##Şems-i Tebrîzî Anlama Etkinliği##
“Bir şey yap güzel olsun. Çok mu zor ? O vakit güzel birşey söyle. Dilin mi dönmüyor ? Öyleyse güzel birşey gör veya güzel birşey yaz. Beceremez misin ? O zaman güzel birşeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü; Her insan ölecek yaşta.” —Şems-i Tebrîzî— Siz de bizimle güzel bir şeye başlayın... Biz https://1000kitap.com/Cilehanedar ve yağmurbulutu ✓ Ramazan Ayını kendimize vesile bilip Şems-i Tebrîzî’nin de dediği gibi güzel bir şey yapmayı düşünüp, burada bu Allah dostunu anmak ve yâd etmek istedik. Bizlere destek vermek isteyen okurlar yorum yazarak etkinliğimize katılabilirler.  Etkinlik Başlama Tarihi; 06/05/2019 Etkinlik Bitiş Tarihi; 03/06/2019 Şimdiden herkese teşekkürler ve keyifli okumalar. Katılımcılar; 1- https://1000kitap.com/_GOKYUZU_ 2- Eylül Türk / Aşkın Gözyaşları 3- lazcuk / Şems-i Tebrizi'nin Öğretileri 4- https://1000kitap.com/Suhanpezir 5- ꧁ Ben Hakimim Masum Bey ꧂ / Makalat 7- Mihrimah 8- Leylim / Makalat 9- https://1000kitap.com/Ruyaokur 10- https://1000kitap.com/avsar_kizi38 11- Kübra D. 12- https://1000kitap.com/Nazz_TC 13- https://1000kitap.com/sayende / Aşkın Gözyaşları 14- Gönlümünbaharı 15- Hilal / Aşkın Gözyaşları 16- https://1000kitap.com/oylesine1deli / Aşkın Gözyaşları 17- https://1000kitap.com/Cilehanedar / Şems-i Tebrizi'nin Not Defteri 😉 18- https://1000kitap.com/XTeacherX / Aşkın Gözyaşları 19- Rûhberûh / Aşkın Gözyaşları 20- Merve
Etkinlik
yağmurbulutu ✓
“Bir gün Urfa’da bir adam gördüm. Kırbaçlandığı hâlde çıkmıyordu sesi. Kırbaçlandıkça susuyordu. Peşine takıldım ve niçin kırbaçlandığını sordum. Bir kadına âşık olduğundan bu hale düştüğünü söyledi. “Bu kadar acı çektiğin hâlde neden ses çıkarmadın?”, diye sordum. “Sevgilim bana bakıyordu”, dedi. Bunun üzerine kendisine: ”Ya yüce Allah’ın seni hep gördüğünü bilseydin!” dediğimde haykırarak yere düştü.” Sinan Yağmur/ Aşkın Gözyaşları
yağmurbulutu ✓
“Allah cennetten çıkıp cehenneme gitmesini söyleyince şeytan, O’na binlerce sene ibadet ettiğini ve mühlet istediğini söyledi. Allah ona kıyamet gününe kadar mühlet verdi. Şeytan da bu zamana kadar bütün insanları kandırıp saptırmaya çalışacağını söyledi. “Önlerinde, arkalarında, sağlarında ve sollarında olacağım” dedi. Allah buna izin verdi; fakat şöyle buyurdu: “Senin bütün takipçilerini cehenneme atacağım ve Ben de kullarıma altlarından ve üstlerinden tecelli edeceğim.” Gördüğünüz gibi şeytan dört yönü alarak üstümüzü ve altımızı Allah’a bıraktı. İşte bu yüzden dua ederken ellerimizi havaya kaldırırız ve secde ederken başımız yere bakar.”
