Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülce

Gülce
@gulcebibuluttur
null
İstanbul Üniversitesi
İstanbul
9 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
hürlerin kalpleri sırların mezarıdır.
Sayfa 18 - Ketebe
Reklam
Köy ve Şehir
Din hayata, sanata ve kültüre aittir. Ateizm tekniğe, bilime medeniyete aittir.
Sayfa 107 - KetebeKitabı okudu
Düalizmin Refleksi
Kültürün hamili insandır, medeniyetin hamili toplumdur. Kültürün amacı eğitim yoluyla kendi kendine hakim olmak; medeniyetin amacı bilim yoluyla doğaya hükmetmektir.
Sayfa 91 - KetebeKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zekâ güzellikten hiç şüphesiz daha kalıcıdır.
Sayfa 15 - İş BankasıKitabı okudu
Bir Medeniyet Kurmak
Her insanın kendi hakkındaki tasavvuru, onun iradi davranışlarına yön veren temel etkendir. İnsan kendini nasıl kabul ediyorsa hareketlerini ona göre ayarlar. Hapishaneden kaçması için insanın önce kendinin serbest yaratıldığına inanması gerekir. Bazı görevleri yüklenebilmek, o görevleri yüklenmeye yaraştığını anladıktan sonra mümkündür.
Sayfa 245 - TİYOKitabı okudu
Reklam
Bilim Ve Teknoloji Savunması
Gelişmiş denilen bilimsel- teknolojik iktidar sahibi toplum güçlerini korkutan şey, halk yığınlarının günden güne bilgilenmeleri değil; bir gün "Bu gelişme niçin?" diye sormaları ve hayatın anlamını gelişme, refah, zenginlik dışı bir alanda arama ihtimalleridir.
Sayfa 211 - TİYOKitabı okudu
Yaşamak tuzağı
Diri olmak yeter yaşamak dediğimiz muammadan heyecan verici bir tad almak için.
Sayfa 207 - TİYOKitabı okudu
Sanatta Sahtecilik
Düşünce alanında sahtekarlar uzun süre tutunamazlar. Çünkü derinliği olmayan düşünceler kendilerini ayakta tutabilmek için kaba düşünen insanlara muhtaçtırlar.
Sayfa 165 - TİYOKitabı okudu
"Bir edebiyat" diyor, Yahya Kemal, "sürüklediği meraklıların seviyesinde olur." Doğrusu Türkiye'de edebiyatçılar için, hele çok yaygın bir okuyucu kitlesine ulaşmak kaygusunu taşıyan edebiyatçılar için hazin bir hüküm.
Sayfa 156 - TİYOKitabı okudu
Reklam
Müslüman bir yazar düşündüklerini kağıda geçiren bir uzuv olarak anlaşılamaz... Müslüman yazarın çabası yazdığı ve yaşadığını aynı anlamın birer birikimi kılmak yönündedir. ama hiç unutmamak gerekir ki bizzat yazarlık mesleğinin kendisi, yazmak yaşamak arasındaki mesafe sebebiyle mevcuttur. Bu mesafe asgariye indirilebilir, ama yazıyı ortadan kaldırmadıkça "yaşamak" ondan ayrı düşecektir.
Sayfa 149 - TİYOKitabı okudu
Yüksek düşüncelerin bayağı zevklerle bir arada bulunmaları mümkün değildir. Zevklerin bayağılığı düşüncenin asaletini zedeler.
Sayfa 142 - TİYOKitabı okudu
İnsanı hayvana bağlayarak getirilen tanımların en parlak olanı ve belki de bu yüzden en çarpıcı olanı Nietzsche'ninkidir. "İnsan söz verebilen bir hayvandır." diyor Nietzsche.
Sayfa 112 - TİYOKitabı okudu
Kalbin gücü, bir mecraya akıtılmak üzere toplanmış olan bir güçtür. Kalbin eriştiği, hakikatin yalnızca bir parçasıdır.
Sayfa 70 - TİYOKitabı okudu
Müslüman gibi davranmayı değil, Müslüman olmayı ( ruhuyla eyleme katılmayı) sonuç veren bir başlangıç kabul ediyor İslam.
Sayfa 69 - TİYOKitabı okudu
Hakikat hiç kimseyle paylaşılmasa bile hakikat olma vasfından bir şey kaybetmez. Ama paylaşılmayan hakikat, hiçbir zaman "tecelli" edemez.
Sayfa 49 - TİYOKitabı okudu
Reklam
"Dogmayla savaşa çıkan insan, aslında ve neticede kimlik değiştirmiş yeni bir dogmaya ulaşmıştır.
Sayfa 17 - İz Yayıncılık-İstanbul-33. BaskıKitabı okudu
Hep şunu öğütleriz: İçinize dönün.
Sayfa 144Kitabı okudu
Dostluk kalblerimizi o kadar iyi doldurmakta idi ki en basit eğlencelerin bize tatlı görünmesi için bir arada bulunmamız kafi geliyordu.
Sayfa 35 - MEB Yayınları 1991 BasımKitabı okudu