Evet bitirdiğimde bu soruyu sordum kendime. Neden okudum ki? Kitap mıydı şimdi bu?
Evet burda yazarları eleştirince, yazamıyorsanız yazmayın diyince bazı şahıslar “Herkes istediğini yazmakta özgür” diyerek çıkışarak savunmaya kalkıyorlar. Şimdi bir daha açıklık getirelim neden böyle kitaplar basılmamalı:
Öncelikle bu kitaplar hep liseli ergenlere, aklı bir karış havada gezen hayatta daha tutunacak yer bulamayanlara hitap ediyor. Ki çoğu kitapta da karakterlerin yaş ortalaması zaten 16-20 arası oluyor.
Kitapta konu hiç şaşmadan aşk olur. Başka bir yerden girse bile sonunu hep aşka bağlar. Kitapta öyle bir hava yaratılır ki, sanki liseli olmak hayatının aşkını bulacağın yaş. Ve karşına çıkacak olan erkek (erkekleri kitapta öve öve bitiremezler) senin beyaz atlı prensin olacak ve bir ömür elini bırakmayacak.
Şimdi ben aşka karşıyım gibi anlaşılmasın sevgini insan kendi içinde hisseder ve böyle kitaplardan öğrenilecek bir şey değil. Ama bu kitapları okuyan ergenlerimiz kendilerine her seni seviyorum diyeni beyaz atlı prensi sanarak gençliğini yakıyor yada beyaz atlı orensi olmadığı için depresyonlardan depresyon beğeniyor.
Şimdi sizce bu kitapların basılması iyi bir şey mi kötü bir şey mi?
Daha karar vermeyin biraz da bu kitaptan bahsedeyim
SPOİLER yeseniz de yemeseniz de aynı. Zaten tüm kitaplar gibi bunun da ana teması AŞK :Dd
İki evli çift. Birinin kocasıyla diğerinin karısı asansörde kalıyor ve nasıl oluyorsa birbirine aşık oluyor... Ve ne tesadüfse ikisi de sevmiyormuş eşlerini :/. Sadece bir hafta birbirilerini görmelerine rağmen delice aşık oluyorlar hatta kız bu adam için kocasına boşanma davası açıyor... Mantık aramayın çünkü yok.
Evet yazarımız daha ergenlik dönemlerinde yazmış bu kitabı. Ben bu kitabı kötüleyince “ ya yazarın ilk kitabı daha amatördü o
BU KİTABI NEDEN OKUDUM?
Bu kitaba başladığım dan beri bu soruyu soruyorum kendime . Neden böyle bir kötülük yapıyorum ? Hayatımda ilkez bir kitabı kendimi kasa kasa sıka sıka okudum .
Bir çok kişinin önermesiyle aldım bu kitabı çok beğenilen ve iyi satılan bir kitaptı ama gelin görün ki hiçte öyle bir kitap değil.
