Kasım 2023
Artemis Yayınları
Sıralamalar

2025 22. kitabı
Pom! – Elif Öner Bazı hikâyeler vardır, seni sadece okutmaz… yaşatır. Pom! tam olarak öyle bir hikâye. İki inatçı kalp, yıllar sonra yeniden aynı sofrada karşı karşıya geliyor. Bu kez hikâyeyi Sarp’ın gözünden okuyoruz. Bir erkeğin sessizliğini, pişmanlığını ve içten içe yanan o sevgiyi satır satır hissediyoruz. Ama bu sadece bir aşk hikâyesi değil… Aynı zamanda ikinci şansın gerçekten mümkün olup olmadığını sorgulatan bir hikâye. Bazen “bırak artık inadı” diyorsun, bazen “haklısın” diye içinden fısıldıyorsun. Ve sonunda fark ediyorsun ki, aşk bazen sevmekten çok, affetmeyi öğrenmektir. Elif Öner’in dili sade ama etkileyici. Okudukça kendini o duyguların tam ortasında buluyorsun. Ve kitabı kapattığında kalbinde yankılanan tek bir cümle kalıyor: Bazı kalpler ne kadar uzaklaşsa da, aynı ritimde atmaya devam eder.
2025 14. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2025 02:12
Yazarın en büyük hüneri çok güzel diyaloglara, monologlara sahip olması ama bir yerde, özellikle kitap sonlarında çok eksik, potansiyelinin çok altında hatta zorlama finaller görüyorum. Bu kitapta da aynısını gördüm. Kendisinin de belirttiği gibi, bu kitap film olsa daha iyi olurdu sanki.
2023 112. kitabı
POM #kitapyorumu “Bir akşamlığına bu mutfağı yönetmenin, beni boşamak kadar sıkıcı bir aktivite olduğunu sanmıyorum.” ... "Karmakarışık bir ifadeyle bana baktın. Şaşkınlık? Değil. Öfke? Tam
Kitap
2023 239. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2023 00:00
Pom! ~ Elif Öner . Şefin dilinden bir kitap okuyoruz. Yani karakterimiz Sarp’ın anlatımından. Daha çok bir mektup ya da günlükten aktarılıyor gibi her şey Sarp’ın anlatımından bizlerleydi. Başta
Gerçek Aşk var mıdır ?
Puan vermedi·224 syf.·
2025 4. kitabı
Elif Öner isimli yazarın okuduğum ilk kitabı. Kitap gayet akıcı, rahat okunabilinecek kitaplardan. Evliliğini bitirmeye karar veren ünlü şef Sarp , İstanbul’a dönüyor. Ve bu dava için karşısında avukat olarak, unutamadığı eski aşkı Çağla’yı buluyor. Hala aşıklar mı, yoksa birebirlerinden nefret eden iki yabancıya mı dönüştüler? Pom! İki inatçı ruhun dünden bugüne uzanan, acıyla yoğrulmuş, aşkla pişmiş hikayesi. Ve bu sadece bir aşk hikayesi değil; aynı zamanda pişmanlıkların, yüzleşmelerin ve ikinci şansların hikayesi. Zaman gerçekten her şeyi iyileştirir mi ? Bazı aşklar gerçekten ne olursa olsun bitmez mi ?
