Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

45'lik Dergi - Sayı 1

45'lik Dergisi

45'lik Dergi - Sayı 1 Gönderileri

45'lik Dergi - Sayı 1 kitaplarını, 45'lik Dergi - Sayı 1 sözleri ve alıntılarını, 45'lik Dergi - Sayı 1 yazarlarını, 45'lik Dergi - Sayı 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
47 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
52 günde okudu
Bu inceleme
CEYLAN
CEYLAN
'a ithaf edilmiştir.. Dergiyi yerin dibine sokmuş, ben göklere çıkartmayacağım ama hakkını vereceğim. Ve incelemede ki sorularıma cevap istiyorum. İncelemene karşı inceleme yapıyorum sayın Örtmenim :) Buyrunuz bir bakalım... :) Öncelikle dergi'nin içeriği fazlasıyla dolu. Moğollar ve Hippileri
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
Türkiye'de Moğallar Olmak Kolay Mı? :)))
Cahit Berkay: (...)O zamanlar arabayla dolaşarak reklam yapıyorlar. Adam bağırıyor "Sayın Kayserililer, Igor'lar sizi bu akşam mantı yerine müzik ziyafetine davet ediyorlar" diye. Igor'lar ne lan! Bir yerde de MÖ'ler dediler. "Möö" dediler ya! Hahahha!!! =))))
Sayfa 14 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Reklam
Cahit Berkay: (...)Sen kıçını yırt Amerikalı gibi gitar çalamazsın çalsan bile o senin DNA'nda yok. Sen önce kendi kültürünle haşır neşir olacaksın, beslenme çantanı kendi kültürünle dolduracaksın, ondan sonra üstüne diğer kültürleri ekle ama önce kendi kültürün! Sanat müziğiyle büyüdüm, Batı müziğini de dinledim ondan sonra Cahit Berkay oldum.
Sayfa 14 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Taner Öngür: Zaman hem çabuk hem de yavaş geçti ama hepsini saniye saniyesine yaşadık. Bizim yaşlılığımız farklı, kendi yaşıtlarımız gibi değiliz. Geriye çok bakmayı sevmem. Geriye bakarım ama anlamak için kendi yaşadıklarıma değil, başka yaşananlara, yaşanmışlıklara bakıyorum. Genelde geleceğe ne bırakabiliyoruz onu düşünüyorum. Çünkü geleceğe ne bırakabileceğimiz önemli.
Sayfa 13 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
60'Yıllar, Enstrümanlar ve Barış Manço
...60'lı, 70'li yıllarda sizinle beraber bir çok grup kuruldu. Enstrümanlar nereden bulunuyordu? Taner Öngür: 60'lı yıllarda Avrupa'ya giden Türk işçileri, Türkiye'ye geldiklerinde getirirlerdi. (...)Barış'ın (Manço) da bulduğu bir yol vardı, kanunları incelemişti ve tır kanunundan yararlanarak getiriyordu. Bunu nasıl yapıyordu bilmiyorum ama (gülüyor). Türkiye'ye Höfner ya da Framus marka gitarlar gelirdi.
Sayfa 13 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Moğolları kurduğumuz yıllarda Türkiye'de rock müziğin ne olduğu bile bilinmiyordu. Cahit Berkay: ''Rock Müzik'' diye bir terim yoktu. Bizim yaptığımız müzik, ''beat müzik'' olarak adlandırılıyordu. Pop şarkılarına da ya Türkçe sözlü hafif Türk müziği ya da ''aranjman'' deniliyordu. Rock lafı Woodstock'lı yıllarda, 70'lerin ortasına doğru çıktı. Rockn Roll'dan geliyor ama bu felsefede içine giriyor.
Sayfa 12 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Reklam
Darbeciler'in İşine Gücüne Bak, Şaka Gibi;
"Yerli Hippilerin rüyası ise 12 Mart 1971 darbesine toslayıncaya kadar devam etti. Cunta gelir gelmez ilk iş olarak saçını uzatan gençleri yakaladığı yerde eşek tıraşından geçirdi."
Sayfa 8 - 45'lik Dergi, Ümit Beyazoğlu, Hippi Kralı Ve KraliçesiKitabı okudu
"O yıllarda bir erkeğin saç uzatması, at kuyruğu yapması, küpe takması olacak iş değildi. Halbuki hippiler ''karı gibi'' saç uzatıyordu. Mesela taşrada bu makul bir linç nedeniydi."