Keşke bu kitabı okuyacağıma gider annannemle Müge anlı izleseydim en azından anneannemle bir cinayeti çözerdik bence kitaptan daha iyidir
Gelelim kitaba kitapta iki çift balayı için aynı otele geliyorlar onları bir tesadüf karşılıyor sonra ilk çiftin gelini nefes ikinci çiftin oğlanı enes le asansörde kalıyor tabi Enes aile zoruyla evleniyor nefes sözde severek evleniyor . Yalı çapkınindan çıkmış Enes oğlumuz nefes ten hoşlanıyor ama tabiki hiçbir kıza benzemeyen kızımız asla yüz göstermiyor çünkü o Enes'in tanıdığı ilk geceden sarhoş olup yatağa attığı kızlara benzemiyor
Sonra Enes sayesinde o asansör den çıkıyorlar ve herkes odasına gidiyor birde ne olsun nefes kocişiyle tatlı tatlı cilveleşirken nefesin kocişini kayınvalidesi arıyor ve buna çok sinirleniyor
kocişi gidip annesiyle konuşunca daha da sinirleniyor ve Murat'a bir mektup yazıyor onu oraya bırakıp bara iniyor orada da malum oğlumuz enes'le karşılaşıyor tabii nefes onu yine yüz göstermiyor ve o gece sarhoş oluyor. Enes bunu bir odaya çıkarıyor ve işte o kızlara benzemeyen nefes yalı çapkınindan fırlamış billeesiiiğinn ile birlikte oluyor ve ben bu bölümü okuyunca aynı şu tepkiyi verdim NE ANLADIN YURDAGÜL NE ANLADNIN NE ANLADNINNNNNN
Ondan sonra günümüz Hint dizileri gibi aşk başlıyor
Ve kitabın sonunda da 10 tane aşk taktiği veriyor ama bunlardan en ilgi çekicisi YANGIN MERDİVENİNDEN KALIN! ASANSÖR YOKSA, YANGIN MERDİVENİN EN İYİ İKİNCİ TERCİHTİR YANGINDAN KAÇARKEN AŞKA TUTUŞABİLİRSİNİZ
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Gözlerim kanadı. Gözlerim kanadı. Gözlerim kanadı. BEYZA BU NASIL KİTAP YA? İğrenç. Yaşanan olaylar çok normalmiş gibi anlatılmış. Bu kitabı beğenip önerenler ne yaşıyorlar? Mide bulandırıcı başka birşey değil. Okumayın okutturmayın. Vereceğiniz günlerin; saatine, dakikasına, saniyesine ve salisesine yazık.
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Şimdi sizce bu kitapların basılması iyi bir şey mi kötü bir şey mi?
Daha karar vermeyin biraz da bu kitaptan bahsedeyim
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Kitabın konusuna kısaca değinecek olursak;
Nefes, güzel bir kızdır. 24 yaşında sevdiğini düşünerek Murat'la evlenmiştir. Balayına gittiklerinde Nefes, asansörde damatlık giymiş birini görmüş ve onu tebrik etmiştir. Tebrik ettiği kişi Enes'tir. Enes, oldukça çapkın birisidir. Enes'in çapkın ve alaycı davranışları vardır. Nefes buna çok sinirlenmiştir. Tam o sırada asansör bozulmuş ve Nefes, fenalaşmıştır. Enes, Nefes'e yardımcı olduğu için, Nefes ondan etkilenmiştir. Fakat asansör tekrar çalışmış ve kapı tekrar açılmıştır. Böylelikle Nefes, Murat'a kavuşmuştur. Murat'ın annesiyle olan fazla iletişiminden çok şikayetçidir. Çünkü Murat'ın annesi onların arasını hep bozmaya çalışmıştır. Bu yüzden Nefes çok sinirlenmiş ve bir not bırakarak kafeye gitmiştir. Barda Enesle karşılaşmıştır. Fakat bu olaydan kimseye bahsetmemek için sözleşmişlerdir. Ancak olaylar hiç beklemedikleri bir şekile girmiştir. Çünkü birbirlerine aşık olmuşlardır. Fakat bir türlü birbirlerine kavuşamamışlardır. Çünkü Enes, karısından babası yüzünden ayrılamamaktadır. Nefes'i sevmektedir. Fakat bu aşk, kavuşamamakla son bulmuştur.
...
Asansör Kitabı ile ilgili Değerlendirme;
Oldukça ilginç bir konusu olan Asansör Kitabı mizah, komedi, aşk tarzının olduğu anlaşılmaktadır. Okumanızı tavsiye ederim:)
İyi okumalar♡
Spoiler İçerir!
Beyza Alkoç'un bana göre en sönük, en başarısız romanı.
Asansör kitabının adı geçince 'sevişme sahneleri' adı altında kitap gömülürdü. Okuduğumda ise anladım ki sorun orada değil, 'aldatma' kısmında.
