Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
En iyi toplum, herkesin kendi vazifesini kusursuz yaptığı toplum, en üstün ahlâk da vazife ahlakıdır.
Sayfa 204
Aysu ALTAŞ
Sevinç benim için yalnız doğal bir ihtiyaç değil, bir ahlâk zorunluluğu da oldu. -Gençlik, Mutluluk Ve Haz Üzerine: Dünya Nimetleri-
Sayfa 38 - Kafkaokur DergisiKitabı okudu
Reklam
496 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Bu benim ilk incelemem, ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama hadi bakalım. Her insanın bir baş ucu kitabı olmalı. Baş ucu kitabı insanların bir şeyler öğrenmesinı sağlar. Bu kitabı okuduktan sonra benim de bir baş ucu kitabım oldu. Kitabın içinde o kadar çok şeyden bahsediliyor ki; ölüm, yaşam, zenginlik, fakirlik, gençlik ve daha nice şey. Bu kitabı okuyan bir insan hayatında gereksiz olan bir çok şeyi fark ediyor. İyi ki bu kitabı okumuşum. Bir zamanlar eğitim de okutulan bu kitap cidden okunmaya değer...
Ahlak Mektupları
Ahlak MektuplarıSeneca · Jaguar Kitap · 2019807 okunma
İsveç, Norveç ve Finlandiya'da en büyük ilim adamlarından müteşekkil bir heyet meydana getirmişler; gençlerin kurtuluşunu sağlayacak halaskâr bir kitabı senelerce aramışlar; nihayet gençliği en yüksek ahlâk ile ahlâklandırmak ve dünyada açık fikirli, müstakim ilim adamı yapmak için Kur'an-ı Kerim'i okutmanın yegâne çare olduğu neticesine varmışlar.
Sayfa 245
·
Puan vermedi
Yazarin hayatini da arastirin derim.
"Otomatik Portakal," Anthony Burgess'un distopik bir dünyada geçen, gençlik, şiddet, özgürlük, ahlak ve toplumsal kontrol gibi temaları işlediği etkileyici bir romandır. Burgess'un özgün dil kullanımı, karakter gelişimi ve toplumsal eleştirisi kitabı edebi bir başyapıt haline getirir. Alex'in evrimi ve toplumun suçla başa çıkma yöntemleri üzerinden özgür irade, ceza sistemi ve müziğin rolü gibi derin düşündürücü konuları işler. Kitap, hem sürükleyici bir hikaye sunar hem de okuyucuları düşünmeye yönlendirir.
Otomatik Portakal
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 200991,9bin okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
Dr. Jekyll ile Bay Hyde'ın tuhaf hikayesi gerçekten oldukça tuhaftı. Kitapta Dorian Gray esintileri vardı. Zaten benzer yıllarda yayınlanmışlar ve abartarak şunu diyorum, bu kitabı okuyarak Dorian Gray'i okudum ya havasını atabilirsiniz. Karşıdaki kişi anlamayacaktır. En büyük fark ise Oscar Wilde elbette. Wilde'ın okuyanı
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik Öyküler
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik ÖykülerRobert Louis Stevenson · Can Yayınları · 201820,1bin okunma
Reklam
Genel ahlâk ve terbiye adlarıyla örtünen Müslüman kadınlara milli namusu aşağılar surette söz söylemenin, sonra örtünme sebebini sorgulayan Avrupalılara, Müslüman kadınların namuslarına olan hürmetimiz cevabını vermenin büyük bir tezat olduğunu itiraf etmeliyiz. Varlıkları memleketimize şeref vermeyen bir gençlik grubu vardır ki kanarya sarısı renginde boyun bağları, kenarları gayet kalın, siyah şeritli, açık renk ceketleri, mavi pantolonlarıyla önlerine gelen kadınlara, diğer bir deyişle genel namusa çekinmeden saldırırlar. Bunlar hiç tanımadıkları edep sahiplerine nasıl musallat olurlarsa, hiç bilmedikleri edebiyata da öyle saldırılarda bulunurlar.
Gençlik, kendini saran maddi ve manevi çevrede ahlak disiplini, ahlak örnekleri görürse, ahlaksızlığın daima ezileceğinden emin olursa o zaman kendisi de sağlam ahlaklı olarak yetişir. Fakat gençlik, kendisine sözle ahlaki telkin yapıldığı halde rüşvet, iltimas, dalkavukluk ve hokkabazlığın hakim olduğunu görürse, işte o zaman onda ahlaki buhran başlar.
258 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Eserde, genç ve yakışıklı Dorian Gray'in portresine onun kendi isteği üzerine yüklenen lanet ve bu lanet üzerinden toplumun ahlak, güzellik ve ruha bakışı anlatılıyor. Yazar kişinin yaptığı kötülüklerin onun yüzünde de iz bırakacağına inanıyor. Yaptığı her kötülükte portresi değişirken kendi masumluğunu, güzelliğini ve gençliğini koruyan Dorian'ın ruhu kirlenirken bedensel görünümünü koruması ve bundan güç alarak hiçbir zaman suçluluk hissetmeyişi bize insanın günaha ve ahlaka bakışını da sorgulatıyor. Kısaca eserde genel olarak dış güzellik ve gençlik saplantısı, ahlak, suçluluk ve özbenlik üzerindeki derin sorgulamaları ön plana çıkıyor. Yazarın özellikle dönemin üst sınıfının iki yüzlülüğü üzerinden toplumsal ve ahlaki normları sorgulamasını sevdim ama karakterlerin, özellikle Lord Henry'nin diyalogu monologa çeviren bitmeyen konuşmaları okuma zevkimi epey düşürdü. Kitaptaki sembolizm, dönem eleştirileri ve verilmek istenen mesajdan dolayı belki böyle konuşmalar gerekliydi ama çoğu yerde felsefi düşüncelerini de sürükleyici bir üslupla aktarabilen Dostoyevski akıcılığı ya da vermek istediği mesajı bir cümlede vurucu ama sade bir dille veren Çehov hızı aradım. Bu açıdan kitap benim için biraz durağandı. Elbette bu Wilde'in yazın kimliği ve onu başka yazarlarla kıyaslayarak okumak da çok yanlış. Ben henüz yazarı tanımadığım ve üslubuna alışamadığım için bocaladığımı düşünüyorum. Bu bocalamayı saymazsak güzel bir kitaptı.
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202373bin okunma
Memlekette gençlik meselesi vardır, çocuk ve kadın meselesi vardır, ahlâk ve adalet meselesi vardır, din ve laiklik meselesi vardır, sosyal sınıf ve rejim meselesi vardır.
Sayfa 166Kitabı okudu
1.186 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.