'Vay eğri tartanların başına geleceklere!'
İbni Mes'ud (r.a.) buyurur: "Namaz bir teraziye benzer, kim doğru tartarsa karşılığını alır, kim eğri tartarsa bilmelidir ki, Yüce Allah(c.c.) "Vay eğri tartanların başına geleceklere!" diye buyuruyor. (MUTTAFFİFİN SURESİ, 83:1)
Sayfa 61 - Nesil yayınKitabı okudu
Ölümün hakikati
İbni Mes'ud buyurdu: "Sizden sabahlanan hiçbir kimse yoktur ki, misafir olmasın! Malı emânet bulunmasın. Misafir göç eder, emanet sahibine verilir!"
Reklam
Abdullah ibni Mes'ud (Radryallahu Anh) dan rivayet olunan bir hadis-i şerifte de, Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve sellem): "Allah'ın fazl-u kereminden isteyin! Çünkü O, istenmeyi sever. İbadetin en üstünü belânın açılmasını beklemektir." buyurmuştur. (Tirmizi, Deavât:116, 5/3571, 5/565)
Sayfa 66 - Ahıska Yayınevi - 6. Baskı - İstanbul 2017 - 5.cilt / Nisa Suresi
ANAYA-BABAYA İYİLİK
Buhârî ve Müslim'de kaydedildiğine göre, bir defasında, Ibni Mes'ud ile Resúl aleyhisselâm arasında şöyle bir konuşma geçti: Ibni Mes'ud: — Ey Allahın Resûlü, Allahın indinde hangi amel daha sevimlidir? Resûlullah: — Vaktinde kılınan NAMAZ! İbni Mes'ud: Sonra hangisi? Resûlullah: — Anaya-babaya iyilik! İbni Mes'ud: — Sonra hangisi? Resûlullah: — Allah yolunda CİHAD!
İbni Mes'ud'dan (ra) rivayet edildiğine göre Nebî (sas) şöyle dua ederdi: "Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim." Doğru yoldan sapma tehlikesi bulunmayan Hz. Peygamber, Allah'tan hidâyet dilerse, daima dalalete düşme tehlikesiyle baş başa yaşayan Müslümanların daha fazla hidayet dilemeleri gerekir. Nitekim Fâtiha Sûresi'ndeki "Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet" duası bunu göstermektedir. Hz. Peygamber'in hidâyetin hemen peşinden emirlere uymak, yasaklardan kaçınmak anlamında takvå dilemesi, hidâyetin tezahürünün takva olduğunu göstermektedir. İffet, mübah olmayan şeylerden uzak durmak demektir. Zenginlik anlamına gelen gına burada gönül zenginliği manasınadır. İnsanlardan ve ellerindeki imkânlardan müstağni olmak, şerefli bir hayat ve etkili bir tebliğ hizmeti açılarından son derece önemlidir.
Sayfa 327 - Erkam yayınları
وَعَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَسْعُودٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ: اقْرَءُوا الْقُرْآنَ، فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى لَا يُعَذِّبُ قَلْبًا وَعَى الْقُرْآنَ، وَإِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ مَأْدُبَةُ اللَّهِ فَمَنْ دَخَلَ فِيهِ فَهُوَ أَمِنٌ، وَمَنْ أَحَبَّ الْقُرْآنَ فَلْيُبْشِرُ». Abdullah ibni Mes'üd radıyallahu anhdan rivayet edildiğine göreşöyle dedi: "Kur'an'ı okuyun; çünkü Allah Teâlâ Kur'an'ı ezberleyen kalbe azab etmez." "Bu Kur'an Allah Teâlâ'nın ziyafet sofrasıdır. O sofraya oturan her bakımdan emniyette olur." "Kur'ân-ı Kerîm'i ezberleyen kimse ebedi kurtuluşa ereceği için sevinsin."
Reklam
329 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.