Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylediği 75 Söz | Atatürk Sözleri ve Anlamları Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşam şekli ve üstlendiği görevleri gereği çok yönlü bir liderdi. Verdiği demeçler, söylediği sözler, aktardıkları ve daha nicesi hayatın her alanında önemli tavsiye, fikirler ve sözleri içeriyor. Spor,
İLÂHİ TERBİYE ile KÂMİL EĞİTİM
Insanı yoktan var eden, şerefi kılan, Cenâb-ı Rabbü'-àlemin'dir. Bu dünyaya hiçbir şey bilmez bir halde getirdiği insana, bilmediği şeyleri öğretip hakikat yolunu gösteren O'dur. Yüce Mevlâ, nasıl konuşulacağından nasıl giyinip nasıl yürüneceğine kadar her şeyi Hz. Adem'e [aleyhisselâm] öğretmiştir. Âdem aleyhisselâm, dünyada bulunmak, hayatını idame ettirmek için gerekli olan temel bilgileri öğrenmiş ve zürriyetine in- tikal ettirmiştir. Bizim nasıl öğrendiğimizi hatırlayamadığımız kimi bilgilerin kökeni Hz. Adem'e [aleyhisselam] kadar gider. Bu hayati temel bilgiler ırsi bir intikalle insanlığın tamamını kuşatır. İnsanın hayatı zamanla değişmiş ve şartlara uygun yeni bilgilerin yeni davranışların edinilmesi gerekmiştir. Bu bilgiler ve davranışların öğrenilmesi, her insan kendisi keşfetmek zorunda kalmadan, atalardan gelen yaşama düzeni (gelenek) içinde gerçekleşmiştir. Öyleyse şimdi bildiğimiz tavır ve davranışlar bize öteden beri gelen bir geleneğin mirasıdır. Temeli Hz. Adem'e [aleyhisselâm) ka- dar uzanan bu bilgiler insanı insan yapan, insanca davranışın nasıl olduğunu öğreten, insanı eğiten bilgilerdir.
Reklam
Mustafa Kemal
Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır... Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır... Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir. Bir insan böyle hareket ederken 'Benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığımı fark edecekler mi?' diye bile düşünmemelidir. Hatta en mutlu olanlar, hizmetlerinin Bütün nesillerce bilinmemesini tercih edecek karakterde bulunanlardır.
İnsanlığın düşmanı izmlerden uzak durur onlara düşmandır.
(4) Tevhid ehli, İslâm dâvâsının eri olup, uyduruk bâtıl dâvâlardan beridir. Her adamın bir dâvâsı olduğu gibi, o da tevhid dâvâsının eridir. Dâvâsına hizmet etmek, onun için şe reflerin en büyüğüdür. Bu büyük şerefi elde etmek uğruna hayâtını dâvâsına vakfeder. Vakfedenlerle birlikte hareket eder. Muharref ve uyduruk dinlerden, insanlığın düşmanı izmlerden uzak durur, onlara düşmandır. Onun büyük hedefi; İslâm'ın galibiyeti için mücadele etmek olup, bu hedefe giderken önüne çıkan tüm engelleri aşar. Engeller ve engelleyenler, onunla amacının önüne geçemez. Muvahhîdlerin ortak gâyede toplanıp, vahdet oluşturmaları için gayret sarf eder.
Zulme uğramış halkı zulme karşı müdaafaa etmek "insanlığın şerefi"dir.
"Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır... Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir. Bir insan böyle hareket ederken 'Benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığını fark edecekler mi?' diye bile düşünmemelidir. Hatta en mutlu olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce bilinmemesini tercih edecek karakterde bulunanlardır."
Sayfa 9 - Mustafa Kemal Atatürk, Romanya Dışişleri Bakanı ile, Ankara Palas, 1937Kitabı okudu
Reklam
"Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır... Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır... Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir. Bir insan böyle hareket ederken 'Benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığımı fark edecekler mi?' diye bile düşünmemelidir. Hatta en mutlu olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce bilinmemesini tercih edecek karakterde bulunanlardır."