Sayfa 6 - 45'lik Dergi, Ümit Beyazoğlu, Hippi Kralı Ve KraliçesiKitabı okudu
Basınımız Her Dönem Değişik;
1963'ten itibaren dünyanın ''Beatlemania" (Beatles Humması) adını taktığı harekete bizim basın ''Bitliler'' adını münasip görmüştü. Hippilerin bir adı daha vardı; Beatles'in ''She Loves You, Yeah Yeah Yeah'' şarkısının tekrarlanan ''yeah'' nidasından kinaye onlara Ye-Ye'ci de diyorlardı.
Sayfa 6 - 45'lik Dergi, Ümit Beyazoğlu, Hippi Kralı Ve KraliçesiKitabı okudu
47 syf.
3/10 puan verdi
Dergiler büyük bir emeğin ürünü. Binlerce zekanın imece usulü ortaya çıkardığı bir harikalar diyarı. İnce elenip, özenle seçilen yazılardan, resimlerden oluşmalı. Şimdi ben biraz kötü konuşacağım ama bunların da farkındayım. Özür dileyerek olmamış diyorum. Moğollar ve Hippiler ile ilgili yazı iyiydi. Onun dışında bir de nadir plaklardan bahsediliyor. Gerisi şu konseptin içini dolduramamis uyduruk yazılarla, bir sayfayı gereksiz kaplayan afişlerle dolu. Bu dergi tutmaz. Fikir güzel, ama bunun daha iyisini yapmışlardı. Meraklısı için: 3 ayda bir çıkan 'Plak Mecmuası'nı tavsiye ederim.
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
Reklam
Hippilere eşek traşı
Hippilere eşek traşı Hippiler oralarına buralarına çiçek resimleri çiziyorlardı. İspanyol paçaları, mini etekleri, olmadık yerlerinde dövmeleri, vahşi hızmaları, kirli tırnakları, bir karış uzamış sakalları, kaleşnikov gibi sırtlarında taşıdıkları gitarları, esrarlı cigaraları, incileri, boncukları, ulu orta sarılıp öpüşmeleri, sokaklarda dans etmeleri bu coğrafyanın kaldıramayacağı fiillerdi.
Sayfa 7 - 45'lik DergiKitabı okudu
47 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Derginin kapağı dikkatimi çekince, birden kendimi kaptırdım ve aldım. Hızlı bir şekilde dergiye baktım ve o an da beğenmiştim. Şimdi okuyorum ve tavsiye ediyorum. Yazı karakterlerinden mizanpajına, kullanılan kağıttan, görsellerin kullanımına kadar hepsi yerinde ve iddialı bir dergi. Çok fazla söze gerek yok. Alın, okuyun ve okutun diyebilirim. Eğer 'nostalji' ile ilgiliyseniz ve belli bir yaşın da üstündeyseniz 'evet ya, bunlar bunlar da vardı deyip, derginin sayfaları arasında kaybolabilirsiniz. Daha ilk sayısı ama şimdiden "Sevgili dostlar neden yazının geçmiş zaman notları olduğunu bu yazımda ve daha sonraki yazılarımda çok daha iyi anlatmış olacağım." diyor İmtiyaz sahibi Fuat Akyol. Ben de açıkçası daha şimdiden ikinci sayıyı beklemeye başladım. Dergi sayfaları arasında dolaşırken o eski gazete kupürlerine şöyle iç geçirerek baktım. Vay be! Nereden nereye dedim. Tabii, hemen tek seferde tüm dergiyi sindirmem zor ama bazı yazıları okudum ve beğendim. Sonra bir baktım Teoman'ın yazısının yanında TV'de 7 Gong dergisinin kapağı var ve birden o yıllara göndüm. yabancı gelmedi, sanki daha dünmüş gibi anılar canlandı vs.vs. Ezcümle: Derginin ilk sayısını kitapçıda görüp aldım ve beğendim.
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
"Zaman dedik ya; göz açıp kapatıncaya kadar çocukluktan gençliğe, bir daha açıp kapattığınız da gençlikten orta yaşa, bir daha açıp kapattığınız da ise artık yaşlılık döneminizdir bence. Sonrası tefarruat zaten. Ne yaptığına nasıl yaşadığına değerlerine doğrularına bakmalı insan." (Fuat Akyol)
Sayfa 3 - 45'lik DergiKitabı okudu
Merkez üssümüz 45lik Bar. Eskileri yad ederken, yeniliklerle buluşturmayı seviyoruz. Şeftali operasyon takımı 45lik Dergi'de daha çoğalarak büyütmeye karar verdik. Fuat Akyol Geçmiş Zaman Notları