ONCE UPON A TİME İN 1000K
Aralık ayı etkinlik : #93818974 Hikayemiz 2017 senesinde geçmektedir , olaylar ve kişiler hayal ve gerçek kadar iç içedir. O senenin öncekilerden veya sonrakilerden farkı neydi diye sorulacak olsa , muhtelif cevaplar verilebilirdi elbette. Bir takım araştırmalarımız sonucu , 2017 senesinde dünyamızın çok yakınından geçen "Edebius" isimli bir gök cisminin etkisi altında kalmış olabileceğimiz sonucuna vardık , bu geçişin dünyamıza ve özellikle ülkemize etkileri hakkında çeşitli astrologlardan aldığımız bilgiler ışığında bazı kanaatlerimiz oluştu. Bu gelişmeler insanlık tarihi için YENİ ve önemliydi. 2017 senesinin ilk şanslılarından olan kişi 17 Şubatta aramıza katılan Nesrin A. 'di. Elbette bu bir tesadüf değildi çünkü kendisi bir “hava trafik kontrolorü”. Kendisinin görev sırasında bu cismi çıplak gözlerle görüp etki altında kaldığını tahmin etmekteyiz. Çok geçmeden Mart ayında ise Ayşe* katıldı aramıza , gergin ve muhalif bir karakter olarak. Gelir gelmez birtakım ayarlar vermek suretiyle çeki düzen verdi ortama. Bu özelliklerinin astrolojiyle bağı olduğu hakkında ciddi fikirlerimiz var. Ve hemen bir ay sonra yani nisan ayında müthiş bir gelişme daha oldu , https://1000kitap.com/Nordavind katıldı aramıza. “Kötü Adam” olmadan eksik kalırdık zaten. Ortalığı kara dumanlar kapladı , bilinmeyen güçler devreye girdi , şiddetli rüzgarlar fırtınalara dönüştü. O gün bu gündür iflah olmaz bir yolda ilerliyoruz. Bundan bir ay sonrasında ise mayıs ayında yani , kötücül unsurları dengelemek adına melek gibi birisi katıldı aramıza ,Hercaiokumalar /Ayşe hoca. Ne söylese dinletiyordu kendini , ağzımız açık bakıyorduk ne yazsa okuyorduk keyifle. Derken Temmuz ayına geldiğimizde bir melek daha katıldı aramıza , Melike hoca. Onun aramıza katılması da bir iyimserlik alametiydi , cennetten müjde gibi gelmişti , ismine bakarak gerçek bir melek olup olamayacağı konusunda ciddi tartışmalar yaşandı. Bir ay sonra ise ağustosta yani , Esther. Sema hemşire geldi. Sağlık her şeyin başıydı zaten , sağlıksız bir hayat olmazdı. O da hepimiz gibi okumaya yazmaya meraklıydı , kısa sürede kabul gördü. Ağustos ayına gelmiştik değil mi ? Artık nüfusumuz hızla artmaktaydı ve yüzbinlere ulaşmıştı. Yine bu ay içinde Erhan Özdemir katıldı aramıza. Onun gelişi belki de hızla artan bu popülasyonu denetlemek içindi. Görevli olarak gelmişti adeta. Kısa sürede kalabalığa yön verdi , şiirler ve hikayeler yoluyla gayrıresmi de olsa yönetimi ele aldı. Ve efendim bir ay sonrasında artık Eylül ayındaydık ve bendeniz de bir akşam kendimi burada buluverdim. Hiçbir misyonum yoktu , size bu okuduklarınızı anlatacak olan sıradan bir hikaye anlatıcısıydım. Yine bir ay daha geçti ve Ekim ayındaydık. Artık iyice artan yoğunluğumuzda çeşitli aksamalar da oluyordu ve bir hukukçuya ihtiyacımız vardı , böylece Semih Doğan katıldı aramıza. Birkaç gün sonra ise Mustafa A. hoca geldi , öğretmenler gününe de az kalmıştı. Her yeni katılımcı gibi önceleri biraz şaşkındı. Sonra acemiliğini üzerinden attı ve öğretmen vasfıyla yeni gelenler için bir rehber hazırladı , şuradan okuyabilirsiniz #52980950 Kendisine tekrar teşekkür ederiz. Ve nihayet Kasım ayına geldiğimizde Necip G. katıldı aramıza. Bu kadar edebiyat , yazı ve hareket olunca elbette basından biri de olmalıydı aramızda. Hem mesleğiyle hem de edebiyata olan ilgisiyle kısa zamanda güzel bir yer edindi , keyifle okuduk yazdıklarını. Bütün bu gelişmelerden sonra , edebiyat dolu bir 2018 senesi geçirdik , burada adını anmadığımız nice isimli ve isimsiz kahramanla birlikte. Derken sayımız milyonlara dayandı. Tespit edebildiğimiz kadarıyla , 2017 senesinde dünyamıza selam verip geçen tanımlanamayan gök cismi sonraki yıllarda bir daha uğramadı. 2012-2016 seneleri arası hakkında detaylı malumat sahibi olmadığımızdan fikir beyan etmeyi uygun bulmadık. 2019 çok karmaşa doluydu buralarda , 2020 ise malum salgınla geçti. Hikayemiz burada noktalanıyor. Fakat sanmayın ki her şey bitti. Başka maceralarda görüşmek dileğiyle hoşçakalın..
