Gandi ve sosyalizmi eleştiren Osho'ya göre fakirliğin asıl sebebi sosyalizmdir ve Gandi aslında iyimser bir âlim değil kendini fakirliğe adamış ve bu durumdan hoşlanan bir mazoşisttir.
Sayfa 15·Kitabı okudu
Bay Gandi
Size vuran kişiye sonsuz bir şefkatle yaklaşın. Bir tarafta kör, fiziksel ve nefret dolu öfke, diğer tarafta sevgi kaynaklı ruhani bir gücün bulunduğu bu ilişki her açıdan asimetrik kalmalıdır. Sağlam durulabilirse bu ilişki tersine döner.
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Gandi demiştir ki: “Dünyadaki tek şeytan kalbimizde koşturan şeytandır. Savaşın orada verilmesi gerekir.”
Alıntı
Güç tanrılara mahsus, biz sed çekeriz.
"Zayıflar hiçbir zaman affedemez. Affedebilmek güçlülere özgüdür - MAHATMA GANDÎ
Tanrı’nın zaman zaman insan kılığında belirmesi, kainatın bitip tükenmeyen operasında bir nevi leitmotiv. Krişna, Rama, Buda… ve Gandi bu ezeli cevherin binbir tecellisinden birkaçı değil mi?
Sayfa 416·Kitabı okudu
Alkış rahatsız eder onu…
Sizin benim gibi bir insan ama yalnız kendisinin değil dalgalandırdıgi insan okyanuslarının da sorumluluğunu yüklenecek kadar dürüst ve fedakar belki onu bu kadar sevisimiz de bize çok yakın oluşundan Tarihin hiçbir kahramanı Gandi kadar mütevazi değildir alkış rahatsız eder onu..
Sayfa 414·Kitabı okudu