Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“İnsan öldüğü zaman bütün amelleri kesilir. Ancak şu üç şey bundan müstesnâdır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim ve kendisine duâ eden hayırlı evlâd.” buyurmuştur. (Müslim, Vasıyyet, 14) Bu hadîs-i şerîfler, vefat etmiş mü'minlerin, sağlıklarında yaptıkları ve vefatlarından sonra da devam etmekte olan hayrâtlarından fayda göre- ceklerini, ayrıca hayatta olan yakınlarının ve mü'min kardeşlerinin duâ ve infaklarından istifade edebileceklerini beyân buyurmakta ve onları bu hayırları işlemeye teşvik etmektedir. Gerçekten, âhirete intikâl etmiş bir mü'minin ardından, sevâbı ona âit olmak niyetiyle birçok hayırlar yapılmalıdır. Yukarıdaki hadîs-i şerîf muk- tezâsınca, vefat eden bir mü'minin hayrâtı devam ettiği müddetçe ecri de devam eder ve amel defteri kapanmaz. Vefat ettiğinde yalnız başına kabir âlemine girip dünyaya vedâ eden bir mü'min için, vârislerinin ve gerçek dostlarının bir vefâ borcu olarak muhtelif hayırlar yapmaları, en fazîletli ameller cümlesindendir.””
Sayfa 436
Ameller niyetlere göredir.
Hayatımdaki değişik tecrübelerden biri de bi arkadaşıma kitap hediye ederken kalpteki niyetim biraz daha konuşup muhabbet etmekti (hediyeleşmek muhabbeti artırır bu yüzden sünnettir.)Dilimle tabi Allah rızasına da niyet ettim. Başka bir arkadaşıma da gerçekten kalben ve lisanen Allah rızası için hediye ettim biseyleri öğrenip başkalarına da öğretsin başkalarıda faydalansın diye. 2. Arkadaşımla elhamdülillah arkadaşlığımız devam ediyor. diğeriyle hediyeden hemen sonra koptu arkadaşlığımız. 1. İlim kitabıydi diğeri normal okuma kitabı olmasına rağmen. hasılı kelam ne ilim kitabı nede başka bisey, kalpteki niyet önemlidir. (Ameller niyetlere göredir.(hadis-i şerif) ne kadar ince bir çizgi, ya niyetler amellere göre olsaydı bence daha zor olurdu.) #232821364
Reklam
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurur:
"Kişinin aile efradına sarf ve infak ettiği şeyler, onun için sadakadır. Muhakkak ki, eşine yedirdiği her lokmadan da ecir kazanır."
Sayfa 60 - Nesai, es-Sünenu'l-Kubrâ, 8/271, no: 9142.
... Ya Rabbi! Sana benden daha iyi binlerce kul bulunur. Fakat bana Senin gibi Rahîm ve Kerîm bir Mevlâ, bir Muîn ve Nasîr bulunamaz. Ya ilâhi! Artık bizler Senin zât-ı ulûhiyetini nasıl unutabiliriz? Senin menba-ı merâhim olan dergâh-ı azâmetinden başka kimin kapısına iltica edebiliriz! Ya Rabbi! Biz âciz kullarının kusurlarına bakma, bizim tevbelerimizi lütfen kabul buyur, bizim günahlarımızı daima hurûşân olan bîpayân rahmet ve mağfiret deryasına gark eyle, bizleri daima uyanık ruha, selim fikre, takvâ ile parlayan kalbe mâlik olan ebrar zümresine ilhak buyur. Amin. Birahmetike ya erhame’r-rahimîn velhamdü leke ya rabbe’l-âlemin!.
"Evlenen bir kimse dininin yarısını korumuş olur. Öyleyse ikinci yarısını da korumak için Allah'tan korksun, takvalı olsun."
Sayfa 43
`Başına bir şey gelirse 'şöyle yapsaydım, böyle olurdu' diye hayıflanıp durma. 'Allah'ın takdiri bu, O, ne dilerse yapar' de zira her şöyle yapsaydım sözü şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar .
Reklam
Hisseden Kıssa .
👇👇👇👇👇👇👇👇👇 Peygamber Efendimiz Evlilik İçin Ne Demiştir ? Ebû Hüreyre'den ( Radiyallahu Anh ) Nakledildiğine Göre, HZ. Peygamber ( Sallallâhu Aleyhi Vesellem ) Şöyle Buyurmuştur :
Ebu Hureyre Radiyallahu Anh anlatıyor: "Kim fenalık yaparsa cezasını görür. Kendisine ALLAH'tan başka ne dost ne de yardımcı bulur." (Nisa, 4/123) mealindeki ayet nazil olduğu zaman, Müslümanları çok ciddi bir kedere sevketti. Bunun üzerine Hz. Peygamber Sallallahu Aleyhi Vessellem şöyle tavsiye etti: "Amellerinizde orta yolu ve doğruyu bulmaya çalışın. Mü'mine musibet nev'inden her ne ulaşır ise günahlarına bir kefaret olur. Musibet beklenmedik bir hadise olmuş, ayağına batan bir diken olmuş farketmez." (Müslim, Birr)
Hz. Sevban Radiyallahu Anh'tan rivayetle, Resûlü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki: "Allah (c.c.) bir kula bir musibet veya daha fazlasını vermişse, bunu, ancak bu musibet sebebiyle bir günahını silmek veya ulaştıracağı bir dereceyi ona vermek gibi iki seçenekten biri için vermiştir." (Ebu Nuaym)
Hz. Ebu Hüreyre Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki: "Bir kimse sıkıntı ve musibet zamanlarında kendisinin elini Allah'ın tutmasından hoşlanıyorsa, bollukta Allah'a çok dua etsin." (Hakim/Müstedrek)
Reklam
Hz. İbni Abbas Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki: "Bir kimsenin malına veya bedenine bir musibet isabet etse ve bu hali insanlardan gizleyip şikayet etmese, onu mağfiret etmek, Allah'a hak olur." (Taberani/Kebir)
İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir." [Tirmizî, Daavât 112, (3542).]
Âdemoğlu ihtiyarlayıp çöker, Fakat kendinden iki şey gençleşir; Mal üzerine hırs, Ömür üzerine hırs..!! Hadis-i Şerif / (Müslim, “Zekât”, 115)
"Dünya sevgisi her hatanın başıdır." Hadis-i Şerif
Sayfa 17 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2020Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.