Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Einstein diyor ki; Rab mahirdir ama zalim değildir. Doğa sırlarını sinsiliğinden değil, özündeki yüceliğinden dolayı saklar.”
Sayfa 242Kitabı okudu
Doğa açısından insanın tek önemi türünü devam ettirmesi Joseph Campbell Bu yüzden çocuğu olduktan sonra bir insan doğa bakımından ölü sayılır diyor ne acı değil mi . Dostluğun insancılığın sanatın ve bilimin kalıcı değer ölçülerini vurguluyor bunca tedirginlik ve kıvranma içinde huzur bulabilmeni tek yolu bu ölçekte düşünebilmek . Sürüden ayrılan
Reklam
336 syf.
8/10 puan verdi
Leyla'yı Bulmak Gerçeğin bedeli,kendin ile ilgili sahip olduğunu düşündüğün her şeyden vazgeçmektir. - Gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek yazılan kitapları hep sevmişimdir. Bu kitap tam da böyle bir kitap. Yazarında dediği gibi bir kişisel gelişim kitabı değil.. Leyla ile Yusuf'un hikayesini okuyacaksınız. Her şey Leyla'nın geçmeyen baş ağrıları için doktora gitmesi ile başladı.. Yıllar önce erkek arkadaşını ameliyat eden Doktor Yusuf karşısına çıkmıştı .. Geçmişte yaşadıkları ile hayatını sorgulamaya başlayan Leyla tanıştığı Lena sayesinde hayatını değiştirebilecek mi? Kitabı okuduğunuzda aslında hayatta tesadüf diye bir şey olmadığını,çocukluğunda yaşadıklarının ,ailesinin insanların hayatında nasıl etkili olduğunu göreceksiniz . Kendi hayatınızı sorgulamaya başlayacaksınız . Ben severek okudum Yusuf ve Leyla ya ne olacağını merak edenler mutlaka okusun .. Bir kaç alıntı bırakıyorum sizlere. - Ne ilginçtir ki kendini kaybettiğini anlamak için,önce bulman gerektiğini fark etmek gerekir. - "Her gün aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır,diyor Einstein." - 'Hasta olan zihindir,zihni iyileştiren ve yöneten hem bedenini,hem de hayatını yönetir.
Leyla'yı Bulmak
Leyla'yı BulmakSerpil Çoşan · İnkılap Kitabevi · 202330 okunma
Einstein Tevhid
Bir Yahudi âlimi olan Einstein ömrünün sonlarına doğru şunları söylemiştir: "Ben ömrümde uzun müddet, hakikaten bu madde ile enerji ile kuvvetler uğraşıp bir sürü hesaplar yaptım ama bütün ömrüm boyunca bunların ne olduğunu anlayamadım. Hatta size bir şey söyleyeyim. Acaba biz hesaplar yaparken madde, enerji, kuvvet gibi mefhumları kullanacağımıza bunların yerine başka mefhumları kullanmış olsaydık, acaba daha mı kolay hesap yapardık? Bunu da bilemiyorum. Yalnız hissettiğim bir şey var, o da böyle enerji, madde, kuvvet diye birbirinden ayrı üç mefhum olmadığıdır. Ben bu işte bir Tevhid hissediyorum. Bir tek mefhum olsa gerek ki bu bazen enerji haline, bazen de madde haline giriyor; bazen kuvvet haline giriyor. Fakat bunun ne olduğunu hissediyorum ama bir türlü bulamıyorum." diyor.
Einstein “Eğer bir şeyi çok basit anlatamamışsan demek ki anlamamışsın.”diyor.
Sayfa 11 - Ceres yayınlarıKitabı okudu
Tanrı
Einstein; - Neden bilim yapıyorsun? + Tanrı'nın aklından geçenleri anlamaya çalışıyorum. Einstein tanrı motifini çok sık kullanıyor. "Tanrı zar atmaz diyor" mesela. Anlayamadığımız, bizim dışımızdaki kainatı anlamaya çalışıyor. bu kainatı ne yönetiyor, onu sorguluyor.
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
"Kayseri'de 2 tane akrep yiyen vatandaş hayatını kaybetti" diyor haberde Einstein'ın şu sözünü anımsadım; "İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren ama ikincisinden emin değilim."
