Ama Gitme, Lavinia

Mayıs 2022
Artemis Yayınları

2022 72. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2022 00:00
#kahvelikitaplaaryorumluyor " Bu adam, kalp ağrısını dinlemek istediğim adam değildi." İkinci kitap için şimdiden çok sabırsızlandığım bir kitabın yorumu ile geldim. Yazarın kurguladığı karakterlere hayran kalmamak mümkün değil kesinlikle... Özellikle Leyla(Lavinia) sana bayıldım. Sen kesinlikle bensin o iç sesin hele yok mu beni güldürdü hemde iyi güldürdü. Aşk acısı efenim, zor atlatılır zor üstesinden gelinir. Leyla da bu acıyı atmak unutmak için ülkesinden epey uzak bir yere gider. 6,843 mil kadar uzak bir yere Leyla bar da tanıştığı kişiye kişilere kendini Lavinia olarak tanıtır. Ve o gece tanıştığı adam da kendini Kurt olarak... Ama nereden bile bilir ki o gece bir barda tanıştığı adamla aylar sonra tekrar bir araya geleceğini. Leyla, kızımız bir yazar ve yazıp yazmama ve hatta kitap haline getirme konusunda da son derece kararsız kaldığı bir taslağı var elinde. Arkadaşı Gözde'nin vesilesiyle bir yayınevinin editörü Baran beyciğimile bir araya gelir. Ama şunu belirtmek istiyorum, Baran ve Gözde eski sevgililer. Gözde arkadaşı Leyla'ya kendi eski sevgilisi olan, editör Baran 'ı önerir. Ne de olsa arkadaşlar yani gerçi Baran için Gözde ile aralarında olan her şey de bitmiş bunu da unutmamak lazım. İkinci kitapta bu durumla alakalı bir şeyler vardır umarım çünkü Gözde - Baran ilişkisini de merak ettim. Spoi hiç sevmem ama biz kitap kurtlarının gözünden kaçmadı kaçmaz. Bu kitapta tabi ki asıl konu Leyla ve Baran Ama ne dersem spoi olur diyorum ve ortalığı karıştırdığıma ve kitabı da merak ettirdiğimi düşünerek susuyor ikinci kitabın hemen gelmesini ümit ediyorum efenim. " Aşkın kendisinden daha gerçek olan tarafı bitişi..."
2022 21. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 23:54
𝑆𝑎𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒 𝑑𝑒𝑚𝑒𝑦𝑒𝑐𝑒𝑔̆𝑖𝑚, 𝐴𝑚𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒, 𝐿𝑎𝑣𝑖𝑛𝑖𝑎. Herkese merhabaaa :) Bugün size beklentimin çok üstünde çıkan ve beni kendine aşık eden bir kitaptan söz edeceğim. ;) Kitaba karşı beklentim niye düşüktü hiç bilmiyorum ama, arada böyle yersiz önyargılarım olabiliyor maalesef. Ve o önyargıları yıkan kitapların yeri de bende çok ayrı oluyor. Ama Gitme, Lavinia da o nadide kitaplar arasında yerini almış bulunmakta. “Nasıl bir kitapmış o öyle?” dediğinizi duyar gibiyim. O halde birazcık da konusuna değineyim. ;) Geçmişindeki kötü anılarını söküp atma umuduyla, evinden 6.843 mil uzaktaki bir barda soluğu alan Leyla’nın yolu, çetrefilli bir ilişkinin kıskacından kurtulmak için orada olan, o loş ortamda bile güneş gözlüğü takmasıyla dikkatini çeken Baran’la kesişir. Kendisini Lavinia olarak tanıtırken, genç adamın da kimliğini açıklamasına müsade etmez ve iki yabancı olmanın rahatlığıyla -biraz da alkolün etkisiyle- kendine bile itiraf edemediği düşüncelerinden, anılarından kurtulma isteğinden ve hatta yazar olma hayalinden bile söz eder. Baran ise, içtenliğine ve fikirlerine hayran kaldığı Lavinia’ya anılarını yok etmek yerine yenilerini eklemesini ve ne olursa olsun yazmasını öğütler. Bir de üstüne Özdemir Asaf’tan dem vurarak, Ama Gitme, Lavinia dizelerinden söz eder. Fakat, bunu söylerken, kendi Lavinia’sının beraber geçirdikleri gecenin sabahında sessiz sedasız gideceğini bilemez; elinde kendisine ait güneş gözlüğü, aklında ise verdiği öğütlerle… Tıpkı onun öğütlediği gibi, daha o gece Leyla’nın kötü anılarının yerini daha güzel anılar almıştır bile; içinde Baran olan. Ve Leyla, gerçekten de bir kitap yazmıştır, yine Baran’ı konu alan. Ardından, kitabı bir yayınevine yollamıştır; tesadüfler sonucu, yayınevinin sahibi ve baş editörü Baran olan… Ve tam altı ay sonra, 6.843 mil
·%13 (60/440 syf.)