2023 115. kitabı
Elif Öner'in son çıkan kitabı Pom, yine yazarın farklı kalemiyle bizlerle buluştu. Yine kendine yenilikler katmış, zira daha önce okuyanlar bu kez ilk yapraklarda tökezleyebilir. Fakat sonra hızla alışım sürecine geçtiğiniz için sakın panik yapmayın. Bu kez yolculuğa erkek karakterin ağızıyla çıkıyoruz. Evet, başta da dediğim gibi yazar farkını hissettiriyor. Hep o klişe kadın karakter düşüncesiyle yönlenmek yerine ana erkek karakterimiz Sarp, başarılı bir şeftir. Evliliğini bitirmeye karar vermiş ve radikal bir karar ile yurtdışından İstanbul'a taşınmıştır. Bu kitabın ismide tam buradan geliyor. Elimizde bir şef ve o adamın kırık ama yetenekli bir kalbi var. Bu yeni yolculuğunda ilk iş Pom adında bir restorant açmak olur. Ve ikinci olarak ise boşanma davasına bakabilecek bir avukat bulmak için arkadaşı Ahmet'den yardım ister. Çağla ile ilk karşılaşmaları yıllar önceye dayanan Sarp'ın şaşkınlığına hak verirsiniz. İlk aşklar unutulur mu, unutulmaz mı işte biz bu hikayede bunu öğreneceğiz. Kesinlikle ikinci şansı hak eden bir çift okuma hevesiniz var ise önereceğim bu kitabı kaçırmayın. #pom #eliföner #artemismilenyum
Romantik
2024 24. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2024 00:34
Şimdi biraz konuşacağım bu kitap hakkında. Yazarın daha önceki serisini okuyup bu kitaba geçmek level atmanın ötesinde bir şey oldu benim için. Zira yazarın anlatım şekli ve olaylara bakış açısı tamamen değişmiş. Önce bu kitabı okuyan diğer seri için bunu Elif Öner yazmış demez. Bu kitabı Türk klasikleri üstadlarindan ders almış günümüz yazarı yazmış der. Hayır, kesinlikle abartmıyorum. Malum ben çoğu okur gibi bakmıyorum okuduklarıma. Çünkü yazar dediğin, yenilikçi ve değişken olmalıdır. En önemlisi basma kalıp gibi türevlerini kopyalamaktan ziyade kendine has tarzı ve bir imzası olmalıdır. Eğer sadece bir kitap bastım havası içindeyse dönemlik hikaye yazabilir. Ama Türk Edebiyatina gerçekten gönül verdiyse, riskleri göze alacak, hem çağa ayak uyduracak hem de edebi yönünü gosterecektir. İşte bu kitapta onu yapmış. İnsanlar benim gördüklerimi görmek zorunda değil, biliyorum. Lakin sağda solda verilen oyları görünce çok üzüldüm. Lütfen bu hikaye bir genç kurgu romantizmi ya da alelade bir romantik hikaye değildir. Hikaye erkek karakterin ağzından bir hikaye anlaticisi ve ilahi bakış birleşimiyle anlatılmış. Keza alışık olmadığım için bocaladım başta. Sonra alıştım ve sevdim. Kadın bakışıyla anlatırken daha farklıdır. Yazarın cinsiyeti göze alındığında, anlatıcının erkek olması zorlayıcı olabilir. Hatta başarısız. Ama bunu gerçekten iyi başarmış, o duygu geçişleri ve ifadeler, beni ikna etti. #pom ! Şiirsel bir anlatıma sahip çok hoş bir #romantikkitap efenim klasik severlerin özellikle çok begenecegini düşünüyorum dehşet ve ibretle
2023 93. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2023 11:45
Ünlü bir Şef olan Sarp Kuzgun, evliliğini bitirme kararı almış ve bir ay kadar önce İstanbul'a dönmüştür. Uzun yıllar boyunca yurt dışında yaşadıktan sonra İstanbul'a dönmek Sarp için köklü
2024 17. kitabı
Yazım dili bana göre değildi aniden bir şeyler oluyor ben bir şey yapmışım gidiyormuşum anlamadım ahahah. Tatlı bir hikayesi var ona rağmen okutuyor kendisini ama kafa boşaltacak değil dolduracak bir kitap.
2024 24. kitabı
SELAM arkadaşlar bugün size okuyup ama bir türlü yorumumu atamdigim kitapla geldim @virgo_v6 kalemimden #pom! Geldim 10/7 Yazarın kalemiyle tanıştığım ilk eseriydi ve iyiki tanıştım dediğim bir eserdir Öncelikle kitabın kapak tasarımı ,yan boyaması,iç kapağı hepsi çok güzle ve harikaydı Yazımı ilk vasta bana karışık geldi anlayamdim kitaptan erkek karakterin ağzından anlatılıyordu ve geçmişe dönüktür ben biraz geç anladım kitabı bu yüzden ama anladıktan sonra çok sevdim ve benim için çok akıcı geldi Sana söyleyebilirdim, öyle mi Çağla? Her şeyi tepetaklak edip çekip giden sana? Beni sadece hatalardan ibaret bir hayata mahkum eden sana?" "Bir gece ortadan kaybolup... Sırra kadem basıp... Günler sonra bana 'evlendim ben' diyen sendin Sarp." Talihsiz bir evliliğin prangalarından kurtarmasını istediği adamı tam 5 yıl önce o prangalara mahkum eden kadının, kendi sevgilisi olduğunu bilmiyordu. Sarp ve Çağla birbirini en karanlık çukurda fenersiz bulabilirdi. Tanışmalarına gerek yoktu. Sanırım bende kitabı okuma sürecinde kendimi bir kuzguncu olarak hayal ettim ,kuzgun ailesinin bir uyuesi olmak istemzmisiniz İnatçı, başarılı bir avukat çağla,süper şef bir sarpı okumak istemzmisiniz