Sayfa 9
"Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır... Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır... Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir. Bir insan böyle hareket ederken 'Benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığımı fark edecekler mi?' diye bile düşünmemelidir. Hatta en mutlu olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce bilinmemesini tercih edecek karakterde bulunanlardır."
Sayfa 9 - Mustafa Kemal'in 1937 yılında Ankara Palas'ta Romanya Dışişleri Bakanı'yla yaptığı bir konuşmada söylediği sözler
Yeni Diyalektik
_Tanrı, ilk ateisttir. Ateistler _Tanrı, ilk masondur. Masonlar _Orospu çocuğu. Marques de Sade _Herkesin tanrısı kendine benzer. Yamyamların tanrısı bir yamyam; savaşçıların tanrısı bir savaşçı; hırsızların tanrısı hırsız; aşıklarınki de aşk tanrısı olacaktır. Ralph Emerson _Trakyalılara göre tanrı, sarışın ve mavi gözlüdür. Öküzlerin elleri
Ne güzel anlatmış Atam
“Zamanında kitaplar karıştırdım. Hayat hakkında filozofların ne dediklerini anlamak istedim. Bir kısmı her şeyi kara görüyordu. “Mademki hiçiz ve sıfıra varacağız, dünyadaki geçici ömür sırasında sevinç ve mutluluğa yer bulunmaz” diyorlardı. Başka kitaplar okudum, bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki: “Madem ki sonu nasıl olsa sıfırdır, hiç olmazsa yaşadığımız sürece şen ve neşeli olalım.” Ben kendi karakterim bakımından ikinci hayat görüşünü beğeniyorum, fakat şu sınırlar içinde: Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır. Besbelli ki, o adam birey sıfatı ile yok olacaktır. Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Anlayışlı bir adam, ancak bu şekilde hareket edebilir. Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir...”
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Reklam
Sonuç olarak işbirliği yapan ve emirlere uyanlara, "neden itaat ettin?" sorusunun değil, "neden destekledin?" sorusunun sorulması gerekir. Bu kelime değişikliği, kelimelerin, asli özelliği konuşan bir varlık olan insanın düşünme süreci üzerindeki özel ve hâkim etkisini bilenler açısından, anlamsız, semantik bir kelime oyunu değildir. Elbetteki kötücül "itaat" sözcüğünü ahlaki ve politik düşünce sözlüğümüzden çıkarıp atmamız büyük bir kazanç olurdu. Bu sorular üzerine kafa yormak ise bize özgüvenimizi, hatta gururumuzu -eski zamanların, belki insanlığın değil ama insanın şerefi veya onuru diye adlandırdıkları şeyi- bir ölçüde de olsa yeniden kazandırabilir.
Zamanında kitaplar karıştırdım. Hayat hakkında filozofların ne dediklerini anlamak istedim. Bir kısmı her şeyi kara görüyordu. “Mademki hiçiz ve sıfıra varacağız, dünyadaki geçici ömür sırasında sevinç ve mutluluğa yer bulunmaz” diyorlardı. Başka kitaplar okudum, bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki: “Mademki sonu nasıl olsa
Akıl,Din,Ahlak
İnsanlığın şerefi, Aklıyla; asaleti, Diniyle; Şahsiyeti Ahlakıyladır. Hz. Ömer (r.a.)
·
Puan vermedi
Olması gerektiği gibi
“BURADAKİ EN BOL ŞEY, ÇOCUKLUĞUNU YİTİRMİŞ ÇOCUKLAR” Uçurtma Avcısı; dünya üzerindeki temel değerleri, insanlar arası ilişkileri, hak mücadelesini, savaşı ve çocukları, şiddeti ve şiddet ile korkunun bir ülkeyi geçmişten geleceğe nasıl değiştirebileceğini iki kapak arasında anlatabilen bir insanlık monoloğudur. İronileri de bir motif gibi
Uçurtma Avcısı
Uçurtma AvcısıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2021164,2bin okunma
255 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.