2018 38. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2018 01:24
Benim adım bugün KÖLE. 1690 yılındayım, Amerika’dayım, siyahiyim ve kendi türüm tarafından eşya muamelesi görüyorum. Adım Florens, diğer kölelerin aksine yalınayak gezmeyi sevmiyorum, bu yüzden
2020 637. kitabı
Afro Amerikan edebiyatının gelişmesine büyük katkı sağlayan Nobel ve Politzer ödüllü yazar Toni Morrison bu eserinde Amerika da köle ticaretinin palazlandırılan 1600lü yılların sonuna sonuna çeviriyor gözünü Morrisonun , beyazların insanı dahi ticari bir unsur olarak gören acımasız dünyasında ister çiftlik sahibi ister hizmetçi ister köle olsun hep yan rollere itilen kadınların iç çelişkilerinin ve mücadelelerinin etrafında masalsı trajik bir eserle vicdanlarımıza sesleniyor. İyi okumalar var olun
2022 11. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2022 20:55
Hem Pulitzer hem de Nobel edebiyat ödülünü kazanmış bir yazar, Toni Morrison. Merhamet de okuduğum ilk kitabı. Kitabın konusu ‘kadın’ diyebilirim. Bir çok kadının hayatı kesişiyor. Bir efendinin karısı, bir köle, annesi tarafından terk edilen bir kız çocuğu, kimsesiz başka bir kız… Hepsinin hayatı bir noktada birleşiyor. Bir şekilde hiçbiri özgür değil, hanım bile. 1600lü yıllarda kadın olmaya, yaşamaya ve ayakta kalmaya çalışıyorlar. Sadece kadın değil köle olan erkekler de anlatılıyor kitapta. Sanki her karakter bir şekilde zincirliydi, özgürlük sadece bir hayaldi. Anlatımı çok farklıydı. Bölümlerin başında hangi karakteri anlattığı tam olarak belli olmuyor, karakterin bir geçmişi bir şimdiki anı iç içe anlatılıyor. Bu nedenle okuması biraz zordu, ilk 50-60 sayfa kafa karıştırıcıydı. Sonrası ise daha akıcıydı, beklemediğim şekilde ilerledi. Yer yer gerçeküstü olaylar vardı ve ucu acık bırakılan noktalar vardı. Belki yazarla tanışmak için doğru kitap olmayabilir. Diğer kitaplarının daha akıcı, anlatımının daha net olduğunu okudum. Ama ben yine de bu kitabı okuduğum için çok memnunum. Zenciler, kölelik, kadın esareti konularında okuduğum diğer kitaplardan çok farklıydı. Meraklılarına tavsiye ediyorum.
2021 57. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2021 12:43
Afro Amerikan edebiyatının gelişimine büyük katkılar sunan, edebiyat dünyasında görünür kılan Nobel ve Pulitzer ödüllü yazar Toni Morrison’un merhamet isimli kitabını okudum. Yazardan okuduğum ilk eser olan bu kitap genel hatlarıyla Amerika’da 1600’lü yıllarda palazlanan köle ticaretinin anlatısını kadın karakterler üzerinden sunuyor. Kölelik, kimsesizlik ve kadınlık kimlikleri arasında savaşım veren karakterlerin varolma süreçlerini mükemmel boyutta ifade ediyor..
2021 41. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2021 22:28
Toni Morrison dram içerikli bir kitap ortaya çıkarmış. Kadınlar, erkekler, siyahlar, beyazlar... Hepsinin ruhunda açılan yaralar, hepsinin hüzünlü geçmişi, hepsinin geleceğe umutla bakışı,alt üst
Uyarı
Kitap hediye olarak geldiği için okumaya çalıştım ama olmuyo olmuyo..Beğenmediğiniz bir yemeği yemek zorunda kalırsınız ya işte aynen öyle.Bana bir şey vermedi.Vereceğinide sanmıyorum o sebepten dolayı kitabı yarım bıraktım.Boşuna paranızı ve paradan da değerli olan zamanınızı harcamayın böyle bir kitap için.Tek kelimeyle "DEĞMEZ "..
