Gönderi

2019 Yılı Mart Ayında Okuduğum Kitaplar | Aşırı Verimli Bir Ay
Martın sonu kitap oldu! Annemle küçük bir laf dalaşı ederek başladığım yeni videomda mart ayında okuduğum kitapları ve kendime kattığım konuları yorumladım kısaca : youtu.be/0QsuJ9RyBtA Bu kitaplar ve konular: 1- Tanrı'nın Yalnız Kırları ve öykü, roman türleri arasındaki farklar, 2- Pal Sokağı Çocukları ile eski çocukluk ve modern çocukluk hayatları, 3- Sis ve Unamuno, Sartre, Kierkegaard varoluşçuluk felsefeleri, edebiyatın nedenselliği, 4- Satranç Ustası Don Sandalio'nun Romanı 5- Üç Örnek Öykü ve Bir Önsöz 6- Kardeşini Doğurmak ve rahatsız olmamız gereken ensest gerçeği, 7- Görme Biçimleri ile yağlı boya ve reklamlar arasındaki farklar, sanatta kadının nesneleşmesi ve sanatın nedenselliği, 8- Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde ile göstergebilimsel açıdan Proust'un yorumlanması ve Proust'un kurgu mantığı, 9- Proust ve Göstergeler 10- Sevgili Arsız Ölüm ile büyülü gerçekçilik ve Tekin ile Marquez'in hayatlarına kısa bir bakış. En beğendiğim kitap Proust'un Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde adlı kitabı oldu. Ama Unamuno ve Berger ile beraber kendime çok şey kattığımı söyleyebilirim. Sizin en beğendiğiniz kitap hangisi olmuştu? Yorumlarınızı beklerim. Destek amacıyla paylaşabilirsiniz zira çocuklara ulaşmama az bir zaman kaldı. :) Keyifli bir nisan ayı dilerim.
Edebiyat
··
292 Gösterim
8 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
-Anneeeğğ! +Ne? -Anneeeğğ! -Nee? +Anneeeğğ! -Nee? +Anneeeğğ! -.... Ve kapı kilitlenir. :)) -Ne yapıyorsun oğlum, bırak onu gel bana yardım et; akşama abinler gelecek. +Bak vallahi anne kapımı kilitlerim, kapımı açmam, aç desen açarım ama sonra yine kapatırım. Burada video çekiyeahh... Ve kapı kilitlenir... Ahajsja Soruna gelince Alfred Adler- İnsan Doğası
Bi ara half life 3 çıktığında yazArım derdi kızlar.Bu devirde böyleleri kalmad:(:(-hepimiz böylelerini hayal etti-
Kıyafetinde bir sıkıntı yok mu?Benim bildiğim orada 3 yazmalıydı. Bu arada doğrudur 3008 yılından geliyorum:):):) Ellerine sağlık yine de!
Oğuz Aktürk
Gönderi Sahibi
Hahaha doğru distopya daha isabetli bir tanımlama oldu :)
Yok yok çok iyi :-) bîz ne yapalim bazên îşî birakip Eve kapanasim gelîyor:-)
Oğuz Aktürk
Gönderi Sahibi
Her zaman kitap okunmuyor ama. Arada 1 günlük aralar verip gerçek hayatı yaşamaya bırakıyorum kendimi. Bu da güzel oluyor. :)
Tebrikler oguzcum darisi başimiza diyeli:-)
Oğuz Aktürk
Gönderi Sahibi
Teşekkür ediyorum, 10 kitap bu ay için az oldu gibi ama yine de elimden bu kadarı geldi. :)
Çok severek okuduğum kitaplar: https://1000kitap.com/kitap/yirminci-yuzyilda-bir-veli--137226 Yaşlı Gemici Cebelavi Sokağı'nın Çocukları Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde Okuma Üzerine :)
Oğuz Aktürk
Gönderi Sahibi
Kayıp Zamanın İzinde serisini 14 kitaba çıkarmaya niyetliyim. :) Onu da okuyayım bir dahaki kitaptan sonra bakalım.