Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Arap kaynaklarında mesela 1330'larda İbni Battuta'nın seyahatnamesinde "berr et-Turkiyye el-ma'ruf bi-bilâd er-Rum" yani "diyar-ı Rum olarak bilinen Türk toprakları" diye geçer.
Sayfa 70 - metisKitabı okudu
ESMÂ’ÜL HÜSNÂ ŞERHİ
O’nun birinci ismi, isimler sultânıdır; Her ânın, her mekânın, her cânın cânânıdır. Kur’ân’da ilk âyetin, başlangıç kelâmıdır, Her zerre “ALLAH” diye, O’nu söyler durmadan.. Vârettiği herşeyi, ayırdetmeden gören, Her şeye adâletle, hayır ve rahmet veren, Her mahlûkâ acıyan, ve çâreler gönderen, Sonsuz merhametiyle, âleme RAHMÂN dır
Reklam
el-Berr celle celâluhû
el-Ber, muhsin olan yani iyilik ve ihsanda bulunan demektir. Mutlak anlamda el-Ber olan ise her iyilik ve ihsanın kendisinden olduğu zattır. Kul, iyilik ve ihsanla amel ettiği oranda ber (muhsin) sayılır. Özellikle de anne babasına, hoca ve üstatlarına karşı...
Sayfa 172Kitabı okudu
Ebû Hüreyre'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur "Allah'ın, yüzden bir eksik, doksan dokuz ismi vardır. Kim bu isimleri (öğrenip gereğiyle amel ederek) sayarsa, cennete girer. (Bu isimler şunlardır): O, kendisinden başka ilah olmayan Allah, er-Rahmân, er-Rahim, e-Melik, el-Kuddûs, es-Selâm, el-Mü'min, el-Müheymin, el-Azîz, el-Cebbâr, el-Mütekebbir, el-Hâlîk, el-Bâri, el-Musavvir, el-Gaffâr, el-Kahhâr, el-Vehhâb, er-Rezzâk, el-Fettâh, el-Alîm, el-Kâbıd, el-Bâsît, el-Hâfid, er-Râfi', el-Muizz, el-Müzill, es-Semî', el-Basîr, el-Hakem, el-Adl, el-Latîf, el-Habîr, el-Halîm, el- Azîm, el-Gafûr, eş-Şekûr, el-Alî, el-Kebîr, el-Hafîz, el-Mukît, el-Hasîb, el-Celîl, el-Kerîm, er-Rakîb, el-Mücîb, el-Vâsi', el-Hakîm, el-Vedûd, el-Mecîd, el-Bâis, eş-Şehîd, el-Hakk, el-Vekîl, el-Kavî, el-Metîn, el-Velî, el-Hamîd, el-Muhsî, el- Mübdi, el-Muîd, el-Muhyî, el-Mümît, el-Hayy, el-Kayyûm, el-Vâcid, el-Mâcid, Vâhid, es-Samed, el-Kâdir, el-Muktedir, el-Mukaddim, el-Muahhir, el-Evvel, el-Âhir, ez-Zâhir, el-Bâtın, el-Vâlî, el-Müteâlî, el-Berr, et-Tevvâb, el-Müntekım, el-Afüv, er-Raûf, Mâlikü'l-mülk, Zü'l-celâli ve'l-ikrâm, el-Muksit, el-Câmi', el- Ganî, el-Muğnî, el-Mâni', ed-Dârr, en-Nâfi', en-Nûr, el-Hâdî, el-Bedî, el-Bâkî, el-Vâris, er-Reşîd, es-Sabûr". (T3507 Tirmizî, Deavât, 82)
Sayfa 219Kitabı okudu
İmamı Âzam, Ehlisünnet'in dokunulmaz ilan ettiği ve eserlerini 'Kur'an'dan sonra en büyük din kaynağı' saydığı Buharî ( ölm. 256/869) tarafından da ' sapık mezhepli, güvenilmez adam' ilan edilmektedir. ( Buharî, et-Târihu'l-Kebir, Ebu Hanîfe bahsi ) Buharî, İmamı Âzam'ı, dolaylı bir ifadeyle, kâfir olarak ölmüş ilan edebilmektedir. ( Buharî; Kitabu'z- Zuafa ve'l-Metrûkîn, ilgili mad. ; İbn Abdi'l Berr; el-İntika, üçüncü bölüm )
"Çin'de de olsa bilimi arayınız; zira bilimsel araştırma yapmak erkek ve kadın her Müslüman üzerine düşen bir görevdir." (Diğer kaynakların yanı sıra, Suyutî bu hadisi İbn 'Adî (Kâmil), Beyhakî (Şu'abu'l-Îmân), İbn 'Abd el-Berr ('Ilm) ve 'Ukaylî (Zu'afâ)'ye dayanarak nakletmektedir.)
Sayfa 541 - Beyan YayınlarıKitabı okudu
65 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.