2017 30. kitabı
“Merhamet”in Gölgesinde Kadınlara Bakış Açımız Ve Tekerrür “Korkma. Yaptığım onca şeye rağmen kelimelerim seni incitmez. Arada bir ağlayarak ve tırnaklarımı etime geçirip kendimi kanatarak da olsa,
Hukuk
Kendimize Karşı Nazik Olmak Duyguların Derin Yolculuğu
2025 176. kitabı
Toni Morrison’un Merhamet’ini okurken, sanki bir aynanın karşısına geçmişim gibi hissettim; kitap sadece başkalarının dünyasını anlatmıyor, kendi iç dünyamın kapılarını da aralıyordu. Morrison’un
İnsan ve Duygular
2019 45. kitabı
Okunma: 10 Mart 2019 17:33
Florens, annesinin vazgeçtiği* köle bir kız çocuğu... Sorrow, denizde boğulmak üzereyken bulunan kimsesiz bir kız... Lina, köyündeki yangından sağ kurtulan birkaç çocuktan biri... Rebekka, ailesinden kurtulmak isteyen ve hiç görmediği bi adamla evlenmek için çok uzak diyarlara gönderilen Hanım... Willard ve Scully, bir şekilde birileri tarafından köleleştirilmiş iki erkek... Ve Jacob Vaark, çocukken yetim kalmış, merhamet sahibi bir Efendi... Eserde bu yedi kişinin hayatları birleşmeden önce yaşadıkları ve hayatlarının birleştiği dönemdeki olaylar, yedi kişi açısından tek tek anlatılıyor. Yani hayatın belli bir bölümü her biri yönünden yorumlanıyor, herbirinin penceresinden bakılıyor. İnsanların ırkı, dini, rengi, yoksulluğu veya cinsiyeti yüzünden yaşadığı / yaşabileceği sıkıntılar gözler önüne seriliyor. Üslub olarak biraz zorluyor insanı fakat etkileyici hayat hikayelerine şahit oluyorsunuz. İlk üç bölümü okuduktan sonra daha akıcı gelmeye başlıyor ve kahramanları tadıkça merak uyandırıyor. *acaba?
MerhametToni Morrison · Sel Yayıncılık · 2015675 okunma
Bir insan rengi yüzünden nasıl yargılanır? Neden dışlanır?
2022 11. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 23:39
Kitabın son sayfasına gelene kadar fedakarlık ne demek anlamıyorsun? Bir insanın gözlerinde merhamet mi var ve sen ona inanıp fedakarlık mı yapıyorsun. Ve o çocuk fedakarlığını terk etmek sanıyor çok acı. Kölelik dünyanın en çirkin sistemi. Kitap içindeki insanları anlatırken saflıklarına da hayran bırakıyor. Beklemediğin bir ruh hali en masum olanı yaralıyor. En çok onu sevip, en çok ona kızıyorsun.
Düşünce

Toni MorrisonYazar · 14 kitap
1931 Ohio doğumlu Toni Morrison'ın asıl adı Chloe Anthony Wofford olup, Howard Üniversitesi'nde lisans eğitimi yaparken, kolay telaffuz edilmesi için ismini Toni'ye çevirmiş. Cornell Üniversitesi'nde yüksek lisansı yaptıktan sonra Howard Üniversitesi'nde bir süre ingilizce öğretmenliği yapmış.1957 yılında evlendiği Jamaikalı mimar Harold Morrison'dan 2 oğlu olmuş.1964 yılında boşanmalarından sonra Random yayınevinde editörlük yapmaya başlamış. İlk romanı En Mavi Göz (The Bluest Eye) 1970 başlarında, Sula ise 1973'de yayımlanır. Süleyman'ın şarkısı (Song of Solomon) yayımlandığı 1977 yılında ,yılın en iyi romanı seçilir. Dördüncü romanı Katran Bebek (Tar Baby) 1981'de yayımlanır.1987'de Sevgili (Beloved) ile yazar Pulitzer Ödülü'nü kazanır. Caz (Jazz) 1992 yılında yayımlanır.  Yazdıklarıyla Afrikalı Amerikalı insanın yaşamını anlatan Toni Morrison Amerikan romancılığının en önde gelen temsilcilerinden biri sayılmaktadır. 1993 Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonraki ilk romanı Cennet'tir.