On the Marriage and Separation

Aftermath – On Marriage and Separation
Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce

Ayrılıktan sonra kadından geriye kim kalır?
2026 55. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 19:28
Bunu okurken bir kez daha anladım ki ben insanı rahatlatan doğrulardan çok, insanı yerinden eden dürüstlükleri seviyorum. Ve Rachel Cusk bunu en iyi yapanlardan biri. Sadece kendini soyup ortaya
SonrasıRachel Cusk · Yapı Kredi Yayınları · 202623 okunma
Puan vermedi·120 syf.·
2026 308. kitabı
Kadından yayılan bir şey var, kelimelerden başka bir sey. Derisi onu içinde tutamıyormuş gibi.
Rachel Cusk
Toplumun "aile" ve "evlilik" kavramlarına yüklediği anlamları sorgulayan yazar, geleneksel yapılara meydan okuyan bir anlatı sunar. Dürüst ve Cesur Anlatım Cusk, bu süreçte yaşadığı karmaşık duyguları, bireysel çatışmalarını ve hayatındaki değişimi samimiyetle aktarır. Hayat insafsız bir tekrardır, yörüngede kalmak enerji gerektirir. Evliliğin sona erişinin ardından gelen yeni gerçekliği soğukkanlılıkla keşfe çıkan Cusk, kadının toplum içindeki yerini, aileyi ve evliliği, otorite kavramını teşrih masasına yatırıyor; yeni edinilmiş acı bir bilginin ışığında hem kendi çocukluğuna ve ailesine yeni bir gözle bakıyor hem de belli başlı Yunan tragedyalarına taze bir bakış getiriyor. Benim feminizm diye yaşadığım aslında başkalarının yanı sıra ebeveynimin de bana iyi niyetle miras bıraktığı erkek değerleriydi.
Sonrası
Sonrası
Rachel Cusk’ın yazarlığında kırılmaya dair ipuçları da sunan, sarsıcı bir kitap. Kadın deneyimini anlatan sıra dışı bir yazar. Financial Times
Anı-Mektup-Günlük-Edebiyat
SonrasıRachel Cusk · Yapı Kredi Yayınları · 202623 okunma

Rachel CuskYazar · 5 kitap
Rachel Cusk 1967’de Kanada’da doğdu. Çocukluğunun büyük bölümü Los Angeles’ta geçti. 1974 yılında Londra'ya taşındılar. Oxford’da İngiliz edebiyatı okudu. Sanatçı Siemon Scamell-Katz ile evlenen Cusk'ın iki kızı vardır. Romanları: Saving Agnes (1993) The Temporary (1995) The Country Life (1997) The Lucky Ones (2003) In the Fold (2005) - (Bir Zamanlar Seviyordun, Doğan Kitap, 2006) Arlington Park (2006) The Bradshaw Variations (2009) Outline (2014) - (Çerçeve, YKY 2016) Transit (2017) Cusk’ın ayrıca; - annelik üzerine yazdığı A Life's Work: On Becoming a Mother (2001), - evlilik ve boşanma üzerine yazdığı Aftermath: On Marriage and Separation (2012), - İtalya’da ailesiyle geçirdiği bir yazı anlattığı The Last Supper: A Summer in Italy (2009) olmak üzere üç anı kitabı bulunmaktadır.