Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kant'ın sözü
Epikuros, Zenon, Sokrates gibi kadim Yunan filozofları, gerçek filozof Düşüncesi'ne (İdea) modern zamanlarda hiç olmadığı kadar sadık kalmışlardır. Erdem üzerine verilen dersleri dinlediğini söyleyen yaşlı bir adama, Platon, "Erdemli yaşamaya ne zaman başlayacaksın?" diye soruyordu. Düşünceleri sürekli evirip çevirmek olmaz, onları uygulamayı da akıl etmeliyiz. Oysa günümüzde, öğrettiği gibi yaşayana düşçü damgası vuruluyor.
Sayfa 9 - Dost kitabeviKitabı okudu
Gerçekten var olan ve duygularımızla açık seçik algılayıp bir fikir edindiğimiz şeyleri amaç edinmemiz gerektiğini unutmayalım.(...) Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 295 - Alfa KitapKitabı okuyor
Reklam
İnsanlara karşı kendimizi emniyette hissetmemiz için karşı konulmaz bir güç ve zenginlik bir yere kadar işe yarar, ama insanın kendisini tam anlamıyla emniyette hissetmesi, kalabalıklardan uzak, sakin bir hayatla mümkündür. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 294 - Alfa KitapKitabı okuyor
(...)insanın kendisini tam anlamıyla emniyette hissetmesi, kalabalıklardan uzak, sakin bir hayatla mümkündür. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 294 - Alfa KitapKitabı okuyor
Başımızın üstünde, ayağımızın altında ya da şu sonsuz evrende olup bitenler bizi dehşete düşürdüğü müddetçe insanlara karşı kendimizi emniyete almış olmamızın bir anlamı yoktur. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 294 - Alfa KitapKitabı okuyor
Doğanın istediği zenginliğin bir sınırı vardır ve kolayca elde edilebilir, ama boş isteklerin peşinde koştuğu zenginliğin ucu bucağı yoktur. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 294 - Alfa KitapKitabı okuyor
Reklam
Hazları üstüste biriktirebilmemiz, uzun bir zaman sürdürebilmemiz mümkün olsaydı ve bunlar tüm bedene ya da bedenin bazı azalarına tesir edebilmiş olsalardı, o zaman bir hazzın diğerinden hiçbir farkı kalmazdı. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
Bazı insanlar ünlü ve güçlü olmak ister, çünkü başka insanlara karşı ancak bu şekilde kendini koruyacağını düşünür. Böyle insanların yaşamı sahiden güvendeyse, mutlak iyiye kavuşmuşlar demektir. Ama güvende değilse, doğal bir dürtüyle en başından beri arzuladıkları gücü elde edememişler demektir. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
En büyük haz, bütün acılardan kurtulduğumuz anda yaşanır. Haz alındığında ve bu haz kesintisizce sürdüğünde ne beden acı hisseder ne de zihin acı çeker. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
Hiçbir haz, salt haz olarak kötü değildir. Ama bazı hazları yaratan nedenler, hazdan çok sıkıntı kaynağıdır. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
Reklam
Mutlu ve ölümsüz varlığın ne kendisi ile derdi vardır ne de başkasına dert olur. Bu yüzden hiddet ve minnettarlık gibi duygularla da işi olmaz. Çünkü bu duygular ancak aciz varlıklarda bulunur. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 292 - Alfa KitapKitabı okuyor
Tende acının kesintisiz sürmesi mümkün değildir, tersine acı ne kadar şiddetliyse o kadar kısa sürer. Tende hazzı aşan acı da günlerce sürmez. Uzun süreli hastalıklarda bile tendeki acıdan daha çok haz mevcuttur. Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
Tende acının kesintisiz sürmesi mümkün değildir, tersine acı ne kadar şiddetliyse o kadar kısa sürer.(...) Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 293 - Alfa KitapKitabı okuyor
Ten için hazın sınırı sonsuzdur, bunu sağlamak için de sonsuz zamana ihtiyaç duyar.(...) Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 295 - Alfa KitapKitabı okuyor
Yoksunluktan kaynaklanan acılar ortadan kalktı mı, tendeki hazlar çoğalmaz, sadece çeşitlenir.(...) Epikuros Kyria Doksai (Temel Görüşler)
Sayfa 294 - Alfa KitapKitabı okuyor
172 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.