Andersen Masalları

Hans Christian Andersen

2021 13. kitabı
“Andersen Masalları” Hans Christıan Andersen tarafından yazılmış, Hasbahçe yayınlarından çıkmış, 101 sayfalık bir kitap. 4. Sınıftan itibaren okunabilir. Ben kitabı çok beğendim. Andersen , Lafonten, Kelile ve Dimme ,Ezop , Mevlana hazretlerinin Mesneviden Hikayeleri bunlar çocuklarımıza gönül rahatlığı ile okutabileceğimiz kaynaklar. Gelelim kitaba.. Kitapta 9 tane hikaye var. Hepsi birbirinden güzel.. Çirkin Ördek yavrusu, Kurşun Asker hikayelerini çizgi film olarak izlemiştik. Kral Çıplak ise hepimizin en beğendiği hikayeler.. benim ise bu kitapta ilk defa öğrendiğim.. Keten hikayesi oldu. Ketenin yolculuğu her çocuğa okutulmalı.. Çuvaldız hikayesinde ise parmakları anlatımı mükemmel. Ben kitabı tekrar tekrar okuyacağım. Keyifli okumalar.. kitap ile kalın..
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Hasbahçe Yayınları · 20182,014 okunma
Yoruma “+” bırak, sıradaki masalı sana armağan edeyim!
2025 91. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 00:00
“Ama öbür yavruları çok güzel!” dedi bacağı küpeli yaşlı ördek. “Sadece bir tanesi çok büyük işte! O tam bir başarısızlık örneği. Keşke onu değiştirebilseydi!” Tam bir başarısızlık örneği! Yazarın kendi hayatından bir kesit. O başarısızlık örneği büyüyünce hayranlıkla bakılan bir figür haline geliyor: Hans Christian Andersen “Keşke onu değiştirebilseydi.” Ne masal ama, ucu biraz hepimizin hayatına dokunan! Kim bilir, belki vaktinde ailemiz bizi de değiştirmek isterdi, belki onlar için bir başarısızlık örneği olduk. Yalnızca var olmamız bile hayatta birilerini mutsuz etmeye yetti. Fyodor Dostoyevski’nin Budala’sı geldi aklıma: “Evde, yani aile içinde de yalnızdım.” Kişisel yalnızlığı ve dışlanmışlık hissi tıpkı Andersen gibi… Kim bilir, ya da bizim… “Andersen, diri diri defnedilmekten korkardı. Bu yüzden her gece yatağa yatarken Sadece ölü gibi görünüyorum yazılı bir notu yatağının başucuna koyardı.” mentalfloss.com/article/579239/... Yalnızca mutlu sonla mı biter masallar yoksa bizim öyle olduğuna inanmamız için onlarla mı büyütüldük? Masalın tanımında dahi yok muydu mutlu son? Oysa Andersen Masalları mutluluk kadar trajedi de barındırıyor içinde. Hayatın içinden kopup gelen kahramanlarla fantastik bir gücün birleşimi gibi. Sevimli bir adamdan ziyade, hayatın gerçekleriyle küçük yaşta tanışmış, otobiyografik ögeleri masallarında işleyen bir deha o! Hayatın zorluklarını, eksiklikleri de görüyoruz eserlerinde… Tozpembe hayallerle hayatın kucağına atmıyor sizi, bir insanın dünyaya nasıl hazırlanması gerekirse öyle hazırlıyor! Ne mümkün unutmak Kibritçi Kız’ı! “Artık soğuk, açlık ve korku diye bir şey yoktu, çünkü Tanrı katındaydılar.” Çocukken size masal anlatan biri var mıydı? Çocukluğumda masal bile dinlemedim
Andersen Masalları - Cilt 1Hans Christian Andersen · Pinhan Yayıncılık · 20162,014 okunma
2019 56. kitabı
Çocukluğuma döndüren, tekrar düşler kurduran masallar.. İçerisinde kısa kısa hikayeler yer almakta. Değişen dünya içinde değişen düşüncelerle tekrar okunması gereken bazı kitaplar vardır. Onlardan biri de masal kitapları elbette.
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Parıltı Yayınları · 20092,014 okunma
2018 75. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2018 13:37
:)) İçerisinde küçük büyük hemen hemen çoğu insanın bildiği çocuk klasiklerini barındıran bu mini mini hikaye kitabı totalde 45 dakikanızı almayacak kadar kısa , hani olur da çocukluğumun masallarına döneyim derseniz zamanınızı geçirmek için oldukça ideal. :))
Andersen’den Masallar
2020 71. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2020 23:45
Büyük küçük herkesin okuması gereken; yaşama, insanlara ve doğaya ait önemli dersler çıkarabileceğimiz masallar yer alıyor bu kitapta. Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen’in yazmış olduğu; dostluk, sevgi, yalnızlık, mutluluk, yoksulluk, çalışkanlık vb. temaların işlendiği bu masallar hem büyüklerin hem de küçüklerin anlayabileceği sade ve anlaşılır bir dille anlatılmıştır. Ayrıca ince ve duyarlı bir felsefi düşüncenin hemen her masalda var olmasından dolayı kesinlikle okunması gerektiği kanısındayım…
2020 116. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 02:15
Birinci Seviye olduğu için gayet hızlı aktı. İçindeki masallar çok duygusal ve ders vericiydi. Arada böyle tatlı, iç ısıtıcı masallar okumak da iyi geliyor. Kesinlikle beğendim. Tavsiye ederim.  10/10☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Andersens Fairy TalesHans Christian Andersen · Engin Yayınevi · 20132,014 okunma
2024 9. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 16:16
Andersen Masalları Masallar gerçek hayattan çok uzaktadır. Bir o kadar da hayatın içindedir. Yaşı ne olursa olsun her insanın masala ihtiyacı vardır. Bir terapi gibidir masal dinlemek, okumak. Tabi başka birinin okuması tercih edilir genelde. Andersen Masalları birçok kişinin küçük yaşta okuduğu veya dinlediği masallardır. Bir kaç masalı ben de daha önceden biliyordum. Okumak keyifliydi.
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Karatay Yayınları · 20162,014 okunma
2023 16. kitabı
Her yaştan insanın okuması gereken bir masal. Kaç kere okuduğumu bilmiyorum ama her seferinde keyif alarak okudum. Yazarın; işlediği konuları, yazım tarzı, anlaşılır dili ile kitapta güzel masalları vardı. Ayrı ayrı yazılmış kitaplarını da okudum. Her masalından keyif almıştım. Bu kitabını da beğenerek okudum.
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Remzi Kitabevi · 20122,014 okunma
Bütün masallar mutlu sonla bitmez!
2022 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2022 14:08
50 masalı barındıran Danca’dan Türkçe’ye ilk çevrilen eserlerden biri olan Andersen Masallarıyla bu büyülü dünyadan sizlere merhabalar, Çirkin Ördek Yavrusu ( Palazı) , Peiter,Peter,Peer, Haftanın Günleri ve Kibritçi Kız gibi masalları beğendim. Muhtemelen gerçekler, farklı olmanın etkisi, başarmak için çok çalışıp mutlu olmayı bizlere aktarmaya çalışmış. Çoğunu okurken zevk aldım. Hans Chrıstıan Andersen’ı eğitimi için, farklı olduğu için ( öğrenme ve eğitimin uzun sürmesi) çok uğraştığını 1836-1837 yıllarında yazdığı, derlediği masallar onu ölümsüzleştirmiştir. İz bırakmak böyle olsa gerek. Son olarak Kibritçi Kız’ın umutsuzluğu aşıladığı gerekçesiyle Çocuk Edebiyatı dersinde eleştirildiği tavsiye edilmediği söylendiği hatırımda olsa da hayat mutlu sonla bitmiyor ki, çok uğraşarak gözyaşıyla buralara gelmiyor muyuz? Yetişkinlere sıkılmazlarsa ay içersinde yayarak okunmasını tavsiye ederim.
Masal
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20152,014 okunma
2020 43. kitabı
Aradan uzun yıllar geçtikten sonra farklı bir tat veren minik kitaplardan, son zamanlarda uyumadan önce böyle hikaye ve masal kitapları içimi huzurla doldurur oldu.
Andersen MasallarıHans Christian Andersen · Araf Yayınları · 20142,014 okunma

