Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ilayda doğan

Felsefe Kitabı
Felsefe KitabıWill Buckingham
8.5/10 · 222 okunma
Reklam
İnsan eskisindenok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpi hikayesine benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirlerine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar.
Bir şeylerden bağımsızlaşarak özgürleşmeye çalışmakla özgür olmak birbirlerinden farklı olgulardır. İnsan doğaya olan bağımlılığındam kurtulabilmek için diğer insanlarla bir araya gelerek teknolojiyi geliştirmiş, ancak bu kez de onun tutsağı olup olmadığı sorusu ortaya çıkmıştır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Samimiyetsizlik uygarlıkla gelişmiştir. Çünkü uygarlıkla birlikte diplomasi de gelişmiş, çalınacak şeylerin sayısı da artmıştır. İlkel insanlarda mülkiyet geliştikçe hırsızlık ve yalan da başlar.
Ancak, toplumlar geliştikçe insan da giderek doğadan kopmuş ve bunun yarattığı yalnızlığı giderecek yeni bir beraberlik bulamamıştır.
Reklam
Çünkü insanın kendi içinde ürettiği kargaşa dış dünyadaki gerçek tehlikelerden çok daha ürkütücüdür!
Bir sistem olarak normallik, canlı bir sistemin, biyolojik, psikolojik, ve sosyolojik değişkenlerin katsayısıyla ve zamanın sürekliliği içersinde işlevlerini sürdürebilmesini tanımlar.
Hasta toplum, bünyesindeki normal bir davranışı, normal dışı olarak yorumlayan toplumdur.
1973 yılında Freud, normallik diye bir şey olmadığı görüşünü savunmuş, böyle bir durumu tanımlamaya çalışmanın gerçekleşmesi olanaksız ve hayal ürünü bir amaç olduğunu söylemiştir.
İnsan varolduğu günden bu yana sürekli olarak, içinde yaşadığı dünyayı ve evreni tanımaya ve anlamaya çalışmış, ancak bu çabası içinde en az tanıyabildiği varlık yine kendisi olmuştur. En gelişmiş canlı olan insanın yine insan tarafından incelenmiş olması bunun başlıca nedeni olsa gerek.
Metis YayınlarıKitabı okudu
Reklam
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
İnsan Olmak
İnsan OlmakEngin Geçtan
8.7/10 · 22,8bin okunma
ilayda doğan tekrar paylaştı.
Jean Paul Sartre-Duvar
Kendi kendime, "Zaten ölmüş olan bu insanları niçin öldürmek gerekiyor?" Diye tekrar ediyordum.
ilayda doğan tekrar paylaştı.
Jean Paul Sartre-Duvar
Varlık bir yanılsamadır, mademki var olmadığımı biliyorum, kulaklarımı tıkamaktan, hçbir şey düşünmemekten başka yapacak bir şeyim yok ve ben HİÇLEŞMELİYİM.
Sayfa 157Kitabı okudu
ilayda doğan tekrar paylaştı.
Hastalık olmadan hastayızdır ve zaafımız olmadan cehennemliğizdir. Melankoli egoizmin düş halidir: Kendinin dışında artık hiçbir nesne, hiçbir sevgi ya da nefeet sebebi yoktur.
Sayfa 116 - Metis yayıncılıkKitabı okudu
ilayda doğan tekrar paylaştı.
Şeyleri olduğu haliyle gördüğü zaman insanlığın çocuk yapmaktan yüzü kızaracaktır. Yanılgıların ve aldanmaların usaresi olmaksızın hayat, bir moda olmaktan çıkmış hayat, zihnin mahkemesi önünde hiçbir affa uğramayacaktır.
Sayfa 102Kitabı okudu
119 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.