Temmuz 2020
İlk Yayın Tarihi:
Nisan 2012
Timaş Yayınları

Herkesin okumasını isteyeceğim bir kitap
·336 syf.·
2026 10. kitabı
Günümüzün en önemli sorunlarından olan aile yapısı,evlilik ve din konularını olaylar vesilesiyle anlatan harika bir kitap. 21.yy en üretken yazarı olan Ahmet Günbay YILDIZ bir eseriyle daha harikalar yaratmış. Babasının zoruyla istemediği bir evlilik yapan Muhsin askere gider ve peşinde çocuğunu ve istemediği sandığı karısını bırakır ve yeni bir evlilik gerçekleştirir. Babasının kendisine yaptığı haksızlığı gururuna yediremez ve Hristiyan biri olan Meriyle evlenir. Yaşadığı; çıkmazlar,vicdan azapları sonrasında kendisinden sonra gelen kuşağın inanç ve düşünce yapısını harika bir biçimde kaleme almış.
2019 269. kitabı
Güzel bir kitap tavsiye eder miyim evet ederim hayatta belkide çok nadir karşılaşa bileceğimiz bir konuyu ele almış ama sevdim güzel bir kitap... herkese tavsiye edebilirim .
2017 13. kitabı
Bu kitaptan bu kadar etkilenen tek kişi ben miyim bilemiyorum ama Ahmed Günbay'ın en sevdiğim kitabı kesinlikle bu. Gerek yazımı, gerek olayları, gerek karakterleri beni kendine çok bağladı. Canım sıkıldıkça oturup bu kitabı okuyorum desem yalan olmaz. 3 sene önce 10 kereden fazla okudum diyebilirim :D
2022 13. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2022 16:00
Babasının Muhsin'e sormadan kalkıştığı işin sonucunda aslında ne kadar da büyük bir felaket başlamıştı. Ufak, basit sorunları gözünde büyüterek babasını, annesini hatta hamile eşini terk etti. Gittiği askerlikte başta önemsiz sandığı yalanı onu büyük bir felakete sürükledi. Daha sonra içinde kalan pişmanlıkların geri dönüşü yoktu. Bu kitapta ikili ilişkilerin yaşadıkları inanç ayrılıkları büyük felaketlere yer açarken daha sonradan doğrusunu araştırıp bulduktan sonra aslın İslam olduğunu anlatan bir kitap. Ben kitabın akıcılığını, sürükleyiciliğini ve yazarın anlatım tarzını çok beğendim. Kalp kırmaya gönül koymaya gerek yok sevgi diye bir gerçek varken sahtesine peşinden gitmek gereksiz. Tabii ölüm diye de bir gerçeklik var. Sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın. Keşke'ler yerine iyiki'ler doldursun hayatımızı.
Babamdan SonraAhmed Günbay Yıldız · Timaş Yayınları · 20201,007 okunma
Babamdan Sonra’yı okuyun :)
2025 7. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2025 00:00
Sönük başlayıp bambaşka şekilde biten ,böyle ters köşe bir hikayeydi. Etkisi uzun sürdü ,uyuyamadım gece. Muhsin’in kör gururu beni bitirse de muhteşemdi. Mükemmel işlenmiş baba evlat ilişkisi,aile,inanç,din,vefa ,aşk , tarih, insan ilişkileri…bence okumalısınız. Babamdan Sonra
Babamdan Sonra
2020 83. kitabı
Merhaba... Ahmet Günbay Yıldız'dan güçlü kurgusu ve akıcı anlatımıyla ibretlik bir roman... Babasının ısrarı ile hiç aklında olmayan biriyle evlendirilen bir genç... Yıllar süren bir ayrılık...
Babamdan Sonra
2019 7. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2019 01:25
Genç Muhsin, babasının ısrarı ile hiç aklında olmayan biriyle evlendirilir. Hayatı boyunca bunu bir haksızlık olarak gören Muhsin, askere gider ve bu yüzden bir daha eve dönmez. Ardında bıraktığı eşi ve çocuğuna karşı bir vicdan yükünün altında içten içe ezilirken, ikinci evliliğini gerçekleştirir. Eşler arasında din farklılığı olan bu evlilikte bir oğlu olur… Hayat artık Muhsin için kambur üstüne kamburdur… Muhsin ne gidebilmiş ne kalabilmiş ne de bir yere ait olabilmiştir… O, bir öfke uğruna hayatını sil baştan yaşamaya çalışmış, geçmişini reddetmiş ve tam da bu yüzden “kaybolmuş bir adamdır”… Baba oğul ilişkisinin birey üzerindeki hayati etkisini, farklı kültürlerden gelen kişilerin yapacağı evliliklerde çıkabilecek çatışmaları, ebeveynin farklı inançları arasında kalan çocukların düşebileceği çıkmazları, ani kararların beklenmedik sonuçlarını, sadakat ve vefa duygularından yoksun bir hayatın insanı sürükleyebileceği çıkmazları ve bu çıkmazlardan çıkış yollarını Ahmed Günbay Yıldız’ın güçlü kurgusu ve akıcı anlatımıyla bu kitapta göreceksiniz…
Alıntı
2020 2. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2020 21:40
Kitap aslında herkesin en yakınlarından bile sakladığı kendine ayıt düşüncelere ve bazen bir geçmişe sahip olduğunu anlatıyor. Bazıları sevdiği kızın ismini, gizli bir geçmişi, kendi kendine içinde yasadığı inancı içinde saklar. Köye kimin gözüne baksa içini okuyabilen Bilici gelince herkesin sinirleri bozuluyor, bu o köyde herkes herkesten bir şey sakladığının bir işareti. Muhsin’in sadakatsizliği onu ama eninde sonunda bulur ve hesap sorur, kötü niyetle saklanan her zaman bir gün ortaya çıkar. Bahsedilen başka bir konu fikir değişikliği insanları birbirinden nasıl uzaklaştıra bildiği. Dini çocuklara öğretmek için ilk önce kendimizin de dinimizi yasamamızın önemini gösterir. Ahmed Günbay Yıldızın çok akıcı anlatımı sürekli devamını merak etmemi ve elimden bırakamamamı sağladı. Ayni zamanda bir ailenin hikayesini anlatan ve din ile sadakati tartışan bu romanı herkese tavsiye ediyorum.
2020 7. kitabı
Senin yaptığın bir hata geride Kalanları nasıl etkiler? Muhsin gönlüne cevap vermediği için kızmamış mıydı o yüzden de Aslıhanı cezalandırmamış mıydı? Kendini hayatını bir örtü ile kapatıp kendine yeni bir dünya kurdu. Yeni dünyasında iki farklı inanış ve geride kalanlar.. Sonu ise beklemediğim bir sonla bitti ama en azından İslama Tasula ve Meri de katıldı...
Din
2021 7. kitabı
Bu kitabı okuduktan sonra Ahmed Günbay Yıldızın çoğu kitabını okudum. Gerçekten bu kitabı ve diğer kitapları da aşırı güzel. Herkese tavsiye edebileceğim bir roman.

Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.