Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
168 syf.
9/10 puan verdi
7 gün 7 gece fırtına vardı
Sümerlerin tarihi, Orta Asya ve Türkler ile olan bağlantıları, Tufan destanı ve farklı uygarlıklardaki yankıları anlatıları, birbirleriyle uyuşan yönlerini geniş bir perspektiften ele aldığı doyurucu bir kaynak kitap olmuş, Düşündüklerini, bugüne kadar bulunan veriler ışığında kaynaklarını göstererek anlatmış, Kitabın sonunda özet kısmını da dahil edince tekrara düşen anlatılar var fakat rahatsız etmiyor, Sümer dili ile Türkçenin aynı aileden olduğunu hatta Sümercenin Türkçe'den köken aldığını düşündüğünü, farklı Sümerologların da benzer paylaşımlarının olduğunu yazmış, Ölümsüzlüğü arayan Gılgamış'ın Sümerler'in geldiklerini düşündüğü Orta Asya'da bir şehirde Tufan hikayesini dinlemesi ve bunların kil tabletlerde binlerce yıl korunması gerçekten harika, Ellerine sağlık hocamızın
Sumerlilerde Tufan Tufan’da Türkler
Sumerlilerde Tufan Tufan’da TürklerMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 2020324 okunma
232 syf.
10/10 puan verdi
·
33 saatte okudu
İnanılmaz güzel bir söyleşi olmuş,bu söyleşi kitabını okuyana dek İlmiye hanımı hiç tanımıyordum hem bu şekilde değerli bir insanı tanıdığım için ve verdiği değerli bilgileri öğrendiğim için çok mutluyum.Herkesin okuması gereken bir söyleşi,hiç sıkmadan size bol bol bir şeyler katarak giden bir kitap.
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 2023937 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Muazzam Muazzez gerçek
Muazzez İlmiye Çığ bence uzun ömrün şifresini verirken gelecek nesillerin sağlıklı uzun ömrünü nasıl sürdürmesi gerektiğini işini gücünü boşa harcaması gerektiğini hurafeler den uzak gerçek Aydınlık dünya yaşamını anlatılmaya özen göstererek para ve maddi kaygılarla hayat surmemeyi.. Birçok önemli ismin dediği gibi her dakikanın kişinin kıymetini bilinmesi gerektiğini anlattitmıştır...
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 2023937 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
Sumerli bir şair olan Ludingirra'nin kendisinin de söylediği gibi gelecek nesillere Sümer medeniyetini anlatmak, tanıtmak, bu medeniyetle ilgili kalıcı bir eser bırakmak amaciyla yazmış olduğu bir eserdir. Bu eserde Sümer kil tabletleri üzerine kendi hayatı başta olmak uzere yaşadığı dönemi, Sümer medeniyetinin toplum yapısını,yaşayış biçimlerini,kültürünü, adetlerini, gelenek ve goreneklerini,inançlarını, tanrı ve tanricalarini, sumerlilerin fiziksel görünüşlerini, eğitim ve öğretim hayatını,evliliklerini, törenlerini, bayramlarını, istilasını ve toplumun giderek Sümer kültüründen uzaklaşmasını kisacasi Sümer medeniyetiyle ilgili aklınıza gelebilecek nerdeyse her konuda yazmis olduğu bir eser. Muazzez hocanin cok güzel ve gayet anlaşılır bir üslupla çevirisini yaptığı zevkle okunan bir kitap.
Sumerli Ludingirra
Sumerli LudingirraMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 2019835 okunma
116 syf.
·
Puan vermedi
kitap yorumu
Muazzez İlmiye Çığ, ünlü sümerolog, Sümer tablet yazılarında geçen bazı hikayeler ile Tevrat, İncil ve Kur'an'da yazılı metinlerin karşılaştırmasını yapıyor. Bu karşılaştırma ile amaçlanan din kökenli dediğimiz bazı uygulamaların bilinen dinlerin daha öncesinde de var olduğunu göstermek olmuştur. Sayın Çığ'ın kendi tecrübelerini ve düşüncelerini içeren bu kitap farklı bakış açısıyla bakmak isteyenlerin ilgisini çekebilir. Ancak, kitap, herkese hitap etmeyebilir bu yüzden kitabın içerdiği konulara ilgi duyanların okuması daha iyi olacaktır. Ve son olarak okuyucu bazı tartışmalı konularda kendi cevap vermeli veya bulmalı diye düşünüyorum. Herkese keyifli okumalar diliyorum! Daha fazla yorum okumak için aşağıda yer alan  linke tıklayarak bloguma ulaşabilirsiniz. dogavekitap.wordpress.com/2024/05/10/kura... #kuranincilvetevratınsümerdekikökeni #muazzezilmiyeçığ #kaynakyayınları #dogavekitap #dogavekitapankara #okudumbitti #kitap #kitapyorum #severekokuyorum #kitapsevgisi #kitapkurdu #kitapkolik #kitapokuyorum #kitapönerileri #kitaplarım #kitaplığım #yorum #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #neokudum #okuyorum #kitapseverlertakipleşiyor #kitaptanıtım #din #tarih
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Muazzez İlmiye Çığ
Muazzez İlmiye Çığ
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki KökeniMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 20064,179 okunma
71 syf.