Hans Christian AndersenYazar · 52 kitap
2 Nisan 1805'te bir ayakkabıcının tek oğlu olarak dünyaya geldi. 11 yaşındayken babasının ölmesi üzerine okulu bıraktı ve annesiyle birlikte temizlikçi ve çamaşırcı olarak çalışmaya başladı. 1819'da tiyatro oyuncusu olmak ümidiyle gittiği Kopenhag'da başarılı olmadı ve 1828'de Kopenhag Üniversitesi'ne girdi. 1829'da ilk önemli yapıtı sayılan "Holmen Kanalından Amager Adasının Doğu Ucuna Bir Yürüyüş"'ü yayımladı. Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye ve İngiltere'ye geziler yaptı ve yolculuklarından gezi kitaplarına birçok malzeme çıkardı. Oyun yazarlığındaki başarısız girişimlerinden sonra köleliğin kötülüklerini anlattığı "Mulatten" (1840) ile dikkat çekti. "Doğaçlamacı" (Improvisatoren, 1835) ve "İki Barones" (De to Baronnesser, 1847) romanlarından en tanınmışlarıdır. Asıl başarısını "Kibritçi Kız", "Küçük Claus ve Büyük Claus" ve "Güzel Prenses ve Bezelye" gibi masalları içeren "Çocuk Masalları" (1835) kitabıyla yakaladı. Masallarının bazılarında iyiliğin ve güzelliğin zaferine olan iyimser bir inanç açığa vurulurken; bazıları da oldukça kötümser ve acıklıydı ve kendi yaşamından güçlü izler taşıyordu. 1872'ye kadar masal yazmayı sürdüren Andersen 4 Ağustos 1875'te Kopenhag'da hayata veda etti. Kendine özgü masal anlatma yöntemiyle çocuk edebiyatına gerçek bir yenilik getirdi. Gündelik dilin deyimlerini ve kalıplarını kullandı. Masallarının çoğu Türkçeye de çevrildi.