Alyssa

72 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Mumyanın Uyanışı
Necib Mahfuz
Necib Mahfuz
’dan okuduğum ilk kitap. Okumak isteyip nedense ertelediğim bir yazardı. Okumama eşlik eden
Cihan Karabulut
Cihan Karabulut
ile yazara güzel bir başlangıç yapmış olduk. Kendisinin tatlı ısrarlarıyla okumaya başladım. İkimiz de oldukça beğendik. Yazar genelde siyasi ve sosyokültürel eleştirileri kurgusuna yediriyor. Aslında çok sevdiğim bir yazım şekli ama yazara neden bu kadar geç kaldığını anlayamadım. Arap Dili ve Edebiyatından ise ilk kitabım ve kesinlikle
Necib Mahfuz
Necib Mahfuz
ile beraber son olmayacak. Kitap, Antik Mısır döneminden esintiler içeren beş öyküyü içeriyor. Özellikle ilk iki öykü daha çok nasihat değerinde. Bilgelik, erdemlik ön planda iken diğer üç öykü birbirinden farklı olmakla birlikte bu iki öyküden de farklı. Yazarın bu kitap özelinde en iyi başardığı şey; Antik Mısır öyküleri adı altında birden farklı konuyu ve yazım şeklini ustaca okuyucuya aktarabilmek. Her öyküde farklı bir hisle doluyorsunuz ve yazar bunu size oldukça iyi aktarıyor. En sevdiğim öykü ise “Öteki Dünyadan Bir Ses”. Çoğu insanın merakıdır sanırım dünya hayatı ve ölüm sonrası. Bazı medeniyetleri daha fazla yormuştur sanırım bu düşünce. Mısır da onlardan biri bana kalırsa mumyalama inancı ile. Etkileyici bir sondu. Ben çok beğendim. Çevirmen
Mehmet Hakkı Suçin
Mehmet Hakkı Suçin
ise harika bir iş ortaya koymuş. Atmosferi çok iyi yansıtan bir çeviriydi.
Mumyanın Uyanışı
Mumyanın UyanışıNecib Mahfuz · Can Yayınları · 202444 okunma
Reklam
168 syf.
3/10 puan verdi
Sadece kötü. Yerlere göklere sığdırılamayan ve okuyanların ayılıp bayıldığı bir kitap olan Postane Günlükleri, sıradan bir romanın bile ulaşabildiği bir seviyeye yaklaşamıyor bile. Monoton ve sıradanlığı bunca iyi işleyen yazarlar varken bu kitaba şans vermeyi hiç istemezdim. Ne okuduğunuzu anlamlandıramadığınız ne amaçla yazıldığı asla anlaşılmayan watpadd cinselliğinden farksız bir kurgu.
Dinlenme ve Rahatlama Yılım
Dinlenme ve Rahatlama Yılım
geçen sene okuduğum ve ortalama bulduğum bir kitaptı. Karakterin buhranını iyi ele alan bir kurgusu vardı. Hafif muzip tarafıyla oldukça eğlendirmişti beni. Postane Günlükleri’ni okurken benzer hislerle karşılaşacağımı düşünmüştüm, tamamen hayal kırıklığı. Denenmiş ama olmamış. Kitabın elle tutulur bir yanını ben bulamadım.
Cihan Karabulut
Cihan Karabulut
ile beraber okuduk hatta ben okumaya bile katlanamadım. O da benimle aynı fikirde. Malina, Niteliksiz Adam, Kayıp Zamanın İzinde gibi kitapları okuyan ve seven çoğu okura bu kitap tamamen zaman kaybı gibi gelecektir. Anlaşılamayan ilişkiler, sıradan bir PTT çalışanı ve onun anlatılamayan dümdüz hayatı. Okumayın.
Postane Günlükleri
Postane GünlükleriVigdis Hjorth · Siren Yayınları · 2023380 okunma
600 syf.
10/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Günlerime eşlik eden, birçok anlamlı alt metni ile asla aklımdan çıkmayan bir kitaptı Mara ile Dann. Lessing’in kalemiyle tanıştım ve müdavimi oldum diyebilirim. Sandığımızdan daha ileri bir zamanı konu alıyor kurgu. Buzul çağını zor atlatan bir dünya sonrası baş gösteren kuraklık ve bu nedenle ikiye bölünmüş bir dünya. Kurgunun yola çıkış şekli
Mara İle Dann
Mara İle DannDoris Lessing · İş Bankası Kültür Yayınları · 202345 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
215 syf.
9/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Normal miyim yoksa mutlu mu? Jeannette Winterson, bende
Annie Ernaux
Annie Ernaux
Patti Smith
Patti Smith
tadı bıraktı. Yargılayıcı, muzip üslubu Patti; anılarından doğurduğu kurgusu ile de Ernaux’a benzettim. Evlat edinilen, yuvasını kabul etmeyen bir kız aslında Winterson. Bu kitabında daha çok annesi ve kendisinin zıtlıklarını ve ilişkilerini anlatmış. Tek Meyve Portakal Değildir’in kesişimi olarak da bahsediyor bu kitabı için. Müthiş içten yazıyor. Düşüncelerini, tavırlarını ve yazım şeklini çok beğendim. İlk kitap olarak okunabilir. Tek Meyve Portakal değildir de güzel bir başlangıç olabilir. Dağınık ama birbiriyle ilintili anıları hakkında yazıyor. Çekincesiz ve komik. Kalemiyle tanışılmalı. Başlığı ile beni kendine çekmişti. Başlığın anlamı ise yaralayıcı. Annesini seven ama bir o kadar da içinde bulundurmayan biri. Çok güzeldi.
Normal Olmak Varken Neden Mutlu Olasın
Normal Olmak Varken Neden Mutlu OlasınJeanette Winterson · Sel Yayıncılık · 2015641 okunma
128 syf.
7/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Eıchendorff, Alman romantizminin en önemli şairlerinden biriymiş. Duygulu ve sade bir yazımı var. Çevresinden bunalan bir karakterin kendini aramak ve kafa dinlemek üzerine gezgin olmasıyla başlıyor. Ama kısa sürede aşk kapısını çalıyor. Çok muzip, saf ve komik bir karakter. Başına gelen kalmıyor. Son sayfalardaki bir alıntı da kitabı oldukça iyi anlatıyor. “Her edepli romanda olması gerektiği gibi: keşfetme, pişmanlık, barışma.” Hızlı bir temposu var. Olay odaklı kısa bir roman ama ona rağmen başkarakterin o tatlı saf duygu durumunu birçok farklı şekilde anlayabiliyorsunuz. Araya alınabilecek çerez, tatlı romanlardan. Romantik ve lirik anlatım seviyorsanız hoşunuza gidecektir. Bazı bağdaştırmaları çok hoştu. Natüralizm ve romantikte görünen doğaya dönüş de yoğundu. @isildurunvarisi1ile okuduk. Kendisi benden daha hızlıydı. İkimiz de beğendik. Tatlı bir roman. Çeviri de çok güzeldi. Farklı deyimleri ve anlatımları dipnotlarla oldukça iyi bir şekilde okurlara geçirebilmişler.
Bir Aylağın Hayatından
Bir Aylağın HayatındanJoseph Freiherr von Eichendorff · Can Yayınları · 202343 okunma
Reklam
Reklam
66 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.