Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Biz kışladan bir halk okulu yapacağız. Onu bir halk üniversitesi haline getireceğiz. Asker kışlası sevgiyle, övgüyle anmalı. Kışlayı öyle bir hale getirmeliyiz ki halkımız kışladan gururla söz etmeli. Kışla onu yola getirdi. Kışla onu terbiye etti, eğitti, onu çevik yaptı, geliştirdi, dürüst, çalışkan, nazik, iyiliksever, tertemiz bir birey yaptı."
Kışla-Halk Okulu
Vatan için yaşamak,vatanın yükselmesine ve ilerlemesine çalışmak da vatan için ölmek kadar şereflidir.
Reklam
Halk Okulu: Kışla
Snelman, bu gençlerin sorunlarını ve sıkıntılarını bilen en iyi bir eğitimci olmuştu aynı zamanda ve onların her türlü ih­tiyaçlarını karşılamadan geri kalmıyordu. Gerek konferansla­rında, gerekse de yazılarında sürekli şu düşünceleri aşılamaya çalışıyordu: _ Görünüşte en uygar milletler bile, henüz hayatlarını ba­rış ve huzur içinde geçirmek için yüksek bir uygarlık düzeyi­ne erişememişlerdir. İnsanlığın yaratılışında var olan kin, in­tikam ve vahşet; azgın deniz dalgalarının alçak yerlere saldır­ması gibi, insanlar arasında da başkalarının haklarına karşı sal­dırılar halinde sürüyor.
Kışla- Halk Okulu
Küfür köpek havlamasından beterdir. Zihinsel ve manevi kültürsüzlüğün belirtisidir
Öğle güneşi keskin, beyaz ışınlarını yayıyordu. Havada tek bulut yoktu, yaprak kımıldamıyordu. Her şey böyle dinlenirken, sadece gökyüzünde kızışan yuvarlağın ışığı yükseliyordu. Mail ıssızdı, yere karaağaçların ağır ve kımıltısız gölgesi inmişti. Duvarların kenarında bulunan çukurun dibinde yol bekçisi uyukluyordu. Kuşlar susmuştu. Dörtte üçü
Kışla - Halk Okulu
Fakat vatan için ölmek değil, vatan için yaşamak çok daha kahramancadır. Ülkenin kalkınması, halkınızın refahı için çalışmak gerekir.
Sayfa 29 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kışla - Halk Okulu
Küfür köpek havlamasından beterdir. Zihinsel ve manevi kültürsüzlüğün belirtisidir. Kahramanlığınızı göstermek istiyorsanız asil ve daha güzel yollar arayın.
Sayfa 28 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Kışla: Halk Okulu
“Küfretmek ahlaki kültürsüzlüğü gösterir. Kendi kahramanlığınızı göstermek istiyorsanız bunun için daha asil yollar deneyin. Spor yapın, suda uzun süre kalarak yüzmeyi, ustalıkla güreşmeyi, atlamayı ve sıçramayı öğrenin.”
Sayfa 45 - Bilgi Yayınevi - 4. Baskı/Ekim 2019Kitabı okudu
Yeni nesilleri, eski, geri kalmış kurallarla yönetemezsiniz. Onları yonetmek için yeni, akıllı, adil ve sağlam devlet yönetimi oluşturmak gerek. Memleket yoksundur. Bir şey hariç her şeyden yoksundur; emeğe olan direnç ve enerjisi... Finlandiya'da okullarda 08:00-10:00 / 12:00-14:00 arasında ders verilir. İşe en alt tabakadan başlandı.
Kışla-Halk Okulu
Görünüşte en uygar olan uluslar bile hayatlarını henüz barışçı ve sakin geçirmek için yüksek bir uygarlık seviyesine ulaşmamışlardır. İnsanlık tarihinde, ilk insanların yaşantılarından kalan kim, öfke ve vahşet, azgın deniz sularının alçak yerlere hücum ettiği gibi insanların arasında savaşlara neden oluyor. Duvar gibi yığınlar oluşturarak insanlar kendilerini savunurken ister istemez kanlı taşkınlıklar oluyor.
