Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
6/10 puan verdi
Başarı İçimizde ...
Yazar Deepak Chopra (d. 1946), Hintli bir doktor, felsefeci ve kişisel gelişim uzmanı... Hayat boyu edindiği tecrübeleri çeşitli eserler ve videolarıyla en az 40 yıldır insanlar için açıktan paylaşıyor. "Kuantum Tedavisi" adını verdiği bir tür spiritüel (mistik) iyileştirme metodu kullanıyor. Çoğunlukla Hint alt kültürüne ait olan ve
Başarının 7 Spiritüel Yasası
Başarının 7 Spiritüel YasasıDeepak Chopra · Pozitif Yayınları · 2021636 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
İmam Gazzalinin uçuk görüşleri
Kitap büyük islam alimi İmam Gazzalinin otobiyografik eseridir. Gazzalinin her ne kadar haklı olduğu hususlar olsada islam felsefesine güçlü bir kazık attığını her satırda bir bir okuyoruz, gazzali islam filozoflarını sadece eleştirmemiş aynı zamanda kafir ilan etmiş ve bundan sonraki süreçte insanlar tekrar felsefe ile uğraşmasın diye çeşitli korkutma yolları izleyerek islam alemini felsefeden men etmiş. Bir eser hem bu kadar haklı olup hemde nasıl bu kadar haksız olur anlamak güç... kitabı merak eden arkadaşlar kesinlikle okusunlar güzel ve okumaya değer bir eser.
el-Münkız Mine'd-Dalâl (Türkçe-Arapça)
el-Münkız Mine'd-Dalâl (Türkçe-Arapça)
İmam Gazali
İmam Gazali
el-Münkız Mine'd-Dalâl (Türkçe-Arapça)
el-Münkız Mine'd-Dalâl (Türkçe-Arapça)İmam Gazali · Bursa Akademi · 20204,323 okunma
Reklam
220 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
el-Münkız Mine'd-Dalâl | hakikate giden yol
İmam Gazâlî hz. (r.aleyh)'in “hakikate giden yol” adlı bu eseri muhakkak her müslüman kardeşim okumalı, kütüphanesinde bulundurmalı... Hüccetü'l-İslâm Gazâlî hz., gerçeği arayanların şu dört kesimden oluştuğunu söyler: Kelâmcılar, Felsefeciler, Bâtınîler ve Sûfîler. Bu tesbitinden sonra ciddi şekilde bunları incelemeye başladı. Bu incelemesinden kasıt ilmi ve tenkitçi göz ile deliller ile incelemesidir. Yoksa onun tasavvuf ile ilgisinin buradaki sıralamaya göre olduğunu düşünmek yanlış olur. çünkü henüz çocuk yaşta iken himayesine verildiği baba dostu kişi bir sûfî idi.Yusuf en-Nessâc ve Ebû Ali el-Fârmedî gibi zâtlarla ilişkisi tasavvufa temayülünün bulunduğunu göstermekteydi. Bahsedilen ilimlere olan yaklaşımı altları çizilerek hatta kimi yerlerde tekrar okunarak idrak edilmeli. Özellikle de hakikate gitmeye yol olan tasavvuf meselesine gelince... sûfîlerin hâl ehl-î kimseler olduğunu söyler. yani yaşayarak bu yol idrak edilir. Kitabı okurken hala daha bazı sorunların hiç değişmediğini yani sanki günümüzde de var olan sorunları anlatıyor gibi geldi. O sebeple hiç eskimiyor bu eser... Rabb'im okuduklarımızı iyice anlamayı ve anladıklarımız ile âmel edebilmeyi nasip etsin. Âmin.
Hakikate Giden Yol
Hakikate Giden Yolİmam Gazali · Semerkand Yayıncılık · 20114,323 okunma
151 syf.
10/10 puan verdi
Muhammed Gazali bu eserinde dalâletten hidayete ermenin yolunu anlatıyor. Felsefe ve batınîlikten bahsediyor. Bunların açtığı türlü kötü yollardan. Ve tasavvuf gibi güzel şeylerden de bahsetmeyi unutmuyor. Kendi hayatından da az da olsa bahsediyor.
El-Münkız Mine'd-Dalal  Dalaletten Hidayete
El-Münkız Mine'd-Dalal Dalaletten Hidayeteİmam Gazali · Gelenek Yayıncılık · 20194,323 okunma
%39 (22/56)
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bu kitapta Gazzâlî ruhla ilgili kendisine yöneltilen yedi soruya cevap vermektedir. Sorulardan her biri bir fasıl/başlık olarak kabul edildiği için kitap el-Fusûl (fasıllar) adıyla anılagelmiştir. Bugün bu eseri, "soru ve cevaplar ışığında insanın manevi varlığı” ile ilgili bir çalışma olarak değerlendirebiliriz.
İnsan Nasıl İnsan Oldu?
İnsan Nasıl İnsan Oldu?İmam Gazali · Ketebe Yayınları · 2023132 okunma
·
Puan vermedi
İmamı gazalinin kitabını okumak ve beğenmemek mümkün degil zaten. Kitab da hazret kendi hayatını, oluşum süreçlerini, neden tasavvuf yolunu seçtiğini diğer ilimlerin hakikati arama yolun da nerde yanlış yaptıklarını seninle konuşur gibi misallerle ve ispatlarla anlatıyor. Rabbim şefaatlerine nasıp eylesin inş.
