Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

M. Yıldız

M. Yıldız
@kalender_i
Sen bir kalemsin, güzel yaz beni..
Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun...! C.S.T
Reklam
M. Yıldız
2021 okuma hedefini ekledi.
2021 OKUMA HEDEFİ
0/20 kitap - %0 tamamlandı
Henüz kitap okumadı
20 kitap
0 sayfa
0 inceleme
0 alıntı
''Okuman lazım evlat. Evirip çevirmeyi, göze girmeyi, falan filan bırakıp okuman... Bir düşün oğlum, bir düşün.'' Nazım Hikmet Ran İyi ki doğdun USTA...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine bastığında, iki kişi onunla evlenmek ister. Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsça'da "Güneş ve Ay"anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa, diğeri ise Mimar Sinan'dır. Padişah kızını Rüstem Paşa'ya verir. Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan'a deliler gibi aşıktır! Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır. Üsküdar'a, Saray'ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii'nin temelini atar ve 1548'de bitirir. Camiyi yaparken, eserine sanki "etekleri yerleri süpüren bir kadının" dış çizgilerini verir. Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı'da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul'un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan'a. Cami küçücüktür. Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse 161 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır. İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan'ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana. İşte, aşka adanmış iki eser. Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar'daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart'ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin. Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan'ın doğum günüdür. Göreceğiniz manzaraysa şudur: Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar'daki camiinin ardından ay doğar! (Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay. Akıllara ziyan bir hesaplama, fevkalâde bir güzellik anlayışı.)
Reklam
İyi Bayramlar
Yılda bir kurbân keserler halk-ı âlem ıyd içün, Dem-be-dem sa'at-be-sa'at ben senün kurbânınam. [Yılda bir kez kurban keser alem halkı bayram için, oysa ben her gün, her an senin kurbanınım.] Fuzûlî
Münzevî
Bir gün yaşlı bir münzeviye sorarlar: ( Münzevi, Arapça kökenli bir kelime olup, insanlardan kaçan, yalnız yaşamayı tercih eden insan anlamındadır. ) - "Sürekli yalnız olmaktan bıkmıyor musun?" Münzevi cevap verir: - "Yapacak çok işim var. İki şahin eğitmem gerekiyor. Ve iki kartal. İki tavşan sakinleştirmek ve yılanı eğitmek.
Şair, şiirinde: “Neden eve dönmekten ibarettir hayat?” diye sormuş. Bir Aborjin atasözünde cevabına rastladım: “Biz bu zamana ve yere misafiriz. Geçip gidiyoruz. Amacımız; gözlemek, öğrenmek, büyümek, sevmek ve sonra eve geri dönmek.” Biz, bu zamanın içinde evini arayan yolcuyuz.
#erkekleryerinibilsin
@mahfuz_z Erkekler ömürlerinin yarısını harcarlar çeyiz sandıklarına diğer yarısını da Kadın sandıklarına #erkekleryerinibilsin 14:41 · 06 Haz 20 saatinde · Twitter for Android
Yaşamak
Alçaklığın ,Hainliğin, İkiyüzlülüğün ,Puştluğun, Kısacası cümle kokuşmuşluğun at oynattığı bir dönemde yaşamdan zevk alabilmek ancak zayıfların bahtiyarlığıdır. Esas olan; Sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde ve onurlu yaşamaktır.. Teslim olmadan, Boyun eğmeden, Sürünmeden, EI etek öpmeden yaşamaktır .
Reklam
224 syf.
·
Puan vermedi
Aşkımız Eski Bir Roman
Aşkımız Eski Bir RomanAhmet Ümit
7.9/10 · 24,5bin okunma
Rus bir beyin cerrahıyla Rus bir astronot din konusunda tartışıyorlardı. Beyin cerrahı dindar, astronotsa dindar bir kişi değildi. “Uzayda çok dolaştım” diye övünerek konuştu astronot, “ama ne Tanrı’yı gördüm ne de meleklerini!” Cerrah cevap verdi: “Ben de çok zeki beyinler ameliyat ettim, ama tek bir düşünce görmedim!” Felsefeye ilgi duyup okurken sıkılmak istemeyenler için roman havasında yazılmış MUHTEŞEM bir kitap..
59 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.