Kurgusuna gelince yetersiz ve yüzeysel bulduğum kitaptır. Konusu nedir diye sorsalar birkaç kelimeden fazlası söylenecek gibi değildir. Beyza'nın diğer kitaplarının yanında Asansör'ün başarısızlığını küçük yaşta yazmasına veriyorum.
Beyza Alkoç deyince Kalp Muhafızı, 3391 kilometre gibi kitapların yanında Asansör aklıma bile gelmez. Wattpad'de kalıp basılmasaydı yerinde olurdu.
AsansörBeyza Alkoç
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Beyaz Alkoç' un birçok kitabını okudum ama en kötüsü bu olabilir. Kötü diyorum ama bi emek sarf ederek yazmış bunu da dikkate ediyorum elbette. Kitapta çok fazla cinseliğe girilmiş bu yüzden rezalet bi sonuç almış.
Ben kitap okumayı seven biri olarak kitabı tavsiye etmiyorum ama yine de alıp okumak isterseniz anlarım.
Kitapta bi otelde balayına gelen iki çifti anlatıyor. Nefes 24 yaşında kızıl saçlı güzel mi güzel bir kızdır. Murat'ı çok sevdiğini düşünerek onunla evlenir. Balayı için İstanbul'daki bir oteli seçerler. Nefes otelin restoranında Murat'la birlikte yemek yerken odasına gitmek istediğini söyleyerek kalkar. Asansöre binerken üzerinde damatlık olan birini görünce onunda bugün evlendiğini düşünerek tebrik eder. Aynı şekilde adam da Nefes'i tebrik eder. Adamın adı Enes'tir. Enes'in çapkın ve alaycı davranışları Nefes'i sinirlendirir. Bu sırada aniden asansör bozulur. Nefes'in kapalı alan korkusu vardır. Enes, Nefes'in fenalaştığını görünce alaycı tavrını bırakarak ciddileşir ve Nefes'e yardımcı olur. Bu değişim Nefes'i etkiler. Enes, Nefes'in kabarık saçlarıyla dalga geçer. O an asansör açılır ve Nefes kocası Murat'a, Enes karısı Ceyda'ya kavuşur. O anda Murat'ın annesi arar. Zira Nefes, Murat'ın daima annesi ile iletişim halinde olmasından şikayetçidir. Kayınvalidesi, Murat ile kendisinin arasını bozmak için uğraşmaktadır. Nefes sinirlenir ve kocası annesiyle konuşurken yatağa bir not bırakır ve otelin barına iner. Enes de bardadır. İkisi de sarhoş olur ve Nefes'in zorlamaları üzerine o gece birlikte olurlar. Enes o gece kanıt için Nefes'in sesini kaydeder. Nefes sabah kalktığında yanında Enes'i görünce tecavüze uğradığını sanarak Enes'e bağırır. Enes, Nefes'in kendisini zorladığını söyler ama Nefes inanmaz. Enes ses kaydını göstermek ister ama şarj
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Ne asansörmüş! Klasik bir Türk dizisi kitabıydı resmen. Güldürdüğü yerlerde oldu ama okumazsanız inanın hiçbişey kaybetmezsiniz. Teşekkürler Beyza Alkoç teşekkürler…
Merhaba :)
Nasıl başlamalıyım kitabı anlatmaya emin değilim. Beyza Alkoç'un bu kitabını okumadan önce Karantina serisini okumuştum ve muhteşemdi. O yüzden mi bilmem ama bu kitaptan beklentim yüksekti ama üzülerek söylüyorum ki pek beğenmedim. İlk başta konusu çok ilginç gelmişti fakat tam karakterleri duysal anlamda yakalayamıyorsunuz. Evet kitap çok akıcı ama sizi içine alamayan bir şey var. Nasıl adlandırılır bilmiyorum. Ama yine de eline emeğine sağlık. tabi ki söylemeden geçemeyeğim allah herkese Aysel gibi bir arkadaş nasip etsin. Nasıl bir karakterdi o yaa :) Bence kitabın baş karakteri olmaya aday :)
AsansörBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20177,6bin okunma
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.