Aşk Günlükleri

9786051061993

Çığlık
·284 syf.·
2025 10. kitabı
Bazı kitaplar insanın yüreğinde iz bırakır… Sinan Akyüz’ün İncir Kuşları ve Ben Amir kitaplarıyla Bosna’da yaşanan o tarifsiz acılara tanıklık ettim. Satır aralarında kimi zaman nefesim kesildi, gözlerim doldu. İnsanlığın karanlık yüzüne bakarken, insan olduğum için utandığım anlar oldu. Ve şimdi Aşk Günlükleri… Bu kez savaş bir cephede değil, bağımlılığın karanlık sokaklarında yaşanıyor. Sevgiye, ilgiye muhtaç gencecik çocukların, kısa ve sahte mutluluklar uğruna nasıl yok olduklarını, bedenlerini toprağa nasıl erken teslim ettiklerini gördüm. Belki bombalar yoktu bu hikâyede… Ama bana sorarsanız asıl soykırım da buydu. Ama işte bu kitap, bir yandan yüreğimi sızlatırken diğer yandan umut da verdi. Çünkü hâlâ bir şeyleri değiştirebiliriz. Sevgiyle, ilgiyle, anlayışla, farkındalıkla nice hayatı yeniden aydınlatabiliriz. Her kaybolan genç, hepimizin kaybı. Ve belki de tek bir kitap, tek bir dokunuş, tek bir fark ediş bile bir hayat kurtarabilir. Sinan Akyüz’ü kalpten tebrik ediyorum. Bu kitabı sadece okumayın… Hissedin. Anlayın. Fark edin. Çünkü her acının içinde bir umut saklıdır.
2024 2. kitabı
Eroin ile ilgili biraz bilgim vardı ama açıkçası bu kadarını bilmiyordum. Yazar çok akıcı bir dille bir bağımlının yaşadığı tüm süreçleri bütün çıplaklığı ile anlatmış. Anne babalar için güzel mesajlar vermiş. Okumak isteyen herkese tavsiye ederim...
2025 19. kitabı
Merhaba bugün konusunu farklı bulduğum ve okudukça sonunu merak ettiğim bir bağımlının hayat hikayesini konu alan kitap önerisi ile geldim. Aşk Günlükleri - Sinan Akyüz Kitap, eroin bağımlılığın pençesindeki bir bireyin yaşam, ölüm ve aşk arasındaki paradoksu nasıl deneyimlediğini anlatır. Yazar, karakterlerin iç dünyalarını derinlemesine işleyerek, okuyucuyu bağımlılığın karanlık ve karmaşık labirentlerinde bir yolculuğa çıkarır. Bu süreçte, bağımlı olmanın mı yoksa bağımlılığa sebep olmanın mı daha büyük bir suç olduğu sorusunu gündeme getirir. Sinan Akyüz, bu eserinde bağımlılığın birey ve çevresi üzerindeki yıkıcı etkilerini, gerçekçi ve etkileyici bir dille sunar. Kitap, aynı zamanda toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçlar.
Hayata Dair
2024 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2024 22:44
Eroinman bir gencin kaleme aldığı günlüğü biz okuyuculara muhteşem bir şekilde aktaran, insan içine işleyen zor hayat ve yaşamları, sevgisizliğin doğurduğu sonuçları, arkadaş kurbanı olmanın zararlarını buram buram her sayfada anlatmış sevgili Sinan Akyüz kalemine sağlık yüreğine sağlık emeğine sağlık.. Kitabı okurken eroin insanın kanına girdi mi kolay kolay çıkmıyor kanına giren madde sana savaş açıyor ölümünü istiyor evet ama insanın kaderi de kötüyse eğer tıpkı eroin gibi insanı gün ve gün zehirleyip yanlışlara sürüklemiyor mu? Ve kötü insanlar hayatlarımızda her an bu zehiri saçmıyor mu yaşamlarımıza, gençlerimize sorularını düşünmedim değil.. Ahhhh kahramanım onur sen sadece milyonda bir tanesinin sesi olabildin ama ne yazık ki sonu olamayacaksın.. Rahmetler diliyorum.. Okuyun okutun..
Hayatı Sorgulatanlara Selam Olsun
Kitabı okumaya başladığımda sonunun iyi biteceğini umut ediyordum lakin bir kez daha hayatın zorluğunu verilen kararların önemini fark ettim. Onur`un hayata tutunmak içi verdiği çabayı çevresinde bulunanların ona yaptığı iyiliği ve kötülüğe şahit oluyoruz. Kitapta aile ve toplumun önemine şahitlik ediyoruz. Kişinin aldığı kararların önemini de görüyoruz. Ne mutlu ki okuyup ders alanlara ne yazık ki hayatın doruklarında acı vaziyette gözlerini yumanlara, kitabın gerçek hayat hikayesi yazarın akıcı dili beni hayatı sorgulamaya itti. Gönlüm kitabın mutlu sonla bitmesini isterdi. ``Yaşamın değerini bilelim`` ``BİR AN GELİR HERKES KENDİ YALNIZLIĞINA AŞIK OLUR..!``
2023 27. kitabı
Bir uyuşturucu kullanan gencin Onur'un yüreklere dokunan gerçek hayat hikayesini gözler önüne sermiş yazar. Onur'un kendi yazdığı günlükte hayatı için nasıl mücadele ettiği, kendi ailesinden, çevresinden ve arkadaşlarından destek görmediği için gittikce hayatın içinde nasıl yalnız kaldığı kendi anlatım tarzıyla günlüğünde anlatmış Onur. Nur içinde yat Onur...Bu kitap Onur ve onurun arkadaşlarının çığlıklarını içeren bir kitap ve herkesin okumasını tavsiye ederim.... Aşk Günlükleri Sinan Akyüz

Sinan AkyüzYazar · 22 kitap
Nisan 1972'de Iğdır'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Yirmi üç yaşında gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde çalıştı. Daha sonra gazeteciliğe ara verip Almanya'ya gitti. Bir süre sonra tekrar İstanbul'a döndü. 1996'da Sabah Gazetesi'nin dergi grubunda çalışmaya başladı. O dönem fotoğrafla tanıştı. Birçok yayın organına moda ve portre fotoğrafları çekti. 1999'da Sabah Gazetesi'nin hafta sonu eklerinde çalışmaya başladı. 2001'de fotoğrafçılık mesleğine ara verip ağırlıklı olarak kitap yazdı. 2006 yılında ise Takvim Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. Şu anda Takvim Gazetesi'nde köşe yazılarına devam ediyor. Ayşen Akyüz ile evli olan yazar, ikiz erkek çocuk babası.