"Kulak, göz ve gönül, bunların hepsi, her yaptığından sorumludur; hepsi hesaba çekilecektir." İsra, 36
Kulak ve göz süzgecinden geçenler, kalbi aşarak doğrudan gönüle akar gider. Yani kulağın ve gözün onay vermesi bu kadar önemlidir. Kulağa, göze ve kalbe Dikkat!
Insanlar ! Geliniz ,dinleyiniz, belleyiniz ,ibret alınız! İnsanlar! Yaşayan ölür , ölen fenâ bulur, olacak olur. Yağan yağmurlar ve biten otlar ,rızıklar ve azıklar babalar ve analar diriler ve ölüler toplular ve dağınıklar; işaret üstüne işarettir bunlar ... Çocuklar doğar , anaların babaların yerini tutar. Sonra hepsi mahvolur gider dikkat edin söylediklerimi kulak verin! Gökte haber var ve yerde ibret alacak şeyler!
"Gitmem." diyenler değil miydi zaten ilk gidenler? " Seni en güzel ben severim." diyenler değil miydi bizi sevmeyenler? Gider canımın içi, gider. Herkes gider. Ya sevgisi biter ya da menfaati biter, gider. En çokta gitmem diyenden korkacaksın. Çünkü en çok gitmem diyenler gider. Kimi eceli gelir gider, kimi başkasını bulur gider. Sonuç olarak herkes bir şekilde gider ve sen öylece kalırsın.