Avcının Kılıçları 1.kitap

1000 Ork

R. A. Salvatore
Çevirmen:
Ali Seval
Tahmini Okuma Süresi:
11 sa. 17 dk.
Sayfa Sayısı:
398
Basım Tarihi:
2008
Yayınevi:
Laika Yayıncılık
ISBN:
9789758904389
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Unutulmuş Diyarlar (kalp) ben <3 :)
10/10
·398 syf.··
2025 6. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 03 Nisan 2025 23:43
Drizzt Do’Urden efsanesindeki en aksiyonlu, en vahşi, en kanlı ve bir an bile soluklanmaya fırsat bırakmayan kitap, bu kitap diyebilirim. Savaş, entrika, ırklar arası çekişme ve mücadele hatta, ırk içindeki çekişme ve mücadele. Her şey var. Leziz. Efsane ve Drizzt serisi devam ettikçe karakterlerin değişimi ve gelişimine şahit oluyor, atıldıkları maceraların ve yaşadıkları anların onları nasıl birer kişiliğe dönüştürdüğünü satır satır okuyoruz. Asıl kahramanlarımız dışında kalan yan karakterlerin nasıl da hikayeye etki edebildiğini, öyle kilit anlarda öyle bir müdahalede bulunup, hikayeyi bambaşka yerlere sürüklemesini lokum gibi okuyoruz. Müthiş ya, ef-sa-ne! Avcının kılıçları serisinin ilk kitabı da aksiyonlu başlayıp müthiş bir finalle bitiyor. Müthiş bir seri, müthiş bir efsane. Neden bu kadar sevildiğini Unutulmuş Diyarlar serilerini okumaya devam ettikçe anlıyorsunuz. Müthiş. Müthiş!!!
1000 OrkR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2008158 okunma
Puan vermedi·398 syf.··
2019 67. kitabı
Avcının Kılıçları serisi ilk kitabı. Ekip yine birlikte. Wulfgarın da tamamen dönüşüyle tıpkı eskisi macera peşinde koşturuyorlar. Bruenor kral olacak ama son bir aksiyon istiyor. Kuzey dağlarında çok fazla ork var ve gurubumuz bunları temizleme derdinde. Ancak düşmanlarının ne kadar kalabalık ve güçlü olduklarının farkında değiller. Bundan sonra spoiler. Finalde nihayet grubun dağılmasına çok sevindim. Cattbrie drizzt ilişkisi de artık çok sıkıcı oldu. Ve drizzt sanırım karanlık tarafını öne alıyor. Biraz farklılık okumak iyi olacak.
1000 OrkR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2008158 okunma
9/10
·398 syf.··
Beğendi
·
2017 98. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 21 Mayıs 2017 00:00
Dikkat spoiler içerir. Kral Gandalug ölür ve Bruenor'un tekrar tahta geçmesi gerekmektedir. Ancak dört adet kaçak drow'un işbirliğine soktuğu orklar ve ataz devleri kervanları yağmalamakta ve köylere saldırmaktadır. Bu arada Mithril salonlarının rakibi olan Mirabar kentinde Bruenor ile karşılaşan komutan Torgar, onlardan etkilenir ve kendi kentindeki çatışmalardan sıkılarak Mithril salonlarına doğru yola çıkar dört yüz cüce ile beraber. Yüzlerce orku öldüren Bruenor, Drizzt, Cattibrie, Regis, savaş öncüsü Pwent ve komutan Dagnabit Shallows kasabasına yerleşir. Bu arada Cadderly'nin yardımcıları olan cüceler Ivan ve Pikel de Bruenor'un taç giyme merasimi için yola çıkmışlardır. Ancak ayaz devi kraliçesi Gerti ve ork kralı Obould'un gönderdiği bir ork ve on devlik bir kuvvet, Shallows kasabasını kuşatmaya almıştır. Acaba bu ordu başarılı olabilecek midir? Drizzt ve arkadaşları bu yıkımdan sağ salim kurtulabilecek midir? Torgar ve Pwent'in birlikleri zamanında kasabaya yardım getirebilecek midir? Soluksuz okunan bir roman.
1000 OrkR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2008158 okunma
9/10
·398 syf.··
Beğendi
·
2023 67. kitabı
·
16 günde okudu
·
Okunma: 31 Aralık 2023 22:42
