Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“İçimizde öyle zaaflar vardır ki bunlar kendilerini tehlikede sandı mı, bize insan iradesinin üstünde birtakım kuvvetler verir.”
Sayfa 204 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Zaman her şeyle aramızı açar. Zamanın mezarına bir zaman daha gömülür.
Reklam
Sonra da her hayatın, ona hariçten bakanlara, nasıl esrarlı göründüğünü düşünerek en boş ömürlerin bile zihin karşısında teşkil ettiği muammaya daldım.
“Başlarımızda fikirlerimiz ve gönüllerimizde hislerimiz göklerde toplanıp bozulan bulutlara benzer birtakım ihtişamlar kurar, sonra dağılırlar.”
Sayfa 203 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Biz en evvel başkalarına karşı vazifelerle mi bağlıyız? Yoksa en önce kendi ruhumuza karşı mı mesuliyetlerimiz vardır?”
Sayfa 203 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Fakat hayatımızın mantığı kendi izânımıza her an güler ve onu istihfaf eder. En makul adamların bile, en makul adamların hele, bazan delilik yapmaya meyilleri, istekleri, ihtiyaçları olmaz mı? Delilik, suların, havanın, bütün tabiatın bir nevi başıboş mantığı değil midir? Bunları nasıl bilelim ki hep buhar gibi kaynaşan hudutlar üstündeyiz! Bu hükmü kim verebilir ve bu işe kim hakem olabilir? Kim bilir, kim diyebilir ki delilikteki usluluk nerde biter, usluluktaki delilik nerde başlar?”
Sayfa 203 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Kim bilir, kim diyebilir ki kendi kendimiz hakkında ilmimiz nerde biter, cehlimiz nerde başlar? Ve başkalarının cehli nerde biter, ilmi nerde başlar?”
Sayfa 199 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Evet, bir gün olur, insan, gençken ruhunda parlayan bütün yıldızların birer birer söndüğünü görür. Ruhumuzu içtiğimiz su ve yediğimiz ekmek gibi besleyen emeller ve ümitlerimiz birer birer bizi terk eder. “
Sayfa 195 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Kim bilir, belki de insanların çoğu böylece artık aldanmadıkları, artık ummadıkları, artık ümit edemedikleri, artık hayal kuramadıkları için ölürler ve gözler belki açıldığı içindir ki ilelebet kapanmaya mahkum olur.”
Sayfa 195 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Etrafımızda gördüğümüz dünya ve yaşadığımız hayat şahsî telakkimizin birer mahsulüdür.”
Sayfa 190 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
En büyük teselli dinlenilmek ve anlaşılmış gibi cevap almaktır.
“Her insanın zevahir hayatının altında bir de gizli kalan ve sırf kendi hilkatı ve ruhuyla yaşadığı büsbütün mahrem bir ömrü vardır ki bu hayat içimizde kendi üstüne kapanmış olan bir âlemin mahsulüdür.”
Sayfa 190 - Everest YayınlarıKitabı okudu
İnsanın yaşı ilerledikçe zamanı darlaşıyor. İşi ve parası çoğaldıkça zamani azalıyor! Önümüzde kalan günler eksildikçe bunların kıymetini daha çok anlıyor, fakat ne yazık ki artık yaşamaya imkan bulamıyoruz. Hiçbir şey yapmaya vaktimiz kalmıyor.
Sayfa 132 - Everest yayınlarıKitabı okudu
“Halbuki ben hayatın ne kadar geçici bir şey olduğunu gittikçe daha çok hissetmekle çoğalan bir ezâ duyuyordum”
Sayfa 186 - Everest YayınlarıKitabı okudu
“Bir yaş gelir ki ondan sonra ehemmiyet verdiğimiz şeyler artık tarihe karışmış yani hayattan çıkmıştır ve bütün dualarımıza karşı sayıklayan talihten artık hiçbir makul cevap almamıza imkân, yani bizim imkânımız kalmamıştır!”
Sayfa 177 - Everest YayınlarıKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.