5/10 puan verdi
Kitabın başlangıcında "Ağaç"ın hayatımızdaki öneminden bahsediyor ve kutsallığını anlatıyor bize sonrasında 10 bölüm ve bir dilek tutarak her bölümde anlatılanları bir hafta uyguluyorsunuz ve 10 haftanın sonunda dileğiniz gerçekleşecek diyor kişisel gelişim kitapları arasında şimdiye dek Ağaçla başlayıp bir totemle devam edenine ilk kez rastladım okunabilir ama olmazsa olmaz kitaplarım arasında değil :)
Bir Dilek Tut Hayatın Değişsin
Bir Dilek Tut Hayatın DeğişsinGahl E. Sasson · Butik Yayıncılık · 201025 okunma
DURUM: Bir tavuk, bir yolda karşıdan karşıya geçer. SORU: Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer? YANITLAR: RENE DESCARTES: Yolun öbür tarafına geçmek için. EFLATUN: İyiliği için. Gerçek, öteki taraftadır. ARISTOTELES:
Einstein: "Dinsiz bilim topaldır, bilimsiz din ise kör " diyor.
Sayfa 390Kitabı okudu
506 öğeden 611 ile 506 arasındakiler gösteriliyor.