Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Ben şuna inanmıştım artık. Tüm musibetler karşısında sadece Allah'a inanacaksın, başka hiçbir şeye değil." •Fuat Sezgin
Allah ŞAHADETLERİNİ kabul etsin.
MEKANLARI CENNET OLSUN 2015-2016-2017 YILI TEMMUZ AYINDAN BERİ 1170 VATAN EVLADI ŞEHADETE ERDİ 1-ŞEHİT POLİS MEMURU BÜNYAMİN TORĞUT 2-ŞEHİT POLİS MEMURU OKAN ACAR 3-ŞEHİT POLİS MEMURU FEYYAZ YUMUŞAK 4-ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MÜSELLİM ÜNAL 5-ŞEHİT ASTSUBAY MEHMET YALÇIN NANE 6-ŞEHİT POLİS MEMURU TANSU AYDIN 7-ŞEHİT ASTSUBAY İSMAİL YAVUZ 8-ŞEHİT UZMAN
Reklam
224 syf.
9/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Selamun Aleyküm.. Kitabı beğendiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Bu konuların meraklısı olanların istifade edeceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. (Aslında sadece meraklılarının değil herkesin istifade etmesi gereken bir kitap özelliklede gençlerin..) İslâm'ı ve Müslümanları gericilikle bilim karşıtlığı ile suçlayanların büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu gösteren bir çalışma olmuş kanaatimce.. Bu kitap Sefer Turan'ın Fuat Sezgin ile yaptığı söyleşilerden derlenmiş, bu nedenle yer yer tekrarlara düşüyor. Yazar kitabın önsözünde bu tekrarların "güzel tekrarlar" olduğu düşüncesi ile çıkarılmadığını belirtiyor. Kitap üç bölümden oluşuyor, ilk iki bölüm söyleşilerden derlenmiş son bölümde ise makale, pasajlar ve bir konferansındaki konuşmasına yer verilmiş. Kitaptan nasiplenebilenlere ne mutlu :)
Bilim Tarihi Sohbetleri
Bilim Tarihi SohbetleriSefer Turan · Pınar Yayınları · 20193,339 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
İbn Heysem
Evren bütün değişmelerine rağmen bir düzen ve bütün ayrıntılarına rağmen bir ahenk içindedir. Bilim kitaplarına karşı ,araştırmacı ,maksadı gerçeği bilmek ise okuduğu her şeye karşı kendini bir düşman durumuna sokmalıdır .
Bilim Tarihi Sohbetleri
Bilim Tarihi SohbetleriSefer Turan · Pınar Yayınları · 20193,339 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitabı okumadan önce çok ön yargılıydım. Hiç okumak istememiştim. Ama gerçekten güzel bir kitapmis. Geçmişte Müslümanların, Türklerin neler yaptığını çok iyi anlatmış. Bence benim gibi her gencin okuması gereken bir kitap.
Sefer Turan
Sefer Turan
Çok güzel anlatmış.
Bilim Tarihi Sohbetleri
Bilim Tarihi SohbetleriSefer Turan · Pınar Yayınları · 20193,339 okunma
"Boş şeylerle uğraşıyoruz.
Zamanın Allah’ın bize verdiği büyük bir nimet olduğunu unutuyoruz." Prof. Dr. Fuat SEZGİN
Reklam
Güzel kaos çıkar buradan,
Kişisel özgürlüğün makul ve ortaklaşa alınmış kararlar dışında keyfi nedenlerle ortadan kaldırılmak istenmesi ancak diktatoryanın, tiranlar idaresinin kurulması ile mümkündür. Popper, özgürlüğün, icab ederse silahla korunması gerektiğinde tereddütsüzdür. Bu fikir, tabii ki Popper'in orijinal fikri değildir: Maraton'da Termopil'de,
Sayfa 44 - 1. Bölüm: Doğa Bilimleri Açısından Özgürlük ve Tarih Kavramları - IIIKitabı okudu
Fuat Sezgin Hoca, "Eğer geçmişi adam gibi öğrenirsek," diyor ve ekliyor "Belki bir miktar aşağılık kompleksinden ve boş böbürlenmelerden kurtuluruz."
Sayfa 11 - Pınar YayınlarıKitabı okudu
Fuat Sezgin: "Hayatımda eğer altı haftalık bir geleceğim garanti edilirse, ben yedinci haftanın telaşını yaşamam. Çünkü o zamana kadar yaşayıp yaşamayacağımı Allah bilir. Bu nedenle, iki ay sonrasına Allah kerimdir."
Sayfa 9 - Pınar YayınlarıKitabı okudu
Hibetullâh‘lar
“12. yüzyılın ortalarından aktarılan bir rivayete göre, o dönemde Bağdat’ta Hibetullâh adında üç büyük hekim bulunmaktaydı: Hıristiyan Hibetullâh b. Said İbn et-Tilmiz, Yahudi Ebu’l-Berekât Hibetullâh b. Malkâ ve Müslüman Hibetullâh b. el-Hüseyin el-İsfehânî.”
Reklam
Kristof Colomb kendi tarihçisinin açıkladığı üzere elindeki bir harita ile Asya'ya ulaşmaya kalkışmıştı.Piri Reis haritasına gelince onun Portekiz'e Floransa'dan 1474 yılında gönderilmiş bir Arapça haritanın İspanyolların yaptığı ilaveleri taşıyan İtalyanca tercümesi olduğu inancındayım.
İslam kültür dünyasının kitapları,aletleri ve ilaçları 10.yüzyılın ikinci yarısından itibaren İspanya üzerinden Batı Avrupa'ya yollarını buldular.Müslümanlar M.S.711 yılında İber Yarımadası'na ayak basmakla İslâm kültür dünyası ile Avrupa arasındaki bağlantıyı kurmuş, geliştirecekleri bilimlerin birkaç yüzyıl sonra ayrı bir kültür dünyasında yayılma kaderini çizmişlerdi.
Piri Reis'in eline,İtalyanlara İslâm kültür dünyasından ulaşan Arapça bir haritanın Kolomb'un bazı ilaveler taşıyan enlem boylam çizgileri gösterilmiş İtalyanca bir nüshası herhangi bir şekilde ulaşmıştır.Muhtemelen bu haritanın başka nüshaları da yaygındı.
Avrupa kültür tarihi 13.14.15.yüzyıllarda büyük bilginler kaydeder ve onlara büyük buluşlar tanır.Bu değerlendirmeler maalesef onların İslâm bilginleriyle olan bağları hiç göz önüne alınmadan yapılır. Bugüne kadar yapılan araştırmalara dayanarak şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki o bilginler sadece İslam bilginlerinin dümen suyunda yüzüyorlardı.İslam bilginlerinin seviyesine her bakımdan ulaşmış olmaktan çok uzakta idiler.Avrupa'da bilimde küçük adımlarla yaratıcılık dönemi 16.yüzyılda başladı ve onlar İslâm dünyasını 17.yüzyıldan itibaren geçme yoluna girdiler.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.