Çok çok daha farklı bir beklentiyle başladım kitaba. "Masum", nahif bir hikaye okuyacağım hissine soktu kapağı ve ismi. Şimdi şöyleki yazım dilinden kaynaklı herkesin okuyabileceği bir kitap değil. Komedi katılmaya çabalanmış ama çok da olmamış. Kitabın konusu zaten tek gecelik ilişkiyle başlıyor. Karakterler konusunda çok fazla bir şey diyemem çünkü o kadar okumadım kitabı ama şuncacık sayfada başrol hakkında bir fikir edinebildim. Kitap durmadan üstü kapalı ilerliyor. Tamam bu normalde bir kitap için sıkıntı değil. Ama bu kitapta öyle bir yapılıyorki üç sayfa okuyorum bunalımdan yıkılıyorum. Kitap başlı başına zorla yazıldığı hissiyatı veriyor okura. Konunun oturtulduğu temel zaten desteklemediğim yerden. Normalde uzun yorumlar yazarım ama bu kitaba çok da uğraşmak istemedim açıkçası. Kısacası, Önermiyorum ve başka bir kitapta iyi okumalar diliyorum. Ama Gitme, Lavinia Elif Öner Kitap serisi sıralaması, • Ama Gitme, LaviniaAma Gitme, Lavinia 2
Beklentimin altında.. :(((
2024 8. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2024 19:00
Herkese merhabalar. Öncelikle kitabı yarım bırakan birisi olarak bu incelemeyi yazacağım. Kitabın başları güzeldi. Ortalarına doğru kitap sıkmaya başladı. ana karakterlerin gelgitleri okurken canımı sıktı, keyif vermedi. Artık şu sahneler geçse de okusak dedim resmen. Genellikle kitaplarımı okurken okumayı bıraktığımda o dünyayı özlerim. Bunda hiç öyle bir şey olmadı hatta durmadan okumayı bıraktım. Sürükleyicilik olarak çok kötüydü. Lakin yalan söyleyemeyeceğim yazarın dilini beğendim. Ayrıca baş karakterlerin arasında olan bazı tatlı sahneleri de beğendim. Kitapta durmadan işte evrene gidilmiş işte ne bileyim farklı yerlere gidilmiş bunu beğenmedim. az ve öz kelimelerle çok fazla Duygu geçirebilecekken çok fazla kelime ile hiçbir şey geçirememiş, yazar. 2. kitabını okumam. Zaten bu kitabı 100 sayfa kala bıraktım sadece sonunu okudum. Erkek karakterden nefret ettim zaten. Yani sevgilim varken niye başka bir kıza bu şekilde umut veriyorsun. Ayrılabilirsin. Ana karakteri de beğenmedim, daha olgun karakterler okumayı sevdiğimi farkettim. Kitapta sadece Nisa karakterini beğendim ve dediğim gibi ana karakterler arasında olan atışmaları beğendim. Bir sürü beğendiğim alıntı oldu ama dediğim gibi sadece alıntılar etkiledi, kitap beni etkilemedi. Ayrıca kitapta bir olay olmuyordu, en çok sıkan da bu oldu zaten. Güzel başladı, güzel bitemedi.