Reklam
248 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE Grigory Petrov TARİHTEN İBRET Kitaba ilgiyi üstüne çeken bir başlıkla bir bölümle başlanmış Moskova’daki Devlet Tiyatro'sunun duvarlarında oluşan çatlakların bir süre sonra temellerden çatıya uzanarak artmasını zamanında en sağlam bina temeli ahşaptan yapılmasınin ardından gevşek olan zemine kazıklar çakılarak
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Beyazıt Kitabevi Yayınları · 201899bin okunma
Halk Okulu :Kışla
Vatan için yaşamak, ülkenin ilerlemesi ve yükselmesi için çalışmak da ülke için ölmek kadar şereflidir.
Sayfa 49 - panamaKitabı okudu
203 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap, Finler'in diriliş hikayesini anlatıyor.Eski Finlandiya İsveç'in egemenliği altında yaşamış ve İsveç'te olan bütün kötü alışkanlıkları almıştı.Halkın çoğu yoksulluktan ölüyordu.Yoksul halk, sarhoş babalar, halka üst bir kürsüden bakan aydınlar, aldığı parayı hedef görüp halkın içine hiç karışmayan papazlar, kışlaya gidip İsveçliler'in bütün kötü huylarını alan ve hiçbir şey öğrenmeden köyüne geri dönen askerler vb. kötü şeyler.Finlandiya İsveç'in egemenliği altından çıkıp Rusya'ya katıldıktan sonra en azından kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapan İsveçli memurlardan ve onların uyguladığı ayrılıkçı tavırdan kurtulmuşlardı.Bundan sonra sayıları az da olsa birkaç Fin aydını yetişmişti.Bunların başında ise Snelman geliyordu.Snelman, Finlilerin uyanışını sağlamıştı.O bu uyanışın sembolüydü.O ve diğer arkadaşları sayesinde papazlar kiliseden çıkıp halkın içine karıştı.Doktorlar hastalık içinde ölen halka şifa oldu.Pislik yuvasına dönen Kışla bir Halk okulu haline geldi.Buradan çıkan askerler, birçok şey öğrenip köyüne gittiğinde etrafını aydınlattı.Ve halka bir saman yığını gözüyle bakan aydınlar, halkla buluştu ve halkın derdini dinleyip onlara yoldaş oldu.Tatlı, ayakkabı vb. birçok sektörde yeni girişimciler ortaya çıkıp ülkesine faydalı oldu. Finliler artık kendileri öğretiyor,yetiştiriyor ve üretiyordu.Kısacası artık kendileri gibi yaşıyorlardı. Artık eski Finlandiya yoktu ve hiçbir zaman olmayacaktı... Kitabı tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Olympia Yayınları · 202099bin okunma
Kışlaya Bakış: Halk Okulu
Sorumluluklarını idrak etmiş genç Fin Subaylar, yeni Fin ordusunun emekçileri görevlerinin zorluğundan yılmayarak hayranlıkla ve ateşli bir şekilde konuşurlardı: “Vatanımıza savaşların dışında da faydalı olabiliriz. Kışlalarda bulunduğumuz her an halkımıza hizmet edebiliriz. Erlerle sürekli iletişim içindeyiz.” Önceleri kışla sözünün kendisi dahi hakaret sayılırdı: “Terbiyenizi takının kışlada değilsiniz.” “Kışla kokuyor bunlar.” “Kışla onu bozdu.” Artık, “Kışla daha farklı olabilir, olmalıdır da.” diye bahseder oldu genç subaylar. “Biz kışlayı bir halk okuluna çevireceğiz. Onu bir halk üniversitesi yapacağız. Askerlerimiz kışlayı sevinçle hatırlayacaklar. İnsanlar kışladan gururla bahsetmeye başlayacaklar: “Kışla ve askerlik onu düzeltti.” “Onu yetiştiren kışladır. Kışla onu geliştirdi; ona becerikli, dürüst, çalışkan, kibar, yardımsever ve temiz olmayı öğretti.” Fin Subaylar kışladaki bu yüce havari görevine işte böyle gayretle sarıldılar. Kendilerinde de birçok şeyi değiştirdiler. Attıkları her adıma dikkat ettiler. Kışladaki hayatlarını tamamıyla yeniden inşa ettiler. Öncesi: #82437639 Başı: #82434620
Sayfa 62 - İndigo Kitap, 13. Baskı (Çeviren: Burak Cemil Yılmaz)Kitabı okudu
45 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.