Kendini bulmak için yalnız kal
Halbuki selametinin yalnızlıkta olduğunu görüyorum. Hâlâ, bugün bile şuna kaniyim ki, bir müddet daha bocaladıktan sonra, yolunu bulacaksın, fakat yalnız olman lazım.
Sayfa 313·Kitabı okudu
Oysa artık bir limana sürüklenmek istiyorum, Deniz. Kök salmak istiyorum. Bir yerde ya da birinin yanında biraz olsun kalabileceğime inanmak istiyorum. En azından kafamın içinde bazı şeylerin akmadan öylece kalabildiği, dışarıda son sürat de­ğişen manzaraya inat, içeride, bazen çok derinde, kaçıp sakinle­diğim bir bahçe bulmak istiyorum. Zamanın gülünç bir detaya dönüştüğü o bahçede, ağaçların bilgeliğine falan ulaşmak isti­yorum. Kayaların, dağların, denizin ne olsa sarsılmayacak gibi görünen bütünlüğüne kavuşmak. Yalnızlığın o kadar da yalnız bir şey olmadığı, tek başına da olsan evrendeki her şeyin bir par­çası olduğunu önlenemez şekilde hissettiğin, bir ağacın gövdesi neyse, benim de tam olarak o olduğumu, o kadar olduğumu, daha fazlası olmadığımı iyi bildiğim bir bahçe.
Sayfa 71·Kitabı okuyor
Reklam
Bir Şair Bir Kitap
Dilek Kartal – Çifte Açmaz çok mu güzel diye orda çocuklar
İz
"Birini bütün insanlığın timsali diyebileceğin kadar sevebildigini hayal edebiliyor musun? O yoksa hiçbir insanın,insan olduğuna dair inancın kalmayacak kadar..."
Alıntı
Kendini bilmek, kendini bulmaktır.
Sayfa 280·Kitabı okudu
‘’Kendini arayabilmek, kendi sesindeki kaygıyı duymak ve kendini avutmanın bir yolunu bulmak…’’
Sayfa 41·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Reklam
Reklam