Ama gitme, Lavinia
2022 79. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2022 22:03
Merhabalar güzel dostlar size kapağı ile iç ve dış tasarımıyla ve konusu ismi ile kalplerinizde iz bırakacak bir kitapla geldim. Yazar Leyla ile editörü Baran'ın hikayesini ve tanışıp birbirlerine aşık olma sürecini okuyoruz kitapta. Tatlı bir konu, farklı bir anlatım ve farklı bir bakış açısına sahip bir eser. Mizahi anlatımı ile akıllarda kalacağını düşündüğüm bir kitap kendisi. Yazarın betimlemeleri çok iyi ve farklı aynı zamanda alışıla gelmişin dışında bir kalem. Konusu da kendine ister istemez bağlıyor insanı. İlk birkaç sayfa yazarın kalemine adapte olmaya çalıştım. Daha sonra ise baktı gitti sayfalar. Leyla uzun süreli yaşadığı bir ilişkinin bitişi ile sarsılıp kaçarak kendini New york'un bir barında kafa dağıtırken bulur ve oraya kafa dağıtmaya gelen yalnızca kendisi değildir. Baran arkadaşları ile birlikte ayrıldığı sevgilisinin stresini atmaya gelmiştir. Konuşmalarına kulak misafiri olan Leyla ile tanıştıklarında ise kız ismini Lavinia olarak ifade edip yalana başvurur. Aralarındaki samimiyet Leyla'nın ona hiçbir şey demeden ansızın kaçarak ortadan kaybolması ile son bulur. Tabii Evren onları Türkiye'de tekrar bir araya getirene dek. Leyla'nın adamın yanında yaptığı veya söylediği şapşalca şeyler sizin yüzünüzde tebessüm oluşturacak. Çünkü kızımız adama ilk gördüğü andan itibaren tutulmuştur ve karşısında ne yapacağını bilemeyip zırvalar durur. Hele ki hiç olmadık yerlerde çıkışmaları patlayan hazır bir bomba gibi mübarek. Baran'ın da buradan sabır diliyorum tekrar. Tabii o da kızın üzerine epey geldi. Baskıcı ve gizemli bir editör, hem de karizmatik, kimin ilgisini çekmez ki? Leyla'nın kendi ile iç sesi arasında kalması ve sürekli iç sesiyle muhatap olması hem eğlenceli hem de komik bir durumdu benim için. Şimdi bir de şu Gözde olayı var. Abi bunu bir
Roman
2024 17. kitabı
Büyük heves ve merak ile başladığım kitabı bu kadar zorlanarak okumak istemezdim. #SPOILER# Baran ve Leyla arasındaki ilişki güzeldi. Baran çok iyiydi ancak Baran'ın hala devam eden bir ilişkisi vardi. Her ne kadar zaten bitmek üzere olan bir ilişki olsada sonuçta bitmemiş bir ilişkiydi. Gözde ile en başta ayrılıp, Leyla ile ilişkiye başlamış olsaydı çok daha güzel olurdu.
·440 syf.·
2023 88. kitabı
Sanırım bu kitaba yanlış zamanda başladım. Aslında kitabı çok merak ediyordum ve gerçekten okumak istiyordum. Elime ilk aldığımda da hevesle başladım ilk sayfalarda hevesli okudum ama nedense sonrasında yazarın dilini sevemedim, Leyla’nın düşünceleri içinde ben kendim kayboldum. Yarım bırakmamak için kendimi zor tuttum evet kitabın sonunu merak uyandırıcı bir şekilde bitti ama muhtemelen bu kitabı ilerleyen dönemlerde tekrar okumayı denerim belki o zaman fikrim değişir daha çok severim ama şu an için gerçekten sevmedim.
2023 Okuma Raporları
2023 68. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 10:17
10/8 ️️️️ Herkese selamlar uzun zamandır okuma listemde olan serinin ilk kitabini okudum da geldim Oncelikle konusuna bayıldım, neden mi? Yazar ve editör aski desem? Karakterleri okumaktan çok keyif aldim. Leyla çok içten biriydi, Baran'sa her kadının hayellerini susleyen o centilmen ve tatli erkekti. Ayrica kitaptaki kadın karakter yazarlığa yeni adım atan biri olduğu için yazar olmanın zorluklarının, hangi aşamalardan bir kitabın geçtiğinin, editörün sürekli kitap icin en iyisi olana dek düzeltmeleri ile ilgileniyor olmasınin yazar olmak isteyen okuyuculara iyi bir örnek sundugunu düşünüyorum. Sevgili yazar @virgo_v6 nun ilk kitabıymis. Bu anlamda kalemini daha da ileriye taşıyacağı her satırda kendini belli ediyor. Sanirim nacizane tek eleştirim biraz daha az betimleme kullanması yönünde olacaktır. Onun haricinde kitap su gibi akıp gidiyor. Leyla bitmiş bir aşkın ardından odagini değiştirmek için Londra'ya gider. Orada kaldigi otelin barında kendi aralarında konusan üç kişi hemn