Diğer bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: «Nefsim yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, ya iyiliği emreder, kötülüğe mani olur ve zorla zâlimi hakka yöneltirsiniz ya da Allah bir kısmınızı diğerlerinize musallat kılar, sonra hayırlı olanlarınız dua ederler de duaları kabul olunmaz.»
بسم الله الرحمن الرحيم Kaygı ve Üzüntü anında Rasûlullah'ın ﷺ yapmamızı tavsiye ettiği dua: اَللَّهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ، وَابْنُ عَبْدِكَ، وَابْنُ أَمَتِكَ، نَاصِيَتِي بِيَدِكَ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ، عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ، أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ، أَوْ عَلَّمْتَهُ
Sayfa 257
Reklam
Halife Ömer b. Abdülaziz, Hasan-ı Basrî (R.A.)'den, adaletli bir halife nin vasıflarını saymasını istemiş, Hasan-ı Basrî de ona şunları yazmıştır: "Ey müminlerin emiri! Şunu bil ki, Allah Tealâ, adaletli halifeyi, her yoldan çıkanı yola getiren, her haksızın haksızlığına engel olan, her bozulanı düzelten, her zayıfa güç veren, her
Sayfa 100 - Hisar yayıneviKitabı okuyor
Hakiki insanlık, birtakım esaslar üzerine bina edilir. Bu esaslardan bir kısmı da eşitlik, kardeşlik, kötülüğe mani olma, hayrı ve selameti sevme, Yüce Rabbimizle manevi rabıta kurma esaslarıdır.
Hatta İslâm'ı bilmeyen bazı cahiller, son derece ileri gidip dalâletin zirvesine varmaktadırlar. Bu cahiller İslâm'ı ilerlemeye bir mani, karşı koyma ve ayaklanma ruhunu kıran, milleti hakkını öğrenmekten alıkoyan, insanları uyuşturan, hakları yolunda savaş­malarına engel olan bir din zannederler.
Arzular kusurları perdeler. Bir şeye arzulu olan kimse o şeyin kusurlarını göremez. O şeye dair arzusu kalmadığında onun kusurlarını görmeye başlar. Şiddetli arzu; gözün üzerinde, eşyanın olduğu gibi görünmesine mani olan bir perdedir.
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.