10/10 puan verdi
Kusursuz güzellik ve çekiciliğe sahip olan bereket tanrısı İnanna ve çoban tanrısı Dumuzi'nin birleşmelerini çeşitli öyküler eşliğinde anlatıyor. Birbirlerine yazılmış destansı şiirler ile renk verilmiş. Aşk, güzellik, seks, savaş, doğa, bereket temel alınarak yazılmış.
İnanna'nın Aşkı
İnanna'nın AşkıMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 2011664 okunma
Reklam
116 syf.
10/10 puan verdi
Dinlerin çeşitli öyküler yoluyla karşılaştırılmasını konu alıyor. Sorgulamaya açık her insanın okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Okudukça insanın zihninde farklı sorular oluşmaya başlıyor. Muazzez İlmiye Çığ çok sevdiğim ve örnek aldığım bir yazar tüm kitapları öğretici ve sorgulayıcı nitelikte. Tekrar tekrar okunabilecek kitaplar olduğunu söyleyebilirim.
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki KökeniMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 20064,179 okunma
88 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Mısır'da en büyük etki tektanrı düşüncesi ve sünnet olma ola­yı. Mısır'da erkek cinsel organına büyük saygı duyulurdu. Onun ucunu kesip tanrılara adak olarak veriyorlardı. Ayrıca organın çok büyütülmüş şekli kuklalar halinde festivallerde ellerde taşı­nıyordu. Bu gelenek Dionysos ayinleri olarak Mısır'dan Yunanis­tan ve Anadolu'ya geçiyor. Bu ayinlerde kilden yapılmış büyük cinsel organlar yere gömülüp sulanırmış. Bu yolla ülkeye bereket geleceğine inanılırmış Bu olay çok ilgilimi çekmişti. Daha önce muazzez ilmiye çığ'ın kuran Tevrat ve İncilin sümer deki kökenini okumuştum kitaplarını genel olarak beğeniyorum.
Bereket Kültü ve Mabet Fahişeliği
Bereket Kültü ve Mabet FahişeliğiMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 2005425 okunma
232 syf.
9/10 puan verdi
·
22 günde okudu
Kitaba, ba-yıl-dım ;) Muazzez İlmiye Çığ, hayat görüşü olarak da saygı duyduğum bir kadın. Alışılmışın dışında bir yaşta; bu sene 110 yaşına basacak. Bu kadar uzun bir yaşamı, doldurabildiği kadar iyi doldurmuş ve yaşamın hakkını vermiş gibi görünüyor. Kitap; bir sohbet kapsamında ele alınmış. Hayata dair her şeyi bulabilirsiniz. Altı çizilesi çok net mesajlarla dolu. O kadar keyifle okuyorsunuz ki kitabı, bitsin istemiyorsunuz. Hayatınıza dair bir çok şeyi de sorguluyorsunuz. Size pusula oluyor. Özeniyorsunuz, hayranlık duyuyorsunuz. Sizi hayallerinize yaklaştırıcı bir rehber gibi adeta. Önerebileceğim kitaplar arasındadır.
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 2023937 okunma
260 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
110 günde okudu
Ünlü Sumerolog M.İlmiye Çığ’ın çeşitli mevkilerde bulunan kişilere daha çok “laiklik” ekseninde yazmış olduğu mektuplardan oluşan eserde Çığ,Atatürk devrimlerine aykırı uygulamalar olarak nitelediği “türban,imam hatip okulları,dini siyasete alet etme”gibi konular üzerindeki görüş ve endişelerini dile getirmektedir.
Vatandaşlık Tepkilerim
Vatandaşlık TepkilerimMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 200552 okunma
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.