Yaşasın 2017'liler desem ayrımcılık yapmış olurum ama galiba sitenin az tanındığı, okur sayısının az olduğu ve samimiyetin biraz daha fazla olduğu zamanlardı. Bu arada çok değerli kişiler de katılmış 2017'de. Sitenin asıl zorluğunu bizden öncekiler çekmiş ama onlar olmasa site bugün bu kadar tanınmazdı. Onlara da selam olsun. Geçmisi hatırladık sayende. Ellerine sağlık.
Osman Y.
Ne yalan söyleyeyim 2017 girişlileri ayrı bir seviyorum tertip gibi bir şey :) sağolasın.
Ruhu olan şeyler her zaman ve her yerde güzeldir ve iz bırakır. Bu tür şeyler planlanamaz genelde, kendiliğinden organik bir şekilde ortaya çıkar. Yazında bahsettiğin dönem de böyle bir dönemdi. Birbirinden bağımsız parçalardan oluşan bir bütün gibiydi. Sonrasında da çok değerli insanlar tanıdık ve tanımaya devam ediyoruz. Ben her daim sürece bir bütün olarak bakma taraftarıyım. Zamanın sözü değişir, şartlar değişir, ortam değişir ama her şeye rağmen güzeli arayan, güzeli görür ve aldığı hazzı mutlak kılar... Kitaplar varolduğu sürece, yolcular değişse de bu gemi seyrine ara vermeden devam edecektir umarım... Selam ve sevgilerimle...
Osman Y.
Her dönemin bir ruhu var evet , geldikleri gibi gittiler adeta. Elbette tanıdık ve devam ediyoruz fakat bir kısım kişiler tamamen kayboldu veya arada bir gidip geliyor. Bence samimiyet dediğimiz şey , teknik sorunlarla karşılaştı bu da milyonların getirdiği karışıklık. Eskiden şu bizim 1000K diye bir alan vardı , şimdi daha büyük bir sosyal medyaya evrildi. Düşünsene bizim twitter diye bir şey mümkün mü ? Artık biz de böyle olduk , hayırlısı dostum selam ve sevgi benden de sana.
Sitede emeği çok fazla olan birçok okur arkadaşımız var. Bazıları 2017 girişli, bazıları 2018, bazıları ise daha erken... Mühendis değilim ama; bir bina için önemli olan sağlam bir zemine sağlam bir temel atmaktır diye düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz binanın zemini de temeli de bu iletide bahsedilen okurlar ve diğer değerli okurlar sayesinde atılmıştır. Gerçekten de birçok okur yoğun emek ve zaman vererek siteye büyük katkı sağladı. Sonraki gelenler hep onların emeklerinin üstüne gelip, tabiri caiz ise, hazıra kondu. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. Sonradan binamıza yapılan kaçak katları ve imara aykırı eklentileri elbette onaylamıyoruz :) Uzatmadan, öykün devamı gelecek bir öyküye benziyor. Lütfen bizi korkutma :)
Osman Y.
Fakat 2017'de olmuş işte bir şeyler , bilimkurgu sever olarak inkar edemezsin :) Bazı şeyler sanırım kaçınılmaz olarak değışiyor bugünleri de aramazsak iyidir. Bu vesileyle seni gördüğüme sevindim buralarda kal :) Devamı pek gelmez ama başka türlü hikayeler olabilir.
Teşekkür ederim öncelikle.  Siteye ilk kaydolduğum zamanları hatırladım tekrar. Heyecanla, bir iş disiplini icinde okuyor ve yazıyordum.  İnsan samimi olunca muhataplarınız da destekleyince güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Site bana hem cok kiymetli kitaplar hem de çok iyi dostlar kazandırdı. Listeye dahil edilebilecek daha cok isim olduğunu düşünüyorum ben de.  Okkalı Kahve'nin dili olsa da konuşsa... Güzel ve verimli günlerdi. Tekrar teşekkürler.
Osman Y.
Teşekkür ederim ben de , o zamanlar öyle bir dönemdi işte. İsimler elbette çok , ne kadar saysak eksik kalacak fakat sembolik de olsa bahsetmek istedim. Okkalı özleniyor kesin..
Hikayeye melek olarak dahil olmak da benim bahtıma düşmüş biraz utangaç çokça memnun oldum😊😇 zamanın ayarına çok takılmayalım tüm bunlar olmasa bizler olmazdık o yüzden iyi ki gök cismi, iyi ki 2017 iyi ki 2020 ve daha niceleri 🎉🎉
Osman Y.
İsim şansı girdi devreye burada :) Zaman belli belirsiz geçip gidiyor , geriye mekan ve insan kalıyor. Değişim kaçınılmaz fakat ne kadarı iyi yönde oluyor işte orası tartışılır.
Ben de zaman zaman bu geçmişe özlem duygusuna kaptırıyorum kendimi, ortak bir hafızamız oldu burada -ki ben hiçbirinizle yüz yüze tanışmış olmasam da eski bir tanıdık hissiyle yaklaşıyorum :) Eksik bir liste olsa da, elinize sağlık.
Osman Y.
Teşekkür ederim aynı duyguları paylaşıyoruz. Listedeki arkadaşların en az yarısıyla bir kere olsun yüz yüze gelmişliğim var , diğerleriyle de iletişimim var az çok , seçim biraz böyle oldu , haliyle eksikler olacaktı sembolik diyelim bu isimler :) Sanırım kendi küçük tarihimize bir not düşmek istedim.
Ahahaah Osman ben gergin miyim bak seni tartaklarım hsjsjsjs
Osman Y.
Hahaha ilk geldiğinde öyleymişsin :) Sonra normal bir deli olmuşsun :) sopa kullanmazsan sevinirim :)