Olasılık nedir?
Olasılığın fizikteki anlamı yaşamdaki sıradan, ya da kumarhanedeki anlamıyla, tamı tamına aynıdır. Bu, belli bir olgunun gerçekleşmesinin şansı ya da olabilirliğidir. İyice dengelenmiş bir parayla düzgün olarak yazı-tura atılırsa tura gelmesinin de yazı gelmesinin de şansı elli-ellidir. Dolayısıyla her iki sonucunda olasılığı tamı tamına 1/2. Bu
Sayfa 376 - Alfa Bilim
VAR MI SİZİN DE BÖYLE CİNNETLERİNİZ? “Deliler ile benim aramdaki tek fark, onların bunu kabullenmemesidir. Oysa ben biliyorum deli olduğumu.” diyor, sürrealist ressam Salvador Dali. Dünyanın büyük çoğunluğu onun deli olduğuna, geri kalanıysa dahi olduğuna inanıyor. Hem deli olmak, dahi olmaya engel mi? Ya da tam tersi; dehalar da bir gün
" Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir. Zira bilgi sınırlıdır. " diyor Einstein.
Reklam
Einstein şöyle diyor:
"Yaşamanın yalnızca iki yolu var, ya hiçbir şey mucize değilmiş gibi yaşarız ya da her şey bir mucizeymiş gibi. Insanın algı kapıları açık olursa her şeyde gizlenmiş olan mucizeyi idrak edebiliyor. Tomurcukta saklanmış olan gülü fark edebiliyor. Güzellik hayatın her alanına sinmiş,sadece bizden onu okumamız bekleniyor..."
Sayfa 73 - Turkuvaz kitapKitabı okudu
Olanaksızın Fiziği
Olanaksızın Fiziği
kitabını okurken çok keyif aldım. Artık son sayfalarına doğru yaklaşırken, notlarımı birçok kez tekrar ediyorum. Beni, bilim tarihi yönüyle büyüleyen kitabın bundan bir önceki sayfasında Einstein ile Eddington arasında geçen olay çok büyülemişti. Eddington, gazetecilerden kaçmaya çalışan Einstein’a şunu diyor: “Londra’daki büyük marketlerimizden birinin, senin makaleni yoldan geçenler okuyabilsin diye vitrinine (altı sayfa yan yana) yapıştırdığını duymak hoşuna gidebilir. Vitrinin önünde büyük kalabalıklar birikiyor.” 🤭 Şimdi de bu sayfayı büyük bir keyifle okuyorum. En sevdiğim bilim insanları arasında yer alan R. Feynman'ın konuşmalarını ne zaman dinlesem şakacı yönüne hep büyülenmişimdir. Şimdi de sicim kuramını tarihsel bakış açısıyla anlatan -o karanlık yılları iyi hatırlatan- bu sayfada gülümsüyorum… “Eee, John, bugün kaç boyutlusun bakalım?” Sicim kuramı üzerinde çalışanları ‘işsizlik maaşı alan kuyruğu’ olarak nitelendirdiği o dönemlerden gelişmeleri okuyorum. “Murray Gell-Mann, sicim kuramcılarına acıdığı için ve John gibi insanların işlerini kaybetmesine engel olmak için Cal Tech’te ‘tehlike altındaki sicim kuramcıları için doğal koruma alanı’ yarattığını” ifade ediyor. Bilimi en çok da bu yönüyle seviyorum. Beni heyecanlandıran ve uyutmayan heyecanlı olaylarını… 📝📖🫣
". Einstein' in bir sözü var: "İki türlü insan vardır," diyor. "Hayatı sürekli bir mucize olarak görenler, hayatın içinde saklı mucizeleri görebilenler ve göremeyenler." diyor."
Albert Einstein diyor ki; “Tanrı'ya inanan insan olmak kolay. Asıl zorluk, Tanrı'nın inanacağı insan olmakta.”
“Evrenin sonsuzluğu beni o kadar şaşırtmıyor. Beni şaşırtan, hayran bırakan, hayrete beni gark eden onu kavrayan insan aklı, bu yapıyı çözen, bu yapıyı çözümleyen insan aklı beni mahvediyor, buna akıl erdiremiyorum” diyor Einstein çok haklı olarak.
616 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.