El-Munkızu Mine'd-Dalal (Delaletten Hidayete)
El-Munkızu Mine'd-Dalal (Delaletten Hidayete)İmam Gazali · Umran Yayınları · 19884,323 okunma
Reklam
352 syf.
9/10 puan verdi
Doğu’nun Sönmeyen Yıldızı Hayyam Yayınevi yazarımız
Şamil S. Zagitoviç
Şamil S. Zagitoviç
"1952de Özbekistan SSCBde Andican şehrinde doğmuştur. Bir Rus filozofu,tarihçi ve gazeteci olmaısnın yanı sıra toplum ve siyaset adamı aynı zamanda Tarih bilimleri kandidatıdır. ( Kandidat: SSCB de bir bilim payesidir).80'in üzerinde bilimsel makale yazmıştır. Bu kitabı
Doğu’nun Sönmeyen Yıldızı Hayyam
Doğu’nun Sönmeyen Yıldızı HayyamŞamil S. Zagitoviç · Etkin Yayınevi · 201815 okunma
128 syf.
8/10 puan verdi
İçerikten çok Gazali’ye yer verilmiştir, ipucu içermez.
Nizamülk, El-Cüveyni, Melikşah, Alparslan ve Gazali kimlerdir, bilir misiniz? Türk tarihinin ilk üniversitesi ‘Nizamiye Medresesi’nin bir araya getirdiği ve tarihe damga vurmuş, bu bilgeler; Matematik, felsefe, din ve tıp gibi bir çok ilmi icra etmiş, çevre bölgelerden öğrenciler yetiştirmiştir. Gerektiğinde, islam dışı coğrafyalardan eğitimciler getirmişlerdir. İşte bu kadim dönemde, Gazali’nin şöhreti, dört bir yana yayılmıştır.Birçoklarının hayalini kurduğu her şeye kavuşmuştur. Ancak bir süre sonra, her şeyi elinin tersiyle itip -kendisine gülenlere kulaklarını tıkayarak-ömrünü Hak’ka adamıştır.Doğu’da ve Batı’da hala etkisini sürdüren Gazali, yaşadığı dönemde, birçokları tarafından ağır eleştiriler almıştır. Büyük etki yaratan tüm kadim bilgelerde olduğu gibi. Türkçe’ye uygun olarak tekrar yayımlanan eserde, kuşların yaratılışından, ateşin varlığına, bitkilere, insanlara, gökyüzüne, yıldızlara kadar birçok konu hakkındaki tefekkür ve hikmet irdelenmiştir. Ayet ve hadislere dayanılarak oluşturulan metinler, tefekkür alemimizin darlığını göstermektedir. Olağan gelen, yaratılıştaki rahmete tekrar hayret ve minnetle bakmamızı sağlamaktadır.Keyifli okumalar … Not: Gazali’nin yaşadığı dönemde, bir de ‘Hasan sabah’ (tarihin ilk teröristi) vardır ki -bknz. Alamut Kalesi- ona yer verilmemiştir. Zira Hasan Sabah’ın mirası, halefleri aracılığıyla; günümüzde şirket şeklinde yönetilen ve kendini devlet adleden kurumlar ve ona bağlı bir takım ‘birleşmiş’(!) kuruluşlar tarafından eksiksiz, yerine getirilmektedir.Bknz. İslam Coğrafyası’na reva görülenler.
Gökyüzüne Bakmanın Faydaları
Gökyüzüne Bakmanın Faydalarıİmam Gazali · Nesil Yayınları · 20221,702 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
Felsefe-din, felsefe eleştirisi, Farabi
Bu kitabı özellikle Farabi 'nin mutluluğun kazanılması kitabının akabinde okudum. Çapraz okumalar icin. Cok beğendim. Özellikle felsefe alanına girmek isteyen yada ilerleyen kişilerin okumasına da fayda görüyorum. Otobiyografik olması anlaşılmasını kolaylaştırıyor çünkü samimi bir dille yazılmış. Benim gibi felsefe ile inancı bir araya getirmeye çalışan biri olarak el altında bulunduracağım kaynaklardandır. Gazali hakikat dediği tarafı kanıtlasa da ilerisini açıklamaktan kaçınması ve eylemi uygulamak zorunda bırakmaktadır. Bu konudaki(tasavvuf) tüm kaynaklar eylemi(ibadeti) zorunlu kabul ediyorlar. Ek olarak dini bir alim olarak farabi ve ibn. Sina'nın argümanı olan vahdeti vücudu reddiyelemesine rağmen Muhiddin ibn Arabi (r.a) gibi kendisinden sonra gelen kisinin vahdeti vucud ile dini bir araya getirmesi ve iki taraf arasindaki keskinliği azaltmasıdır. İncelemek isteyenler fususul hikemi okuyabilirler.
El-Münkız Mine’d-Dalâl
El-Münkız Mine’d-Dalâlİmam Gazali · Ketebe Yayınları · 20234,323 okunma
315 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.