Yaşanan birçok macera ve savaştan sonra Drizzt ve yol arkadaşları Kelvin Yığını’na dönmüştü. Bruneor’un dedesi Gandalug tekrar Mithril Salonu kralı olmuştu fakat onun ölüm haberi Bruneor’a ulaştığında tekrar salona dönmek ve kral olmak zorunda kalır. Maceralarla dolu bir yaşam varken kral olup salona tıkılmak Bruneor’u sıkıntıya boğar. Klanını ve yol arkadaşlarını toplayarak yola çıkar ama mümkün olduğunca macera arayarak yolu uzattıkça uzatır. İll durak bir insan tarafından yönetilen ve ticari çakışmalar yüzünden salona nefret ve kin dolu Mirabar’a uğrar. Buranın halkının yarısı cücedir ve oldukça hoş karşılanır fakat kral bu durumdan fazla rahatsız olur ve bunun yansıması krallık içinde bir isyana ve cücelerin Mirabar’ı terkine kadar uzar. Bu sıralarda akıllı zeki ve savaşmasını bilen taktiklerine güvenilir bir ork ortaya çıkmıştır ve yaraltında yaşayan orkları arkasına alıp Dünyanın Omurgası’nda bir ordu kurmaya başlamıştır. Şiödiye kadar örneği görülmemiş hatta bir insan bir elf kadar işinibilen bu ork Ayaz Devleri’nide müttefik olarak alıp yollarda baskınlara başlar. İnsanların köylerine saldırıp yerle bir eder. Bu baskınlardan kurtulan Fellbar’lı cücelerle yolu kesişen Bruneor onlara yardım eder ve intikam için dağlara döner. Komutanı Dagna ise bir an önce taç giymesi için onu ikna edemez. Bu iz sürme ve ork kanı akıtma hevesiyle Shallows şehrine giderler ve o şehirde iken ork Obould Bol’ok’un ordusu tarafından kuşatılıp yenilgiye uğratılırlar. Bu baskın sırasında Drizzt ve yol arkadaşları ayrı düşer, şehre yapılan saldırıları ızaktan gören Drizzt tüm arkadaşlarının öldüğüne kanaat getirir ve dağlarda tek başına kalır. Şimdiye kadar görülmemiş bir ork birliği tüm kuzeyi tüm insanları ve cüceleri tehdit etmeye başlamıştır. Tüm iyi ırklar bu mücadelede yer almak
1000 OrkR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2008158 okunma
Puan vermedi·398 syf.··
2019 51. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 27 Şubat 2019 22:47
Dört kaçak drowun kar ve kaos arzusuyla organize ettiği ayaz devleri ve orklar yerüstü halklarına savaş açıyor. Kral Gandalug ölünce Mithril Salonları kralı olarak taç giymek üzere Bruenor ve yanında yoldaşları Buzyeli Vadisinden yola çıkıyor. Yolda klanına ticari anlamda rakip olan Mirabar' a uğrayıp burada bulanan cücelerden Torak' ın sevgi ve saygısını kazanıyor. Gizli düşmanlardan habersiz seyahat devam ederken orkların saldırdığı cücelerle karşılaşan ekibimizin ve mithril salonlarının kralı olup pasif hayatta mahkum kalacağı endişesiyle dostlarını belki de son bir maceraya sürükleyen Bruenor' un sonu mu olacak. Macera hız kesmeden devam ediyor. Drizzt' le kalın. Benim bulduğum seri sıralaması; Kara Elf Üçlemesi 1. Anayurt 2. Sürgün 3. Göç Buzyeli Vadisi Üçlemesi 1. Kristal Parçası 2. Gümüş Damarları 3. Buçukluğun Mücevheri Drizzt Do’Urden’in Maceraları 1. Miras 2. Yıldızsız Gece 3. Karanlığın Kuşatması 4. Şafağa Geçit Karanlığın Yolları 1. Sessiz Kılıç 2. Dünyanın Omurgası 3. Kılıçlar Denizi Avcının Kılıçları 1. 1000 Ork 2. Yalnız Drow 3. İki Kılıç Değişimler Serisi 1. Ork Kral
1000 OrkR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2008158 okunma

Yazar Hakkında

R. A. SalvatoreYazar · 51 kitap
ABD'li fantezi kurgu ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile bilinir. Salvatore, Leominster, Massachusetts'de doğdu. Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu. İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı. En tanınmış karakterleri arasında drow Drizzt Do'Urden yer alır. Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikayesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı. Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.