Karluklar, Altaylar ile Tanrı Dağları arasında yaşarken geniş Kazakistan bozkırlarında bulunanlar On Ok (On Kabile) adıyla teşkilatlandılar. Sonra bunların adı Türgiş oldu.
Sayfa 48
10. yy. ortası itibariyle, Karluklar ve Bulgarların yanında zikretmemiz gereken bir hadise olarak, Afganistan'ın güneyindeki kuşağında yaşadıkları görülen dönemin önemli Türk boylarından Halaçların da İslam'ı kabul ettikleri görülüyor. Bunları eski Hun kalıntılarının İslam üst hâkimiyeti döneminde yeniden derlenmiş hâli olarak görmek gerekir.
Sayfa 190Kitabı okudu
Reklam
Beni asıl üzen Oğuzlar, Karluklar, Kırgızlar ve Uygurlar gibi kardeş boylardır. Onlarla bir elin parmakları gibiyiz. Aynı atanın çocuklarıyız. Töreleri töremiz, dilleri dilimiz, dinleri dinimizdir ama gel gör ki kanlı bıçaklıyız. İşte kardeşi kardeşe kırdıran Çin fitnesi böyle bir şeydir.
180 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Türkistan Coğrafyasına Giden İbn Fadlan ve Seyahatnamesi
Kitap, İtil Bulgarları hükümdarının hem İslamiyeti öğrenmek hem de düşman ulus olan musevi Hazarlara karşı bir kale yaptırmak amacıyla Halife'den yeterli para istemesi sonrasında Abbasi Halifesi Cafer el-Muktedir Billah'ın talimatıyla 921'de İtil(Volga) Bulgarlarına gönderilen elçilik heyetinde yer alan İbn Fadlan'ın yazdığı
İbn Fadlan Seyahatnamesi
İbn Fadlan SeyahatnamesiRamazan Şeşen · Yeditepe Yayınevi · 2015622 okunma
En eski devirlerden başlayarak şöyle bir sıralama yapmak mümkün olmaktadır: -Hunlar zamanında Ting-ling'ler sonra Ogurlar. - Tabgaçlar devrinde Kao-ch'e'lar (Kanglılar). -I. Gök Türk devrinde Tölesler, 627'ye kadar. -Fetret devrinde 627-648 arası Sir Tarduşlar. -II. Gök Türk devrinde Türgiş ve Oğuzlar, Dokuz Oğuzlar. -Uygur devrinde Dokuz Oğuzlar, Karluklar, Oğuzlar. - Karahanlı devrinde Kıpçaklar. - Selçuklular devrinde Türkmenler (Oğuzlar).
Oğuzlar, Karluklar, Uygurlar ve Türkçe konuşan daha bir çok Türk toplumları, aynı zamanda genel Türk (Törük) adını taşırlar. … Yörük kelimesi yürüyüş halinde, göçebe anlamında ilk defa Osmanlı bürokratları tarafından kullanılmıştır. Doğu Anadolu’da akkoyunlu ve şah İsmail’in tebaası olan Türkmenlerden kendi Türkmenlerini ayırt etmek ihtiyacı ile Osmanlılar, yörük adını tercih etmişlerdir.
Sayfa 189 - Türk adı ne ifade eder?Kitabı okudu
Reklam
194 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.