yağmurbulutu ✓
“Gönlün sahibi, Yüce Allah'tır. Nasıl ki, evimize bir misafir geleceği zaman ortalığı silip süpürüyor, etrafı daha da güzelleştirmek için türlü çabalar sarf ediyorsun. Misafirini ağırlamak için, türlü yiyeceklerin en güzellerini sofraya koymak için uğraşıyorsun. İşte, gönlünü açtığın Yaradan'a da öyle davranmalısın. Kaldı ki, evimize gelenler sadece misafir. Bu evin, bu eşyaların sahipleri değiller bile. Bir zaman ağırlayıp gönderdiğimiz kimseler. Oysa Yüce Allah, bütün bunların sahibi ve bizim mutlak efendimiz. Onu, sahip olduğu bir gönülde ağırlarken, nasıl tertemiz bir iman gerekiyorsa, huzuruna çıkmak için de tertemiz bir beden gerekmekte. Biz Müslümanlar, işte bu yüzden her namaz öncesinde abdest ile temizlenir, temiz bir kıyafetle camiye gidip, Allah'ın huzuruna öylece çıkmaya özen gösteririz. İş kılık kıyafette değil aslında, ona gösterdiğin saygıda.” Aşkın Gözyaşları 3
yağmurbulutu ✓
“— Efendi; senin ileri görüşlü, çok akıllı ve sırları bilen bir üstad olduğunu duydum, bir maruzatım var, malım mülküm olan eşeğimi kaybettim, söyle bakalım benim eşek Konya’nın neresinde. Söyle de bulayım? — Otur bakalım, birazdan senin eşeği bulacağım. Şimdi söyleyin bakalım bana içinizde aşkın ne olduğunu bilmeyen veya daha önce aşkı herhangi bir şekilde tatmamış olanınız var mı? Oradakiler şaşkın şekilde durakaldılar. Kafalarını öne eğip derin derin düşünmeye başladılar. Susmuşlardı. Daha sonra birisi ayağa kalkarak: — Evet, doğru aşkın ne olduğunu gerçekten bilmiyorum, onu hiç tatmadım. Birinden hoşlanmak nasıl olur, onu da bilmiyorum, dedi. İki kişi daha aynı şekilde cevap verince az önce eşeğinin yerini öğrenmek isteyen meczuba dönerek dedim ki: — Bak, sen bir tane eşek kaybetmiştin ben sana üç tane buldum.”
yağmurbulutu ✓
“Manevi yolda yürümek üç şeyi gerektirir. İlki Allah'ı zikreden bir dil. İkincisi Allah'a hamd eden bir yürek. Üçüncüsü ise sabırla bekleyen bir beden.”
yağmurbulutu ✓
“Rasulullah'ın 'benim adımı taşıyanlara ikram edin diye buyurduğunu bilmiyor musunuz?”
yağmurbulutu ✓
“Bir gün Peygamber Efendimiz arkadaşlarıyla otururken Ebu Leheb meclise giriyor ve Efendimize: -Yâ Muhammed birçok yerleri gezdim, senden daha çirkinine rastlamadım. -Doğru söylüyorsun Ebü Leheb. -Herhalde dünyanın en çirkini sensin. -Haklısın Ebû Leheb. Biraz sonra Hz. Ali içeri girer ve tevafuk bu ya, o da; - Yâ Muhammed bu dünyada senden güzelini görmedim. - Doğrusun, Ali. - Sana baktıkça içime huzur doluyor. - Doğrusun Ali. deyince, bu konuşmalara şahit olan orada bulunan sahabe: -Yâ Resulaliâh, biraz önce Ebû Leheb geldi "Ne kadar çirkinsin." dedi. "Doğru söylüyorsun." dediniz; şimdi Ali geldi "Ne kadar güzelsiniz." dedi. Ona da "Doğrusun." dediniz. Hikmeti nedir? Diye sorunca, Efendimiz de:“insan insanın aynasıdır. Kişi kendisi nasılsa, karşısındaki insanı da öyle görür" buyurarak, birbirimize hangi gözle bakmamız gerektiğini açıklamıştır.”