dikkatini çeker, çünkü bu kişiler de Türk'tür. Ama özellikle biri var ki sürekli ilgisi dahilinde kalir. Bir süre sonra o kişi ile sohbet eder ama birbirlerine gerçek isimlerini söylemezler. Lavinia ve Kurt olarak tanışırlar. O geceyi birlikte geçiren Leyla yalanı ortaya çıkmasın diye apar topar odadan kaçar ve ülkesine döner. Leyla aslinda bankacı olarak yaşamını surdursede gönlünde yatan aslan yazar olmaktır. Tesadüfen tanistigi ve yakın olmasalarda arkadaşı olarak adlandırdığı Gözde, Leyla'nin kitap taslağını okumuş ve begenmistir. Bu nedenle onu editörlük yapan erkek arkadasi ile tanıştırir. Yalniz bu erkek arkadaş aylar önce Kurt ismiyle Londra'da tanistigi Baran Kurt'tan başkası değildir. Ama Gitme, Lavinia
Elif Öner - Ama Gitme
2022 68. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2022 00:00
Selamm Bugün sizlere Elif Öner'in yazmış olduğu Ama Gitme Lavinia kitabıyla geldim. Yazarın kalemini, kurgusunu ve kitabın akıcılığını çok sevdim. Başlarda betimlemeleri fazla geldi bana ama okudukça sevdim kitabı Ve… Karakterlerine… Hele ki Baran'a sevdalanmış olabilirim. Bazen net olsa da arada onunda dengesiz hali oldu ve o zamanlar beni cidden deli etti ama sonu için soru işareti var kafamda neler olacak? Neden öyle oldu? Leyla'ya arada sinir olsam da kendince haklıydı bazı konularda, iç sesiyle savaşları ise çoğu zaman güldürdü beni Kendi ayakları üzerinde duran, geçmişini arkasında bırakıp, hayatında yeni bir sayfa açmak için güzel adımlar attı Sonu ise beni epey meraklandırdı, umarım çabuk çıkar ikinci kitap. Yazarın emeğine kalemine sağlık Biraz da konusundan bahsedip, henüz okumayanlar varsa ve Editör-Yazar ilişkili konuları sevenler varsa, tavsiye ederim Konusu Leyla biten aşkı ve hatıralarıyla vedalaşmak için Los Angels'a uçar. O gece, o barda unutmak istediği eski sevgilisi ve hatırlarıyla boğuşurken bir yabancı göz hapsine girer. Bu yabancı ise Baran’dır. Baran ise içten içe, biten ilişkisi ile yüzleşmek ve bazı şeyleri kafasında bitirmeye kararlıdır.. Leyla, o gece Baran'a kendini Lavinia, diye tanıtır. Ve güzel bir sohbet başlar aralarında. Öyle ki Leyla ona hayallerinden bile bahseder. Hayallerinden biri ise kitap yazmaktır. Ama… Sabahında hiçbir şey yaşanmamış gibi Türkiye'ye uçar Leyla ve ardında bırakır adamı, adamın aslında sadece soyadını biliyordur, Kurt.. Aradan aylar geçer her biri kendi hayatına devam ederken. Leyla sonunda kendi romanını kaleme döker. Arkadaşı Gözde sayesinde, çok iyi bir baş editöre giden dosyası, hiç ummadığı bir şekilde Baran’la da karşı karşıya getirir onu. Çünkü baş editör Baran Kurt’un ta kendisidir. Aylar önce
Roman
·440 syf.·
2022 51. kitabı
Herkese merhabalar... Artemis Milenyum'un elimde ki son kitabı olan Ama Gitme, Lavinia bitti. Leyla hayatında ki bazı olayları değiştirebilmek için 6.843 mil uzağa gider. Anılarını değiştirmek isterken barda tanıştığı adamla yeni anılar edinir. O gece yazmaya karar verdiği ve yazmaya başladığı kitabı ise aylar sonra Leyla ve Baran'ın tekrar karşılaşmasına vesile olur. Leyla ve Baran'ın arasında ki git gelli ilişkisini okumak güzel olsa da kitapta benim için oturmayan, eksik kalan bir şeyler vardı. Böyle hissetmemin nedeni belki bölümler içerisinde ki geçişler ya da başlarda yazarın diline tam olarak adapte olamamış olmam olabilir. Bunun dışında Gözde karakterine daha fazla değinilmesini isterdim sonuçta kitapta ki önemli karakterlerden birisiydi. Özellikle de Gözde ve Baran arasında ki ilişkinin çok yüzeysel anlatıldığını düşünüyorum. Bir bakmışsınız birlikteler sonra bir an da ayrıldılar ama ne oldu, nasıl oldu hiçbir şey anlayamadım. İkinci kitabı merak ediyor muyum? Evet ediyorum çünkü kitabın sonunda olan olay ikinci kitapta nasıl bir gidişat olacağını merak etmeme neden oldu. Kitaba beklenti ile başlarsanız belki biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz fakat beklentisiz başlarsanız sevebilirsiniz diye düşünüyorum. Keyifli okumalar...Kitapla kalın...